אלי שומר כתב on 26 אוק' 2021 22:56:
סליחה שאתחצף.
היה אדמו''ר אחד שהיה מאד מעודד את חסידיו לאכול הרבה מאד, באומרו שיכניסו את כל היצה''ר בצלחת. - אכן החסידים הללו היו ידועים כשמנים, וכל קידוש בשבת אצלהם בבתי הכנסת היה מורכב, מכמיות אוכל שאין כאן אפשרות להאריך [בהמשך זה בוטל מסיבות כלכליות]. כפי הידוע זה לא מנע מהם יצה''ר, עובדה שבישיבות של אותה קבוצה חילקו כמיות של כדורים פסיכיאטריים לבחורים כדי להרגיע להם יצרים.
בחז''ל כתוב "תאווה נהיה תערב לנפש" וגם במציאות החיים, ובתובנות ההתמכרות, בסה''כ זו החלפה של המתכרות.
אינני שולל, יתכן לפעמים שבגלל שמאד רגילים להתמכרות לתאוות ניאוף, צריכים לשחרר לחץ, אבל בגדול צריך להזהר מאד לא להחליף התמכרות. - דווקא רבים מציינים שפעילות ספורטיבית בריאה עוזרת מאד לצאת מההתמכרות.
אני רואה לאורך כל הדרך את העבודה שלי כאן, כחזרה לשליטה.
בהצלחה לכולם.
לא אפרט יותר מדי את דעתי האישית בקשר לאותה "חסידות", ואני לא חושב שלצאת נגד השיטה שלהם זה "התחצפות". אבל יש פה 2 דברים.
1. לא מהם נלמד איך להילחם ביצר הרע, ואכמ"ל
2. האדמורים שלהם רצו להילחם ביצר הרע אבל לא דיברו בכלל על התמכרות.
לגופו של עניין, לדעתי גם רבינו נחמן לא דיבר על התמכרות, אלא על שבירת תאווה בכללי.
למדתי בספר של פרופסור דן אריאלי, שהמוח שלנו לא אוהב תמיד לעבוד קשה, ולכן כאשר הוא נתקל במשימה קשה שאנחנו מניחים לפתחו, הוא לפעמים "משחק אותה ראש קטן", מחליף את המשימה הכבדה במשימה אחרת דומה אבל קלה יותר. וככה הוא "כאילו" עמד במשימה.
אז במקרה הזה זה פועל לטובתנו:
ברחנו להתמכרות, אבל אנחנו מבינים שהתמכרות לפורנו ואוננות מזיקה לנו, המוח שלנו רוצה תחליף אז הוא מקבל פיצות במקום פורנו .
בשלב הראשון זה בסדר, שוב - אני לא מומחה אך זו דעתי,
אבל כמו שאומרים בתכנית, הבעיה היא לא השימוש אלא מה גרם לך להתחיל להשתמש ומה גרם לך להתמכר לזה,
וממילא אתה חייב להבין שכל התמכרות היא לא טובה ולא משנה התמכרות "למה".
אלא שבהתחלה כדי לעזוב את הפורנו שווה אפילו לעלות קצת במשקל.
שוב - זוהי דעתי - עם כל ההסתייגות שבדבר - זכותכם לחלוק עלי כמובן