אבל קודם כל אולי עדיף שאני אכתוב את מה שטוב.
כבר כמעט שבועיים שאני לא משתמש וזה מאוד משמח. עוד משמח אותי שאני מצליח לשמוח בזה.
כבר יומיים שלא כעסתי על אישתי, או שאפילו כעסתי, אך עצרתי את עצמי מייד. וזה מלא. היו עוד הרבה הזדמנויות כאלה בעבר, אבל רק במקרה. ביומיים האלה זו היתה החלטה. הבנתי שהיא כבר לא אשמה בכלום ושאין שום עניין שהיא תשתפר. יקל עלי אם היא תשתפר. לפחות בצורה רגעית, אבל יש לי בעיה ואני יכול לפתור אותה! אז אני אפתור אותה בעצמי בלי ציפיות מאישתי. שום ציפיות. זה לא קל. במשך יומיים היו לי לא מעט מעידות, אבל לא נפלתי. אז אני לא מצפה ממנה שנלך לישון בזמן ולא שהיא תקום לבן שלנו בלילה ולא שהיא תדאג לעצמה לשמיכה או לאוכל לעבודה, ובטח שלא תדאג לי בשום דבר ועניין.
וואי, איזו הקלה, איזה משחרר.
אתם חושבים שהרכבת הקלה?
אז לא.
ההקלה שלי היא הקלה.
אני פטור מלצפות מאישתי. פטור לחלוטין!
כבר חודש שאני באתר הזה, שנס שניסו להתרים אותי, אחרת עוד היה עובר הרבה זמן עד שהייתי מתחיל לחשוב בכיוון הזה, והייתי סובל בנתיים. תודה ה'!!!! !!! !!!! !!! !!!! (זה המקום היחיד שאני מוכן לשים בו כל כך הרבה סימני קריאה) תודה לכולכם!
כבר כמה דקות שאני מבין שאפשר גם אחרת ושהחיים שלי יכולים להיות הרבה יותר טובים. וכל הזמן אני חשבתי שהחיים שלי הם נורמלים...
אז כן, אני המום.
הבנתי שאני חסר אונים (ואל תמחאו לי כפיים, כי אותי זה לא משמח, גם אם לפחות ככה אני בדרך הנכונה. עברתי אל מתחת הקו כדי להפריד בצורה ברורה בין החלק העצוב לחלק השמח),
וזה בלתי נתפס בעיני,
כי תמיד שמתי לב כמה אני חזק,
שאני יכול להיות עם אינטרנט לא מסונן על סמך החלטה אחרי שהייתי ספק מכור לסרטים או לצפייה בתכנים לא צנועים,
שאני מצליח כבר יומיים לא לכעוס על אישתי אחרי שקיבלתי את זה על עצמי,
ושלא נפלתי כל כך הרבה זמן,
אז איך אפשר לומר עלי שאני חסר אונים?
.
.
.
אבל אני מפספס תפילות על ימין ועל שמאל אפילו כשאני ער ופנוי והכל,
ועוברים עלי ימים שאני לא מניח תפילין,
ואני שוטף כלים משישי לשישי,
ואני מבלה יותר מידי שעות בשמור עיניך (קרי, אני משועמם למרות שיש לי המון מה לעשות),
ועד לפני כמה ימים הייתי בטוח שמותר לי לכעוס,
וגם כשאני חזק ולא נופל - לא כיף לי,
שאני צריף לשמור על העיניים,
ואסור לי לאונן,
ואסור לי לראות סרטים,
ואסור לי לחשוב מחשבות לא צנועות,
ואסורים לי עוד דברים שאני לא רוצה לתת רעיונות
ן
ן
ן
רגע. עצור. (חלאס, בערבית).
אני יכול להמשיך את הרשימה בלי סוף,
וזה מה שבאתי לעשות,
אבל תוך כדי כתיבה אני תופס את עצמי (באמת לא תכננתי את זה מראש. תכנונים מראש שייכים לשרשור שקראתי לו "לאור יום" ששם אני עושה ממש עבודה) שאסור לי להסחף. מותר לי ואני צריך להיות מודע לקשיים שלי, אבל רק לא לשקוע (או להסחף. כמו בים) ברשימה אינסופית.
מותר לי לעשות דברים שאני אוהב.
מותר לי לכתוב כתיבה יוצרת (אני לא מתכוון למה שאני כותב כאן).
מותר לי להשתמש בידיים שלי ליצירה.
אני אוהב את הדברים האלה.
מותר לי לעסוק בכלכלה והשקעות.
מותר לי ליעץ לאנשים בכל תחום.
מותר לי לדבר עם אחים שלי בטלפון.
מותר לי ללמוד פיזיקה מתמטיקה ומחשבים.
מותר לי לבשל.
ועוד היד נטויה.
תודה שהגעתם איתי עד כאן.
אז כרגע אני חסר אונים.
מחכה לאישתי שתחזור, שאוכל לדבר איתה,
מחכה לאיש מקצוע שיחזור אלי,