ברוכים הבאים, אורח

רק בשבוע שעבר הגעתי לפה...
(0 צופה) 

נושא: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... 47174 צפיות

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120471

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
מתרפא כתב on 28 ינו' 2020 10:22:

מתחיל מחדש - מה שאמרת מאוד הזכיר לי איזה תובנה שבאמת בזכות התכנית הצלחתי להבין...

אני מאמין גדול בקב"ה ובתורה וכל הזמן הרב שלי וכולם היו אומרים לי "בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין" כלומר תלמד תורה זה הנשק נגד היצר הזה...
וזה לא עזר לי ולא הבנתי למה זה לא עוזר לי... מה התורה חס ושלום לא נכונה? ידעתי שלא... אז הסקתי שכנראה אני לא לומד כמו שצריך או מספיק...

כשהגעתי לתכנית נפגשתי עם אנשים שכן היו לומדים מספיק וכן כמו שצריך (לפחות לדבריהם) וזה לא הוציא אותם מהתאווה גם כן...

ואז באמת נפל לי האסימון שזה הרבה הרבה מעבר ליצר הרע...

זה לא סתם יצר הרע שיש לכל בנאדם נורמלי ברחוב... זה לא עוד ניסיון שהקב"ה מנסה אותי... זה בכלל לא זה...
זה מחלה! התמכרות! אני מכור! זה לא יצר הרע בכלל...

אולי בהתחלה זה היה.. מה שהביא אותי לטעום ממנה... אבל בחלוף השנים שכבר נשאבתי פנימה ואחרי שהתרגלתי להשתמש כל כך הרבה כשבאתי לצאת מזה זה כבר לא עמידה בניסיון זה התמכרות אני מכור אני לא יכול פשוט לקום יום אחד ולהפסיק...

אני צריך גמילה.. 

ואת המכון גמילה שלי מצאתי באסירות תודה בSA.

אוהבים.

אי אפשר להגיד שגם בהתחלה זה כן היה יצר הרע, ואחר כך זה היה התמכרות, אלא זה התמכרות מההתחלה.
לפני 50 שנה, היית צריך לעבור איזה 50 שלבים שונים בדרך כדי לראות אישה מעורטלת - לדבר, לשדל, לשכנע, להיפגש, להיפרד, להיפגש שוב וכולי.
היום אתה יכול לדלג על שלבים 1-49 ולקפוץ ישר לשלב 50.
ובן אדם לא יכול להתמודד עם שלב 50.
הוא יכול להתמודד עם שלב 1, או 2, או 5 או 11, אבל שלב 50, וכל הזמן,  זה כבר יותר מדי.

שלום, אני robinhood, מומחה בטכנולוגיות סינונים של פורום שמור עיניך.
אני תמיד משתדל לשתף כל טיפת מידע שיש לי, אם אתה מעוניינים לקרוא:
איגוד כל המדריכים שלי בנושא סינון

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120472

robinhood כתב on 28 ינו' 2020 10:55:

מתרפא כתב on 28 ינו' 2020 10:22:

זה מחלה! התמכרות! אני מכור! זה לא יצר הרע בכלל...
אולי בהתחלה זה היה.. מה שהביא אותי לטעום ממנה... אבל בחלוף השנים שכבר נשאבתי פנימה ואחרי שהתרגלתי להשתמש כל כך הרבה כשבאתי לצאת מזה זה כבר לא עמידה בניסיון זה התמכרות אני מכור אני לא יכול פשוט לקום יום אחד ולהפסיק...
אני צריך גמילה.. 
ואת המכון גמילה שלי מצאתי באסירות תודה בSA.
אוהבים.

אי אפשר להגיד שגם בהתחלה זה כן היה יצר הרע, ואחר כך זה היה התמכרות, אלא זה התמכרות מההתחלה.
לפני 50 שנה, היית צריך לעבור איזה 50 שלבים שונים בדרך כדי לראות אישה מעורטלת - לדבר, לשדל, לשכנע, להיפגש, להיפרד, להיפגש שוב וכולי.
היום אתה יכול לדלג על שלבים 1-49 ולקפוץ ישר לשלב 50.
ובן אדם לא יכול להתמודד עם שלב 50.
הוא יכול להתמודד עם שלב 1, או 2, או 5 או 11, אבל שלב 50, וכל הזמן,  זה כבר יותר מדי.

