במשך הרבה שנים התקיימו בארץ כל שבוע כמה וכמה קבוצות של שמור עיניך. בשלב מסויים לאחרי דיונים ארוכים וממושכים הוחלט להפוך את הקבוצות של שמור עיניך ל-PA, כפי הנראה המטרה היתה בשביל למקד את הקבוצות הללו לאנשים שלא עברו את המסך, בשונה ממה שיש ב-SA. אך זה לא צלח, ולאט לאט כל הקבוצות התאדו להם.
אני ועוד הרבה חברים היו סבורים כל הזמן שזה טעות להקים את PA, כי ההתמכרות שלי היא לא לפורנו ולא לאוננות ולא לעיתונים ולא לסרטים, ההתמכרות שלי היא לתאווה, והתאווה מתבטאת בהרבה מאד צורות, כך שלהגדיר שכל ההתמכרות היא לפורנו זוהי טעות איומה. במיוחד שהמחלה שלנו פורצת לכל גבול, ואם אחד רגיל רק לראות פורנו, אזי כאשר הוא יצליח בצורה כזו או אחרת להפסיק לראות פורנו, אז ההתמכרות תפרוץ בצורה אחרת.
אגב, בתקופה שלפני PA, היו הרבה מאד חברים שהתחילו את דרכם בשמור עיניך וזה היה בשבילם כעין מקפצה להיכנס לSA שם ההחלמה הרבה יותר גדולה ועמוקה. גם אני התחלתי את דרכי בשמור עיניך (אני עדיין מתגעגע לקבוצות ההם, למרות שאני צריך את SA בשביל ההחלמה שלי) ומשם הגעתי ל-SA, והמשכתי להגיע לשמור עיניך עוד תקופה ארוכה אחרי כן.
אך למעשה כיום לא מתקיימת שום קבוצה של שמור עיניך או PA, חבל עד דאבדין. אבל למאי נפק"מ כעת?