משתוקק,
א, אני דיברתי לא רק על ה'שיתוף' אלא גם על זה שלמי שיש אובססיה ממליצים להתבטאות חופשי,ואת כל המילים שנחשבות ל"טאבו" לפרוק ולהגיד בצורה משוחררת,
אני מסכים (שים לב,כולם כאן הסכימו מתחילת הדיון על זה אז איני מבין למה אתה חוזר כל הזמן לטיעון הזה...) שצריך לעשות את זה בצורה שלא תזיק או תפריע לאחרים, ולכן במקום כמו שמור עיניך שלדעת המומחים רובא דרובא כאן אינם "מכורים" קלינית, או שהדיבור הזה מפריע להם יש להזהר בזה,
לכן אולי כדאי לשים לב שאף אחד לא התווכח על הנקודה הזאת, שזה מפריע ולכן עדיף במקום כמו כאן להימנע מזה,
הנידון הוא לגבי הלגיטימציה של הטענה שלמכור, דהיינו מי שסובל מאובססיה מנטלית ולא רק "בעל תאווה גדול" מומלץ לדבר ולהתבטאות בצורה משוחררת ואפילו לא יפה לפעמים, אני רק מביא שמניסיון של רבים וגם לפי המומחים יש לדבר הזה לגיטימציה, (שמעתיבעצמי גם מת"ח גדולים שנמצאים בתכנית שאין בזה בית מיחוש כלל לחשש ניבול פה,שלחתי אתמול את שמותיהם המפורטים לדייב,לצערי אני לא יכול לצטט אותם כאן בשביל לא לפגוע להם באנונימיות)
אז מה הנדון כאן?
האם אתה חושב שזה לא נכון ?
שלמי שיש לו אובססיה זה לא מומלץ?
האם דיברת פעם בחייך עם מטפל? או שהיית פעם בקבוצת תמיכה?
אלי שומר,
כתבת דברים יפים מאוד, לא מסכים עם כל מילה אבל מתחבר לרוב,
עיין בדברי למשתוקק,
ולעצם הנדון על רפואת הנפש והתורה, אומר שכל ימי גדלתי בין החכמים ושימשתי גדולים תורה ומביני מדע, וגם אני מאמין שאפשר למצוא בחז"ל ובתורה (ואף עסקתי וכתבתי על זה במסגרת עבודתי המקצועית ואכמ"ל )
אבל נקוט האי כללא בידך, כאשר מגיע אדם שסובל מבעיה ממחלה או אובססיה מנטלית רצינית המסכנת אותו ואת עתידו סכנה גדולה,אזי שולחים אותו לפסיכולוג ולא מחפשים בר' צדוק או ברב דסלר איך לעזור לו,
(יכול להיות שלא כל המקרים שווים, ויש כאלה שמורים אחרת, יכול להיות שיש גישות שונות, אבל במטותא אל תבוא ו"תסביר לי" מהי הגישה היחידה והנכונה להסתכלות,בדבר שרבו בו הדעות כאשר ימצא כל מעיין)
דומני שמתנהל כאן שיח חרשים במקצת,יתר הניצוח והרצון להפריך את השני,ולגבור עליו לפעמים גורם לדיון להיות מוסט, אני עכשיו עברתי על ההודעות האחרונות מאז שהדיון חזר הוקפץ, כולם מסכימים שבפורום לא כדאי לדבר, כולם (או הרוב) מסכימים שיש דבר שנקרא 'שיתוף מפורט' הנדון הוא האם יש מקור לכך שלחולה עוזר לשחרר ולדבר את המילים האסורות בדיבור חופשי וסביבה בטוחה,על מנת לשחרר את האובססיה בראש, יש האומרים שלא מצאו לזה מקור, ויש האומרים שמצאו,
אין לי ספק שיש לי חלק בזה, תאוות הניצוח והגאווה היא חזקה,והאגו תמיד נפגע כשמישהו כותב הודעה ששוללת ממני את דעותיו או שבצורה כזאת או אחרת מאשימה אותי מ'חוסר אמונה',
נראה לי שחלק מאתנו מגיע מכותלי בית המדרש ושם אכן מקובל להתנצח ולהתחדד זמ'ז ופטיש יפוצץ סלע,ויש לעיין טובא אם זה מתאים גם למקום הזה, האם זה מקום של 'דיונים והחלפת דעות מהנסיון שלי כאן כמעט שאין ליבון אמיתי של סוגיה,כל אחד מתבצר בעמדתו ו'מחליט' מה חברו חושב ולמה, כל אחד גם כותב מהחוייה שלו, מבית גידולו הרוחני, מהשאיפה שלי,והתוצאה ניכרת..
לי זה לא עושה טוב,אני אשם בזה לא פחות (ואולי יותר....) מאחרים.
אוהב כל אחד מכם המון!!