אוסיף על דבריך מכיוון אחר, קצת מוזר לי לומר שבגיל 6-7 היה לי יצר הרע, ובפרט מוזר לי לומר שהיצר הרע גרם לי לעשות כל מיני דברים מוזרים בשביל התאווה, ובכל אותו הזמן לא ידעתי מה קורה לי ומדוע אני כ"כ נמשך לתאווה, ולא הבנתי למה אני מכיר את כל הילדות בשכונה?
ולהזכירכם אני חרדי מבית חרדי וגרתי בילדות בשכונה חרדית לחלוטין, ומבחינת הדברים האלה לא הייתי אמור להיות בכלל במקום שבו הייתי, אז זה יצר הרע או מחלה?

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

נערך לאחרונה: לפני 3 שנים, 10 חודשים על ידי מתחיל שוב - וצועד לאלוקים.

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120484

• המשתוקק
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • דירוג פלטיניום

לילה טוב.
בעניין הדברים החשובים של ר' מתחיל שוב ור' מתרפא
לדעתי זה יותר מורכב וכלל לא חד צדדי
מצד אחד - נראה שזו אכן סוג של מחלה ולא יצר הרע - אני רואה זאת על עצמי שיש ימים שכלל אין לי התמודדות, אפילו אם אני ברחוב ומצליח לשמור כדבעי. אך פתאום מגיע יום של התקף... ואחריו רצף של ימים מטורפים כאלה (כלשון הגמ' "עיתים חלים, עיתים שוטה").
מצד שני ברור שגם יצר הרע משחק פה תפקיד, אין אדם שאין לו יצר הרע, אפילו חולה...
תפקידו של היצר הוא להביא אותנו למציאות בו אנו משלימים עם המחלה, או לסיטואציה ספציפית בה קל לנו יותר ליפול (כגון - לא ללכת לשיעור תורה - ללא מחשבה על פורנו בשלב הזה, אבל אח"כ בזמן הבטלה - המחלה תוקפת),
כמו כן, בודאי שיצר הרע עובד גם בלווסת את המחלה, כי אמנם יש דברים שלא בשליטת החולה, אבל יש דברים שכן - עם מאמץ.

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120487

• מתרפא
  • רצף ניקיון נוכחי: 210 ימים
  • דירוג פלטיניום

אכן זו התובנה השנייה שהגעתי אליה שהיצר הרע מנסה לא להפיל אותי בתאווה כי בשביל זה הוא לא צריך לעשות כלום אני לגמרי בפנים לבד גם בלי העזרה שלו, אבל הוא כן מנסה למנוע אותי מלעשות פעולות של החלמה של המחלה שלי.

הקרב שלי עם היצר הרע והמלחמה לא יכולות להיות על אם להשתמש או לא...
אבל הקרב והמלחמה הם על לעשות את הפעולות ולא לוותר או לדחות.

לכתוב. לשתף. ללכת לקבוצות. לדבר עם הספונסר. וכו'

אוהבים

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120490

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

אגב, ר' מתרפא היקר, קראתי את סיפורך ונרעדתי והשתוממתי מהכוחות האדירים שלך בחדשים האחרונים... כמה השתדלת וסבלת בשביל לא לחטוא. רק בשביל כך משיח צריך להגיע...

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120491

יש הרבה מאד מה לכתוב על הנושא,
אני רוצה לכתוב משהו מכיוון אחר, גם אם נאמר שיש כאן יצה"ר אבל בודאי ובודאי שיש כאן מחלה, ואם כשאני אנסה להחלים אני יפעל ויתנהל לפי ההבנה שמדובר כאן ביצה"ר אז אני כמכור וחולה לא אצליח להישאר נקי, כי יש לי מחלה שהאופנים להתמודד איתה הם לא האופנים שמתמודדים מול יצה"ר, לכן מה שלא יהיה אני בודאי צריך להשאיר בצד את השאלה האם זה מחלה או גם יצה"ר, ולהתייחס לבעיה שלנו עם השימושים כמו אותה בעיה של אלכוהוליסט עם אלכוהול (AA), ושל מכור לאוכל עם האוכל (OA) ושל מכור לסמים עם סמים (NA) ומכור להימורים עם הימורים (GA) ועוד ועוד.
אבל אני אוסיף בזה מתוך הנסיון שלי ומתוך הנסיון של הרבה הרבה מאד חברים שאני מכיר ועבדתי איתם צמוד, המשוואה הסופית היתה שאם מנסים להישאר נקי בהתמודדות מול יצה"ר אז לא מצליחים להישאר נקי, אבל ביום בו אני ועוד הרבה חברים הבינו שהם מתמודדים מול מחלה ולא מול יצה"ר אז הם יכלו להיות נקיים, לכן בשלב הראשון מאד יעזור לך להשאיר את השאלה הזו בצד ופשוט לראות מה עובד בשבילך, כשהגעתי לתוכנית אמרו לי לנסות לשמוע דברים אחרים ממה שחשבתי עד אותו יום, וזה מה שעבד לי.
אגב, מכל הסיפור חיים שלי עם התאווה ומכל מה שכתבתי בצעד הראשון (בצעד הראשון אנחנו כותבים את כל החוסר אונים שלנו מול התאווה, ומוסיפים גם דוגמאות של שימושים חסרי שפיות, וכן את כל הנסיונות שלנו להפסיק ואי היכולת להפסיק) ניתן להוכיח אין ספור הוכחות שלא מדובר כאן ביצה"ר אלא במחלה קשה בדיוק כמו המחלה של האלכוהוליסט והוורקוהליק והנרקומן וכו' וכו'.

