גם בענין הזה יש לי מה להגיב, ודיברתי על זה בעבר עם הספונסר שלי, שגם אם יש לי יצה"ר לתאווה בכל אופן הפעולות שלי על התאווה בתור מכור הם פועלות באופן אחר לגמרי מאשר אם זה היה מגיע רק מחמת היצה"ר, לא ארחיב כאן מה החילוק, אבל יעיד על כך זה שבשאר דברים אני פועל כרצון ה' עם הירא"ש והיצר הטוב שלי ואני נלחם על הרבה מאד דברים, אבל במקום הזה שום דבר לא עובד.
מסקנת הדברים שלי היא, שלפי הנסיון שלי זה שאלה שיכולה להישאל וניתן לחפש לה תשובה, אבל זה צריך להישאר בתור שאלה לבירור ולא שמחמת השאלה הזו אני דוחה לגמרי את התוכנית שמלמדת אותי שזה מחלה, ויש הרבה מאד דברים שמתבררים לאט לאט בהמשך הדרך, וגם אני יש לי עוד הרבה דברים שאני לא יודע ולא בדיוק מבין, וזה בסדר.
אגב, יש חבר שגם אחרי הרבה שנות נקיות אמר שהוא עדיין לא יודע אם הוא צריך לעשות תשובה על הרבה דברים שהוא עשה... ומדובר באדם ירא שמים עובד את ה' ועושה את רצון ה', אלא שעדיין לא ברור לו לגמרי האם בשימושים שלו יש רק את החלק של המחלה או שאחרי הכל יש גם יצה"ר כמו שהארכתם לכתוב כאן.
תודה רבה לכם חברים יקרים על הדיון הזה, אני נהנה מאד, ובכל אופן אני לא בא להתנגד ולבקר, אלא רק מביא את הדברים איך שאני רואה אותם ומה שעבד לי, ואני בעיקר בא לומר שזה שאלה עניינית אבל היא אינה אמורה לשנות את המבט שלנו על התוכנית.