שלום בס"ד.
הרב טווערסקי כנראה לא היה מכור. כי אני (כנראה גם הוא) לא מנסה לתבוע בתי חולים על זה שהם ממציאים תרופות שכבר בגמרא זה היה כתוב, או מדענים וחוקרים שמקבלים פרס נובל על מה שכבר מוכח במקורות שלנו. והדוגמאות רבים.
אם אני מבין שאני חולה ואני חסר אונים מול התאווה, אני לא שואל איזה תרופה הכי כשרה אלא אני שואל איזה תרופה הכי מועילה. (וזה גם לפי הדת שלנו).
אם אני לא כזה סגור בעצמי שאני צריך את התרופה, אז, אני צריך לשכנע את עצמי בזה שגם אנשים טובים וכשרים (הרב יהושע שפירא, הרב טווערסקי וכו') לקחו את 12 הצעדים כדי להתחזק באמונה על ידי זה.
אני כל יום צריך לזכור שאני אדם מאוד חולה. המחלה שלי מתבטאת בשלושה מישורים, רוחני נפשי ופיזי. ואני חייב לקחת כל יום את האקמול שלי. מה לעשות שהתרופה שלי היא לא רק פיזית כי המחלה שלי היא לא רק פיזית, כנ"ל רגשית ורוחנית.
אם אני מגיע בגישה של 'למה לא לשפר קצת את החיים הרוחניים שלי, להיות יותר קרוב לאלוקים וכו'', אני מפספס את הצעד הראשון.
אני לא בא לסתור את כל התשובות המאוד יפות שנאמרו עד כאן, ובסופו של דבר מבחן התוצאה יוכיח שאנשים רק מתחברים לאלוקים וכו' וכו'. רק באתי לומר שמהחוויה שלי, השאלה האם הצעדים מגיעים מהנצרות, שווה לשאלה האם האינסולין מגיע מהנצרות. (אלא אם כן אני לא חסר אונים וכנ"ל).