מקוה  שהועלתי לך
אוהב מאד
מתחיל שוב

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120492

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

מבין אותך יקירי.
גם אני כתבתי שזו מחלה וזה ברור לי, אבל ברור שיש גם יצה"ר, וכי אם לא היינו חולים - אז כבר מזמן היינו מלאכים קדושים וטהורים? אולי, אבל לא נראה לי.
לדעתי זה מורכב. אנחנו מתמודדים עם משהו מורכב ולכן גם הפתרונות - אמנם ישימים, אבל מורכבים.
אבל אם עוזר למישהו להתמודד עם זה, בזה שהוא מתייחס לזה רק כמחלה - אדרבא, העיקר לצאת מזה.

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120498

• מתרפא
  • דירוג פלטיניום

מצטרף לגמרי לקודמי...

איך אפשר להתעלם מעצם קיומו של היצר הרע שהתורה הקדושה שלנו אומרת שקיים בנו מיום היוולדנו?? (לגבי השאלה של מישהו שהאם בגיל 3 היצר הרע שלו גרם לו לאונן- כן.. היצר הרע נמצא מההתחלה. כן הוא זה שגרם לך לאונן. היצר הטוב רק מגיע בגיל מצווה) אח"כ כבר נכנסו כל כך הרבה פנימה וגם הצטרפו לזה פגמי האופי שלנו שזה כבר הפך למחלה להתמכרות וכבר לא יכלנו להתמודד עם זה עם הכלים הרגילים שיש אל מול היצר הרע כי זה כבר לא היה יצר הרע... זה מחלה...

אז באמת אי אפשר להתעלם מהעובדה שכמובן שיש יצר הרע שרוצה שניפול וכמובן שזה עבירה אי אפשר להתעלם גם מזה... אולי בשבילנו המכורים זה לא בגדר עבירה כי אנחנו כבר חולים לחלוטין ומכורים, וזה מה שאמרתי שזה לא יצר הרע אצלנו כי הוא לא צריך לעשות שום דבר אנחנו ניפול לבד מתוך המחלה שלנו...

אבל כשנבוא להתפכח.. כשנלך לקבוצות ונשתף ונתקשר ונכתוב ונצעד את הצעדים ונתחיל החלמה, אז היצר הרע יחזור לפעילות וזה הקושי שאנחנו נרגיש בעבודת התכנית.

קטונתי מלהבין באמת את כל העניין הזה.. אבל אני צריך לסדר את הדברים בראש כי כמו שאמרת מתחיל אם אני אומר לעצמי זה יצר הרע תתמודד איתו בכלים של יצר הרע זה לא עבד לי...
מצד שני אני מאוד מאמין בתורה ובקב"ה ולא מסוגל לחשוב אפילו שמשהו שם לא נכון חס וחלילה...

אז כן זה לא שחור או לבן יש גם אפור וזה האפור שאני בוחר להבין אותו כדי שיסתדר לי בצורה שאוכל להמשיך את חיי בצורה נורמלית ושלא תפגע לי לא בהחלמה ולא בעבודת השם.

אוהבים!

