המשתוקק כתב on 20 ספט' 2022 17:53:
יהודה מ כתב on 20 ספט' 2022 17:47:
המשתוקק כתב on 20 ספט' 2022 10:58:
יהודה מ כתב on 19 ספט' 2022 19:28:
לא להיתמם. בסופו של דבר, כל מכור ללא רצונו מבחין בנוף הנשי שמסתובב ברחוב ובאירועים וכנראה גם נהנה לשניה, אצל חלק הגמילה היא מהמבט השני, אצל חלק בעיקר על האוננות, אצל חלק על פורנו ועוד ועוד.
זה לא משנה אם זה מיועד לנו או לא מיועד לנו, כמו שלא משנה אם המצאת השניצל טובה או רעה. זו מציאות.
הדגש הוא אם כן, על האובבסיה. כן, יכול להיות שבאופן טבעי וספונטני נהנית לשניה, סע הלאה אל תתבוסס במראות.
זה נתון מציאותי שאלוקים יצר ואי אפשר באמת להתנזר מהנוכחות המינמאלית שלו, גם אם אתה טיפוס סקרן והעפת מבט, אל תזלול אותו.
השאלה היא האם לפי מה שאתה כותב, זה לגיטימי ובסדר להעיף מבט קטן ולהנות, ורק "אסור לזלול" או לא?
ההעפת מבט הראשונה היתה לכתחילה או בדיעבד?
הדברים שלך מנסים להתחמק מזה אבל תוך כדי כך דווקא נמצאים בכיוון במאוד מסויים.
אז אני שואל אם הבנתי נכון?
הבנת נכון, שהמבט הראשון הוא מציאותי ברוב המצבים כולל הפקת ההנאה הטבעית (למעט מי שהולך ממש עם עינים סגורות או למטה) ולכן הוא לא לדיון מעשי, מה שנקרא לא רלוונטי. גם התורה מצווה "לא לתור אחר העינים" דהיינו לא לחפש הלאה את מה שכבר ראית ואולי אף נהנית.
הרלוונטיות היא מכאן ואיילך.
לא ניתנה תורה למלאכי השרת
ולכן אם ראית אולי גם נהנית, ותעצור פה. (חוץ אם דדקלם לא..לא..ראיתי, לא...לא...נהניתי.)
נכון, מסכים שיש את המבט הראשון שלא תלוי בך. ע"ז ביקש דוד המלך ע"ה "העבר עיני מראות שוא" (ב"י או"ח סימן א').
אבל שאלתי שאלה ברורה: "האם לפי מה שאתה כותב, זה לגיטימי ובסדר להעיף מבט קטן ולהנות, ורק "אסור לזלול" או לא?"
כמו כן, אם נאנסתי וראיתי ונהנתי, קרה לי דבר שלא בשליטתי, אבל האם לדעתך הוא חיובי או שלילי? כיצד עלי להתייחס לזה?
אענה לך בשאלה. אם ב"מתעסק" שפטור גם מקרבן חטאת, הדלקתי חשמל בשבת בחדר שהיה חשוך, ונהניתי מכך שהחדר מואר, זה לגטימי? האם זה חיובי או שלילי? כיצד עלי להתייחס לזה?. או שאולי אין פה דיון עקרוני אם זה לגטימי או לא ואין פה דיון עקרוני איך צריך להתייחס לזה, כי בתכלית החשמל דלוק ואני נהנה מהאור בחדר?
תמיד טוב להתפלל "העבר עיני מראות שווא, כמו שתמיד כדאי להתפלל שלא אחטא ב"מתעסק" בשבת.
עכשיו הבנת?
אוסיף עוד משהו, אבל זה לפולמוס הרבה יותר רחב ומעמיק.
לכאורה, הפקת הנאה מהסתכלות ביופי נשי שלא באשת איש למטרת זנות, וללא מצב של חשש קרי בלילה, וכמובן לאחד שלא סובל מהתמכרות מהמובן המנטאלי. לא בטוח שישנה בעיה בהסתכלות לשם הנאה, ואולי אפילו לברך את הברכה של "בריות נאות".
אני לא חושב שאני מיקל פה על מישהו או מקרר מישהו, כי פה עסקינן במכורים שמבחינה מנטאלית עדיף להם להתרחק כמטחווי קשת מהנאות כאלו, ואני בתוכם.