שלום.
אני עכשיו נמצא בצבא, ואני נמצא תחת מסגרת של ישיבת הסדר.
אני נמצא שבוע או שבועיים בצבא, ואז כשאני חוזר הביתה לשישי-שבת, אני נופל.
אני כל הזמן מתפלל שאני לא אפול, אני מבקש מה' עזרה בניסיון הזה, אבל כל פעם כשאני חוזר, אני רואה דברים שאסור לראות.
אני לא מבין את עצמי: להסתכל על דברים כאלה זה הדבר הכי נמוך שיכול להיות!
הרי האשה שייכת לעצמה, איזה זכות יש לי להסתכל עליה?
אני בטוח במאה אחוז, שאם הייתי רואה את אותה אשה ברחוב- הייתי מסיט את העיינים.
ככה זה.
מתי שאני מול מחשב אני כל יכול, אבל כשאני ברחוב, פתאום אני צדיק, כי מסתכלים עלי.
הגמרא כותבת שהסיבה שגנב משלם פי שניים משווי הגניבה, בניגוד לגזלן שמשלם רק את שווי הגזילה, היא בגלל שהגזלן לא מפחד לא מה' ולא מאדם, בניגוד לגנב שפוחד מאדם(ולכן, הוא מתחבא) אך אינו פוחד מה'.
זה בדיוק המצב שלי: כאשר אני מול אנשים אני פוחד שיראו אותי ואת מה שאני עושה, אבל כשאני בחדרי חדרים, כשאף אחד לא רואה- אני חוטא.
זה פשוט קורע אותי.
אני כל כך מתאמץ, אבל אני כל פעם נופל.
ב"ה לפעמים אני מצליח לעצור את עצמי במאמץ די גדול, אך לצערי אני בד"כ נופל אחרי כמה זמן.
יש בתוכי פשוט סתירה:
מצד אחד אני במסגרת צבאית שלא נותנת הרבה זמן פנוי, אבל אני מנסה למצות כל רגע שאני יכול ללימוד תורה, ולקידוש ה'(למשל להקדים לשמירות ולהיות בן אדם טוב) ובאמת יוצא לי ללמוד יחסית הרבה ביחס למסגרת שלי.
אני אפילו ממש מנסה לקרש אנשים חילוניים, מלמד אותם כל מיני דברים, מחזק אותם בכיבוד הורים וכד'.
אבל איזו דוגמא אני? אני אומר להם דברים חזקים, כאשר אני עושה את הדבר הכי שפל.
כשאני חוזר הביתה, הכל נעלם- פתאום משעמם לי ואני מול המחשב ואני עושה מה שאני עושה.
למה אני לא מצליח לעצור את עצמי?
אני כבר פוחד לחזור הביתה, כי אני יודע שאני אפול!
יצר הרע מאד מתוחכם. לפעמים כשאני בשיא התאווה ומנסה להפסיק, הוא אומר לי בצורה מתוחכמת: "תיפול כבר! אם תיפול אתה תרגיש רע אם עצמך, אבל אז תצטער על זה ותתחזק מאד ותלמד הרבה כדי לפצות על כך- זה שווה לך"
ובאמת שלפעמים זה מפיל אותי.
בגמרא יש הרבה סיפורים על תנאים שהיו צדיקים גדולים שיצר הרע בא לנסות אותם, ואילולא ה' עצר את יצר הרע- הם היו נופלים!
מתי שקראתי את הגמרא הזאת בפעם הראשונה היא הייתה נראית לי מוזרה- איך אדם כל כך צדיק יכול ליפול?
אבל עכשיו יותר קל לי להבין את הגמרא. יצר הרע הוא חזק מאד- צריך להילחם בו חזק! אבל לבד זה מאד קשה להביס אותו, צריך עזרה משמיים, אבל כמובן גם השתדלות אישית.
הדבר שהכי קורע אותי, הוא כשאנשים אומרים לי שאני צדיק או כל מיני דברים בסגנון הזה- אני לא ידוע מה לעשות עם עצמי, כי אז זה מראה כמה אני משקר- אני סתם נראה מה שאני לא.
אז אני כבר מאד מבולבל עם עצמי, ואני לא יודע איך להצליח.
אם יש לכם תגובות, אני אשמח שתשתפו...