שבוע טוב לכולם. תודה על התגובות החמות והעצות.
ביום שישי בבוקר קראתי ספר חדש שיצא על אחד מגדולי ישראל, זה רומם אותי מאוד ולא היו לי נסיונות עד מוצאי שבת...
במוצאי שבת - הייתי צריך ליסוע ברכבת והיה ניסיון קשה, שכחו שחורף עכשיו...
הייתי צריך להתגבר ולא לשלוח עיניים למרות הפיתויים וב"ה הצלחתי.
אני שם לב שברכבת יש לי בעיה מיוחדת ושם היו לי הרבה נפילות בעבר, הן בתחנה והן ברכבת עצמה... אני מתבייש לומר שבקיץ האחרון - כשהייתי עולה על הרכבת הייתי הולך לכל אורכה הלוך ושוב, כביכול מחפש מקום - ובאמת היה זה כדי ללגום מראות אסורים...
מה שעזר לי אתמול - זה המודעות החזקה של עניין ההחלמה והמחשבות הרבות עליה, דבר שנגרם - מהשימוש והעיסוק שלי באתר הזה במשך זמן רב.
וכפי שכתב פה ידידי - ה"מתרפא":
"אני הבנתי שכדי להימנע מליפול עליי להכניס את ההחלמה עמוק עמוק לתוך החיים שלי ולתוך שגרת היום יום שלי עד שהיא תתפוס מקום מספיק חזק שהבריחה שלי באוטומט תהיה אליה ולא למחלה.."
כעת העיסוק העיקרי שלי בהחלמה הוא- הקדשת זמן רב מאוד באתר - בקריאה, בכתיבת שיתופים ותגובות ובשיחות צ'אט של האתר... זה בא לידי ביטוי גם במוח... - גם כשאני לא באתר - אני נזכר בכל מיני דברים, חושב הרבה וכו'.
אבל אני מבין של לאורך זמן יהיה אפשר להשקיע שעות רבות כל יום באתר...
הרי יש שיגרת חיים...
אני צריך עוד פיתרונות, רעיונות ועצות - בנוגע להכנסת תהליך ההחלמה והטמעתו - עמוק בתוך החיים, שמתבססים על שיתוף עזרה הדדית... (ואני עדיין לא מדבר על 12 הצעדים.... אני עדיין טרום.... אני מחפש רעיונות אחרים).
בנוגע לתגובת - "לחיים הראויים לשמם":
"אצלי ברור לי שבזמן שמתעוררת תאווה אני לא אצליח להתרכז בלימוד,
(ובמיוחד כי לתאווה יש כוח ריכוז וזכרון יוצאי דופן),וכאשר הייתי מנסה להתגבר נגד התאווה, הרי בזבזתי כל כוחי בלנסות ללמוד בריכוז - דבר שכשל לחלוטין, וכנגמר לי הכח כבר לא נלחמתי ועברתי לתאוה… כיום אני מנסה בדווקא להתרגל - כמה פעמים ביום כל פעם שמתחיל להפריע לי העדר הריכוז וכוח - בממש לא לעשות כלום, וכל פעם שאני מרגיש שאני לא מצליח להתרכז בלימוד, פשוט להפסיק ולא לעשות כלום עד שברור לי שתאווה זה לא אפשרות - הרבה פעמים אני פשוט נרדם, ואני מתרגל לקבל את זה שזה בסדר גמור"
אכן גם אני חושב כך, ברוך שכיוונתי...
הבעיה היא - עד מתי??? הרי צריך לנצל את הזמן... התאווה לא עוברת ולא תעבור...
אבל אני מתנחם בזה - שכנראה (לפחות כרגע) זה מה שבורא עולם מבקש ממני, לכן - כשאני באמצע הלימוד, והתאווה מופיעה ומפריעה בריכוז, אני הולך לישון, או עוסק בנושאים אחרים... ואני שמח שאני עושה כך באופן פרטי, הכאב שלי הוא רק על מצבי הכללי...
ה' יעזרנו על דבר כבוד שמו