17 יום לא הייתי פה.... אבל הייתי פה בתודעה כל יום.
וואו, איזו תקופה, ימי הרחמים והסליחות, אבא מרחם עלי, אני סולח לעצמי, אני סולח גם לו, כן כן יש דבר כזה, כולנו בשלב מסויים עומדים רגע ואומרים "אבא, למה דווקא אני"? למה לא יכולתי להיות כמו פלוני כמו אלמוני, שאין לו את הניסיון הזה...
ב"ה ב"ה חסד אלוקים מופלא!!
אומן ראש השנה!!
בחסד אלוקים עצום לא מובן מאליו בכלל ובכלל, זכיתי להיות באומן בראש השנה.
פחדתי פחד מוות!!
לא פחדתי ממלחמה, נו באמת, אנחנו מישראל.
פחדתי שפתאום תגיע איזו אוקראינית יפה ותשבש לי את כל המהלך!!
חסד אלוקים, לא הייתה אף אחת, וואו, הדיילת עברה במטוס מפה לשם והרגשתי שיש שם משהו אז עצמתי עיניים והסטתי מבט, חסד אלוקים, המוכרות בתחנות דלק? לא זוכר מהן כלום, באומן עצמה הכל היה נקי ברוך השם,
אבל הכי חשוב זה שסיפרתי הכל לצדיק, סיפרתי לרבי נחמן, על ההתמודדות, על 250 יום פלוס של נקיות, ואז נפילה, נפילות, סיפרתי לו כמה אני שמח בכל יום נקי, כמה אני סובל מכל נפילה, סיפרתי לצדיק כמה אני רוצה ללכת בדרכי השם, וכמה רע לי כשאני מתרחק...
זכיתי לחזור לארץ הקודש לנשק את רצפת הבטון של נתב"ג, שסנטימטר אחד שלה קדוש יותר מכל אוקראינה יחד, ולהרגיש ממש בחוש שהשם יתברך לוקח אותי כפרויקט אישי שלו,
אתמול בערב התחננתי להשם, נכון שאומרים "רק להיום", אבל אתה יודע יש לנו השבוע כיפור אז אם אפשר כבר לפנטז על נקיות עד אחרי כיפור, זה כל כך כיף.
שמעתי פעם סיפור מפי הרה"ג יעקב חיים סופר שליט"א ראש ישיבת כף החיים, איזה אחד הגיע לרב עם תלונה, כתוב "כל הבורח מהכבוד - הכבוד רודף אחריו", כבוד הרב, אני בורח כבר שנים מהכבוד - אבל הכבוד לא רודף אחריי!!
ענה לו הרב, כשאתה בורח מהכבוד אל תסובב את הראש לראות האם הוא רודף אחריך...
משתדל לאחוז במידה הזו, מלחמה אדירה של מחשבה כל הזמן, אני נקי - ומכלל הן אתה שומע לאו: וואי! אני לא חושב על %^E&*&%#^*!!
היי! אסור לחשוב על ^$&*#^&!!
הנה חשבת עכשיו!!
אז אני אחשוב על משהו אחר... זהו!! הפסקתי לחשוב על &**#%*!!
במקום זה...
משתדל ללכת עם:
אני נקי, תודה להשם, מה שלום אשתי, הילדים, העבודה, עכשיו סיגריה קטנה, עוד פרק תהילים.
מקווה מאוד שזה לא מצב זמני כל הנקיות והטהרה הזו, מקווה מאוד שזה רק ילך וישתפר עד יומי האחרון,
אבל אם חלילה זה כן מצב זמני 0 משתדל למצות את הרגע וליהנות מכל שניה.
(המילים הבאות הוקלדו באצבעותיי ולא הועתקו מחיפוש גוגל):
מזמור לתודה,
הריעו להשם כל הארץ,
עבדו את השם בשמחה,
בואו לפניו ברננה.
דעו,
כי השם -
הוא האלוקים!!
הוא עשנו,
ולו אנחנו.
עמו,
וצאן מרעיתו.