gidi כתב on 27 נוב' 2022 10:39:
אני ממש לא חושב או מאמין בצורה עיוורת שאין שום דרך אחרת.
עדיין גם מאוד מעניין אותי לדעת מה הדרכים האחרות שבאמת עזרו לחברים (ובכלל קשה לי לראות חבר שכל כך מחפש פיתרון ואף אחד לא מציע לו).
העניין שעד היום לא שמעתי מישהו שמתאר דרך אחרת שעזרה לו.
מה שכן יצא לי לשמוע כאן על חבר שעבר טיפול פסיכולוגי (אישי) עמוק וטען שזה עזר לו לצאת מזה -לא יצא לי להתנסות אבל שמעתי גם רבים שזה לא הועיל להם.
חבר מסויים שטוען שחסימות ברמה גבוהה עזרו לו - הייתי קצת בעולם החסימות, לא לקחתי את זה לקצה (אולי אם כן..) אבל גם לא הרגיש עוזר במיוחד..
ויש חברים שטוענים שהשיתוף כאן עוזר להם (אמנם לא שמתי לב אם זה הוציא אותם באמת מהבעייה) - גם ניסיתי תקופה ללא שינוי ניכר.
בתוכנית אני נחשף להרבה חברים שניסו דרכים רבות ואינטנסיביות יותר כמו רטורנו, טיפולים אישיים או תוכניות ושיטות אחרות שמעידים שזה פשוט לא עזר להם עד שהגיעו לתוכנית שלנו.
1. שאלה טובה - מה עזר לחברים? "לצאת" \ "להפסיק" \ "להשתנות" \ ועוד שאר מילים שמנסות לתאר משהו מאוד מורכב ואישי... מוזמן לפתוח דיון חדש על זה, ולהזמין את חברי הקהילה לפרט. איך הם מגדירים את ה"התמודדות" שלהם, מה הם ניסו בעבר? מה עבד להם? מה עובד להם היום?
2. לגבי הדוגמאות הרבות שאתה מתאר על כך שהרבה תוכניות ניסו, אבל עד 12 הצעדים והקבוצות החיות בSA - שום דבר לא עזר... אני רוצה להגיב לזה בהסכמה והרחבה.
א. הסכמה - נכון. יש אנשים רבים מאוד מאוד - שהSA נוצר, נהגה, נבנה ומתקיים בשבילם ולמענם. בגלל שאני לא מומחה גדול בSA אז לא אנסה לתאר את הדקויות שמסבירות למי התוכנית מתאימה. אבל כן - היא מאוד מתאימה לאנשים, והרבה פעמים - כמעט תמיד - זו התוכנית העיקרית והמרכזית שיכולה לעזור לאנשים האלו. הדגש שלי הוא - שלהתמודדות עם התאווה בצורותיה השונות (אוננות, פור', שמירת עיניים, ועוד) נובעת משורשים מסוימים. כל מי שצריך את 12 הצעדים, משורשיו, וחושב שיצליח להתעלם מהשורשים שלו - השורשים שלו יחזירו אותו להבנה - שהוא צריך להתייחס לשורשים שלו. שורשים שדומים מאוד אצל כל חברי הSA ו12 הצעדים בעולם כולו. שורשים שעל פיהם בנו במשך עשרות שנים תוכנית מורכבת, חזקה, עם ניסיון והצלחות רבות!
ב. הרחבה: אמנם 12 הצעדים בגרסא הבסיסית של AA (אלכוהול) וכל תוכניות הצעדים בהשראת התוכנית המקורית - נוצרו להתמכרות. עובדה בשטח היא שיש כל כך הרבה חוכמה ותבונה בתוכנית הצעדים - שכל אדם באשר הוא אדם - יכול, רצוי ועשוי להרוויח מהחוכמה הזו לחייו.
הרחבה 2: רק בגלל שאני לא "מכור", זה לא אומר שאין לי מה ללמוד. רק בגלל שאני מרוויח ולומד מ12 הצעדים - זה לא אומר שאני "מכור".
הרחבה 3: זה שלב מאוד חשוב בתהליך של 12 הצעדים למכורים - להודות שאיבוד השליטה שלי הוא נובע מהתמכרות ושורשים של "מכור". זה קצת מורכב לאדם מהצד, שמסתכל, רואה הרבה דברים דומים לעצמו - בהגדרה "מי הוא מכור?" - והוא לא יודע, "אני מכור? אני לא מכור? זה לכל החיים? זה זמני?".
הרחבה 4: בלבול בזיהוי השורשים - יכול לגרום לבזבוז זמן, אכזבה ויאוש. מי שהולך לפסיכולוג לעבוד על נקודה נפשית עמוקה - והוא מכור, זה יכול להיות לא יעיל. עדיף היה שיילך לקבוצה חיה, וכתוספת - יילך לפסיכולוג שמכיר ועובד עם מכורים. ולהיפך, מי שהולך לקבוצה חיה - והוא לא בדיוק מכור, אבל מרוויח ממנה המון, ומתעלם בגלל זה מנקודה נפשית עמוקה וחושב שהיא תעבור - הוא גם יכול להיות בתהליך לא יעיל, כי פסיכולוגים (מטפלים באופן כללי) מתמחים ומיועדים לעבוד על נקודות נפשיות עמוקות.
נכון, צעדים, פורום, טיפול פסיכולוגי, קואצ'ר, קריאת ספרי עזרה עצמית וכו' - יכולים לעזור. אם זיהית את השורש שלך - והתאמת לו את התוכנית המדויקת לו - תרגיש שינוי!
אם לא דייקת והתאמת את התוכנית המומלצת, אבל לא לאנשים עם שורש כמו שלך - אז אולי לא תרגיש שינוי, אלא תרגיש שאתה מאלץ את עצמך להכפיף את הנפש שלך ואת החיים שלך למסגרת בגלל שהמליצו עליה. לדוגמא - מי שנשאר עם פסיכולוג כשאין שינוי, אין חיבור, אין הבנה ואין תקשורת על הפערים בטיפול בין האדם לפסיכולוג. אין מרגישים שעושים "בכוח" - אז כדאי לאזור אומץ ולשאול את האנשים (בקבוצה, הספונסר, בפורום, המטפל וכו') למה אני מרגיש שזה "בכוח"? למה אין שינוי מהר יותר? למה אין שינוי בקלות יותר?
לפעמים התשובה תהיה - כי חסר עוד תוכנית במקביל.
או כי - אתה צריך להביא את עצמך יותר בכנות.
או - תשים סינון על הפלאפון שלך.
או אין ספור סיבות אחרות!
לסיכום -
החכם עיניו בראשו!
אם משהו לא עובד - לא להניח שאין פתרון - להתייעץ עם אנשים כדי למצוא עדכון או שדרוג לדרך ההתמודדות שלך. לפעמים תוסיף תוכנית, לפעמים תחליף. העיקר להתייעץ ולהבין יותר טוב מה אתה צריך ומה מסייע לך במצב האישי שלך.
בהצלחה גדולה לכולם!