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120500

גם בענין הזה יש לי מה להגיב, ודיברתי על זה בעבר עם הספונסר שלי, שגם אם יש לי יצה"ר לתאווה בכל אופן הפעולות שלי על התאווה בתור מכור הם פועלות באופן אחר  לגמרי מאשר אם זה היה מגיע רק מחמת היצה"ר, לא ארחיב כאן מה החילוק, אבל יעיד על כך זה שבשאר דברים אני פועל כרצון ה' עם הירא"ש והיצר הטוב שלי ואני נלחם על הרבה מאד דברים, אבל במקום הזה שום דבר לא עובד.
מסקנת הדברים שלי היא, שלפי הנסיון שלי זה שאלה שיכולה להישאל וניתן לחפש לה תשובה, אבל זה צריך להישאר בתור שאלה לבירור ולא שמחמת השאלה הזו אני דוחה לגמרי את התוכנית שמלמדת אותי שזה מחלה, ויש הרבה מאד דברים שמתבררים לאט לאט בהמשך הדרך, וגם אני יש לי עוד הרבה דברים שאני לא יודע ולא בדיוק מבין, וזה בסדר.
אגב, יש חבר שגם אחרי הרבה שנות נקיות אמר שהוא עדיין לא יודע אם הוא צריך לעשות תשובה על הרבה דברים שהוא עשה... ומדובר באדם ירא שמים עובד את ה' ועושה את רצון ה', אלא שעדיין לא ברור לו לגמרי האם בשימושים שלו יש רק את החלק של המחלה או שאחרי הכל יש גם יצה"ר כמו שהארכתם לכתוב כאן.
תודה רבה לכם חברים יקרים על הדיון הזה, אני נהנה מאד, ובכל אופן אני לא בא להתנגד ולבקר, אלא רק מביא את הדברים איך שאני רואה אותם ומה שעבד לי, ואני בעיקר בא לומר שזה שאלה עניינית אבל היא אינה אמורה לשנות את המבט שלנו על התוכנית.

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120502

אצלי כל עוד התייחסתי לזה כמו יצר וכח מתאווה רגיל לא הצלחתי באמת לותר,
התנהגתי -ללא מודע- בהתנהלות של 'שבור את החבית ושמור יינה' חשבתי שאם זה כזה מושך אותי כנראה שיש לי רצון לזה, אז אני רוצה אותה רק בלי התוצאות, ואז היה לי את ההצדקה ש'אין לי כח להתגבר' וכדומה.

רק כשגילתי שאני לא שייך לזה, ומה שזה מושך אותי וכל מה שזה מתלבש באישיות שלי [-אף שיש בזה תענוג גדול אבל איך נכנס לאשיות שלי-] היא על בסיס 'בריחה' = ניתוק מהמציאות הרגילה שלי ושל העולם, יכולתי להגיד בפה מלא 'אני לא מתקרב!
גם יכולתי לזהות את זה בזמן כי ברגע שאני דוחק את עצמי לצד, מתחיל ל'התנתק' מהמציאות -אפילו בדברים חיוביים כשלעצמם- אני נזהר ממנו.

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120504

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

נו נו, נהרה ופשטיה - כל אחד ודעתו...ואנכי על משמרתי אעמודה... אשריכם!
אגב, לפני כשעתיים הלכתי לנוח מעט כי הרגשתי עייפות. כשעליתי למיטה, באו ההרהורים לתקוף (חייב להיות הוגן ולציין שזה דווקא היה נסיון קל), כדי לסלקם, התחלתי לחשוב מה אני הולך לכתוב פה...
וזה מה שעלה בחכתי בעזרת ה' ובישועתו:
לכאורה נשאלת השאלה - כיצד אתר באינטרנט - שיש בו כ"כ הרבה סיפורים שמתארים התרחשויות מיניות וכיוצא בזה, הוא הוא זה שמסייע לנו המכורים ולא מגרה אותנו יותר? הרי לכאורה - כל אחד היה עלול להתגרות יותר כשקורא את סיפורו של חבירו...
ובפועל אנו רואים ההיפך, שאנשים מתחזקים פה יותר ויותר, ודווקא מהדברים הללו!
יש הרבה תשובות מקצועיות, אבל אני רוצה לענות תשובה רוחנית.
זה נקרא - לבטל את הקליפה מהשורש, כלשון הזה"ק - "מיניה מוביה אבוא לשדיא ביה נרגא, ופגע בו כיוצא בו". אנחנו בעצם מתמודדים עם הקליפה (מחלה או יצה"ר... כולם קליפה) ע"י ההשתמשות בכלים שלה, וכך מצליחים.
חזקו ואמצו!

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120514

• מתרפא
  • דירוג פלטיניום

איך שאני רואה את זה וגם אמרתי זאת לחבר תכנית אתמול שפחד שלפעמים הוא קצת מקבל מחלה משיתופים של אחרים - הראש שלנו מלא במחלה ובזבל של תאווה.

