שלום חברים
"אדם יסודו" כרגיל אתה כותב בצורה ספרותית מדהימה וחבל על הכשרון שלא מנוצל (כנל' גם ר' זלמן ונתן , אל תעלבו
).
ברשותכם אעלה גם מהגיגי ליבי.
אני אומנם כרגע נמצא בתוכנית בתהליך של עבודה על הכניעה , זה לא דבר פשוט ,קל להגיד ולהבין, אבל קשה לבצע ובמיוחד בזמן אמת.
לדעתי הרעיון הוא ממש יהודי ומתוך הכתובים .
כתוב לגבי המלחמה ביצה"ר "שאלמלא הקב"ה לא יכול לו" . זאת אומרת שגם "איזהו גיבור הכובש את יצרו" איך הוא מתגבר על היצה"ר? לא בכוחו , כי מי אני , אפס כלום, אלא בעזרת ה' . וזה טעות שלי ושל עוד הרבה במלחמה כביכול עם היצר .
שבעצם אין לנו סיכוי נגדו כמו שכתוב לא יכול לו . ורק בכניעה , הווי אומר בהבנה שאני לבד לא יכול ואני נכנע (ולא ח"ו נכנע ונופל לתאווה ), אלא מיד במקביל מבקש(באמת מבקש ולא מהשפה ולחוץ , ולצאת ידי חובת התוכנית) את עזרת הקב"ה אז הקב"ה עוזרו.
והרעיון הגדול של התוכנית, שהוא גם לא המצאה של ממציאי 12 צעדים , אלא מובא בספרים הקדושים,( וכבר נכתב על זה פוסטים של זלמן ועוד חברים) שהכניעה היא לאו דווקא בענין התאווה אלא בכל ענין בחיים שלא מסתדר, קטן כגדול ,
ואני מנסה באגו שלי לטפל בדברים , בכעס , בעצבים ,או בכל מידה רעה.
אנו צריכים ומחויבים להיכנע ולמסור (לבקש) את זה לה' שיעזור לנו.
ולסיום אשתף אתכם חברים בסיפור שהיה איתי הלילה .
בשעות הערב כבר הבחנתי שהשכן לידי (ממש גדר מפרידה בינינו) . מתארגן לערב קריוקי, לכבוד יום הולדת או משהו דומה.
. השכנים שלי לא שומרי מצוות לעת עתה .
ומובן איזה אווירה הולכת להיות שם. והתזמורת מנגנת בקולי קולות "והזמרים/ות" שרים/ות , ולא עוזר לסגור לגמרי את החלונות ולפתוח מזגן. הם רוצים להנות ובשיא הווליום . השעה 10.30 , 11 , 11.30 בעבר הייתי מתעצבן ומתרתח , איזה שכנים אגואיסטיים ?
ומתקשר למשטרה . הפעם התיעצתי אם אבי שיח' יש להם מצב דומה בביתם פעם ב....
והוא יעץ לי שאם זה לא משהו קבוע אלא פעם בכמה חודשים , אז לא כדאי להסתכסך , ושאעזוב את זה.
בשעה 12.15 בשיא האקשן ,פניתי לרבש"ע ואמרתי לו שאני מוסר את זה לו ולא מתקשר למשטרה וכו' (האמת שחשבתי שזה הולך להיות עד 3, 4 לפנות בוקר כי ככה אמרו לי שכנים שזה היה בעבר) וראו איזה פלא לא עברו 10 דקות שבהם אשתי התעוררה מהרעש , ואמרה מה יהיה ? והשכנים החליטו שמספיק להם וסגרו את המוזיקה .
המסקנה שלי שאקח את החיים בקלות ואפסיק לחשוב שאני מנהל משהו , ואמסור את חיי , ואבקש את עזרת "מי שאמר והיה העולם"
לילה טוב