אולי ארחיב קצת על עצמי: כל המצב שלי התחיל מדברים קטנים ולאט לאט המצב הדרדר לצפיה בדברים קשים , להוצאת זרע לבטלה, וכמובן זה הכניס אותי לדכאון ועצבות נוראיים שלא יכולתי להם. הייתי תמיד מנסה להמשיך אבל היו שלבים שכבר כמעט לא יכולתי. המצב היה ממש גרוע ולא ידעתי איך יוצאים מזה. ניסיתי כל מיני דרכים, אבל היה מאד קשה. הרגשתי שאני במין מקום שאני לא שולט בכלום, לא היתה לי אפשרות לבחור, לא היתה לי אפשרות לברוח לשום מקום, התאווה היתה רודפת אותי ולא נותנת לי מנוח.
ב"ה שהלימוד בישיבה עזר לי מאד גם מהבחינה הזו שזה הרחיק אותנו מאפשרויות של מימוש התאווה - לא היה לי מחשב פרוץ לידי וכו', וגם מהבחינה שהתורה שינתה אותי ועזרה לי. לאט לאט הבנתי שהבעיה שלי נובעת מחוסר בטחון עצמי ואולי עוד דברים דומים. הייתי כל הזמן חושב מה אחרים חושבים עליי, הייתי מפחד מאנשים, הייתי מתבייש מאד, הייתי נפגע מכל דבר שאמרו עלי, בקיצור לא היה לי עמוד שדרה. לאט לאט ב"ה התקדמתי בעניינים האלו וממילא התאווה פחתה, הרגשתי הרבה יותר טוב והרבה יותר משוחרר. הרגשתי הרבה יותר שמח.
המצב כרגע הוא מצב מוזר שאינני יודע כיצד להתקדם ממנו. מצד אחד אני מרגיש הרבה יותר משוחרר מבעבר, אני מרגיש שקצת חזרה לי יכולת הבחירה ולפעמים אני מצליח להתגבר. במיוחד אם אני מצליח להעסיק את עצמי בכל מיני דברים זה מאד עוזר. בישיבה ב"ה אני בד"כ לא חושב על זה. אבל כשמגיע חופש או שאני חוזר הביתה אז כן מתעוררים לי היצרים, אני מרגיש הרגשת חוסר עד שאני נופל. בכלל, כל פעם שאני שומע באוטובוס וכדו' שירים על אהבה וכדו' אז מתעורר בי ההרגשה הזו של החוסר, של הדחף לאוננות, ואני לא יודע מה לעשות. אני מרגיש שיש לי איזה חסרון שלא מתמלא ולכן אני נמשך לכל הדברים הללו. בקיצור, אני מרגיש הרבה יותר משוחרר מבעבר אבל עדיין נופל כשיש לי אינטרנט פרוץ וכשאין מי שרואה...
מה ששאלתי בפתיחת הנושא לגבי הצבא והחתונה, זה מפני שאני מתישהו אצטרך ביום מן הימים לעשות את המשימות האלו ורציתי לדעת מה אתם חושבים.
אני ממש אשמח לשמוע באופן כללי כיצד אתם חושבים שאני יכול להתקדם עוד. מה חסר לי? מה לא עשיתי עדיין?
אשמח לשמוע אם תוכלו לעזור לי. תודה רבה!!