בתכנית לפעמים אנחנו גם נתקלים ברעל קצת.. אם בשיתופים של אחרים אם בקריאה על זה אם בשיתופים שלנו עצמנו ובהעלאת סיפורים מהעבר (צעד 1) וכו'
אבל מדובר בכמות רעל קטנה שעוזרת לנו להתמודד עם הכמות האדירה 

כלומר אני רואה את זה שכמו שבחיסון אנחנו מכניסים לגוף כמות קטנה ומוחלשת מהנגיף כדי שהגוף ילמד להתמודד איתו אותו דבר אצלנו
אנחנו יוצרים חיסון - מכניסים כמויות קטנות ומדודות כדי שנועל להתמודד בהמשך.

מה שגם שאצלנו לא מדובר בלהכניס ראש בריא למיטה חולה... יש לנו כבר רעל בגוף והראש שלנו כבר חולה...

אוהבים! מאוד נהנה מהדיון הזה!

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120515

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

מסכים עם כל מילה, רק הגדרתי את זה ב"כלים רוחניים".
לענ"ד ההבדל בין החוטא הבריא לבין החוטא החולה - 
בימים הנוראים אומרים - "הרי אני לפניך ככלי מלא בושה וכלימה" - זה מדובר על החולה הבריא, הוא יכול להסיט את ה"כלי" שלו, כדי שלא יקבל את ה"בושה וכלימה" לתוכו, אבל הוא בוחר שלא לעשות זאת.
אבל החוטא החולה, הוא כלל לא "כלי" שלם... הוא "שבר כלי", ה"בושה וכלימה" נוטפת על השברים הרבים שמפוזרים במקומות רבים ואין פנאי לאסוף אותם....
יה"ר שנזכה לכלי שלם מלא בקדושה וטהרה  

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120561

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

ב"ה נקי כבר שבוע...
אבל ללא נסיונות קשים בכלל.
זה קורא לי מידי פעם, שבוע ללא נסיונות, שהיצר/המחלה רדום, אח"כ מגיע שבוע שני נקי, אבל הוא מלא בנסיונות קשים שאני מצליח לעמוד בהם, ואז - בתחילת השבוע השלישי - כמעט תמיד - נופל, ועל היום הראשון של הנפילה - חוטא שלוש פעמים - כמו אטרף כזה... וככה רצף מטורף של חודש בערך עד תקופת הנקיות הקרובה... ככה אני כמה שנים.
לכן השבוע הזה לא אומר לי כלום לצערי.
כמו כן, יתכן שאני בתקופה של התלהבות ראשונית ו"כריזה" מהאתר, ולכן אני נשאר נקי בנתיים, כמו שקרא לי פעמיים - כשהתחלתי ללמוד בישיבה גבוהה - אז מההתלהבות הראשונית - נהייתי נקי יותר מחודש וכן כשהתחלתי ללמוד חסידות נהייתי נקי כשלשה חדשים.
כרגע אני לא יודע מתי תבוא ההתקפה הבאה.
ה' ירחם ויעזור. אני יודע שאני עדיין לא צועד בדרך המלך, אבל אני מקוה מאוד שאני לפחות בדרך הנכונה לדרך המלך.
אנא ה' הושיעה נא, אנא ה' הצליחה נא!

תגובה: רק בשבוע שעבר הגעתי לפה... לפני 3 שנים, 10 חודשים #120572

• מתרפא
  • דירוג פלטיניום

מזדהה מאוד... גם אצלי היה בדיוק כך תמיד.

קראתי בספר הגדול של המכורים ומשם למדתי שיש לזה הגדרה חחח

אני מה שנקרא מכור תקופתי
כלומר אני מחזיק תקופה מסויימת בלי שימושים בכלל, ואז כשנופל נתקף בבולמוס שימושים מטורף עד לרגיעה שנאה עצמית כאב דכאון ושוב נשאר נקי תקופה.

עליי לעבוד היטב בתקופה הרגועה ולבסס לעצמי הרגלים התנהגותיים שבתקווה שכשיגיע הגל המטורף הבא אני אהיה מספיק מורגל בפעולות כדי לבצע אותם.
זאת הדרך היחידה עבורי לעבור את הגל, הקריז, ולהישאר נקי.. וגם זה לא מובטח כמובן... אבל זה נותן סיכוי.

אוהבים!

זמן ליצירת דף: 0.94 שניות

Are you sure?

כן