השועל שפשף את מצחו ובסוף אמר: תשמע עכברושי, יודע אני כי הדבש מאד חביב עליך, אך ברצוני להבין הרי גם בדובשנית מעורב דבש, מדוע זה לא מספק אותך?.
ענה לו העכברוש: זה עניין של אחוזים, כמות אחוז הדבש בדובשנית הוא לא 100%, מעורב בה גם קמח וגם ביצים, קמח אני לא אוהב כי אני רגיש לגלוטן, ביצים דווקא כן, אבל דבש אני צריך יותר.
אז מדוע לא הזמנת לחור שלך את הדבש, מדוע הזמנת את הדובשנית? שאל השועל.
תראה, הסביר העכברוש, דבש הוא דביק, הוא עלול להדביק את כל החור שלי, עד שרגליי עלולים להידבק לקרקע, הדובשנית היא אינה דביקה, ענה העכברוש.
הבנתי אותך, ענה השועל. ועכשיו תסביר לי, למה אתה צריך מישהו איתך בחור, למה שלא תחיה לבד, ואת הדבש תלקק בחוץ?.
הסמיק העכברוש ואמר: תראה, אתה יודע אייך זה אצל בעלי החיים, לאריה יש לביאה, לתרנגול יש תרנגולת, לחתול יש חתולה, זה לא נורמאלי שאני יישאר לבד, אני חייב איזו דובשנית בשביל הפוזה, תאמין לי הוסיף ואמר, זה גם עלה לי הרבה כסף, חמישה שקלים.
קפץ השועל ואמר: אם כך יש לי רעיון, שלח את הדובשנית לחיים ולשלום, ואני יסדר לך ציור יפה של דובשנית, תתלה אותו על הקיר, וכך לא תרגיש לבד.
שמח העכברוש על ההצעה, שלח את הדובשנית חזרה למכולת, וקנה ציור צבעוני של דובשנית, תלה אותו על הקיר בחורו, וצפה בציור מבוקר ועד ערב.
המשך יבוא...