הבוקר קמתי עם רוח קרב. כינסתי ישיבת חירום עם השותפים שלי, יצר טוב ויצר רע, והודעתי להם שהיום אני אתאמץ קצת יותר לשמור על עצמי.
היצר הטוב היה בעד. התלהב. תמך. פירגן. טפח על השכם. טוב, זה לא מפתיע. הוא כזה. תמיד רואה את הטוב.
היצר הרע לעומתו, קצת פחות התלהב. אפילו קצת סקפטי. גם זה לא מפתיע. בשונה מחברו, הוא תמיד רואה את הבעיות.
אני (במבט חסר סבלנות): מה עכשיו?
יצר הרע: שלא תבין אותי לא נכון. אני לא נגד. הרעיון טוב, אפילו טוב מאד. אבל רק בגדר רעיון. אבל הוא לא ישים.
אני: למה ככה?
יצר הרע: בוא נרד לפרקטיקה.
אני: אוקיי.
יצר הרע: יצאת ב6 בבוקר מהבית. חושך בחוץ, כולם עוד ישנים. הכל טוב. אפילו בהסעה הכל יעבור בשלום. אבל בסוף תגיע לעבודה.
אני: ומה הבעיה בעבודה?
יצר הרע: אתה באמת שואל את זה? אתה?
אני: כן. אני באמת שואל.
יצר הרע: אוקי. אני אענה לך. מההסעה לשער עוברים רק גברים? ומהשער למשרד? ומה יקרה כשתעבור לידך מישהי? אמנם כבר מתחיל להתקרר בחוץ אבל שנינו יודעים שזה לא מה שימנע ממך לנעוץ מבטים ב(תאור גרפי) וב(תאור גרפי) שלה. זה מה שקרה לפני יומיים, ולפני שבוע, ובכל פעם שדיברנו על זה. ודיברנו על זה המוןןןןן.
אני (עדיין ברוח קרב): לא. הפעם זה יהיה שונה. אני מזכיר לך שרק לפני יומיים בכיתי את החיים שלי ביחד עם אישתי בגלל דברים כאלה. ובכלל שלושת השבועות האחרונים לא עברו להיט. וזה בעיקר בגללך.
יצר הרע: כן. בגללי. תמשיך לספר לעצמך סיפורים. כאילו אתה לא היית שם ולא נהנית.
יצר הרע: אפשר להמשיך? תודה. הגעת למשרד, עשית קפה, יצאת לעשן. מה תעשה עם הטלפון? לא תכנס לאתר ... לבדוק אם יש עדכון? והאתר ... שהרבה זמן לא התעדכן? והאתר ...
אני (קוטע אותו בזעם): לא. אני אשחק. להזכיר לך כמה שלבים עברתי בסוליטר כשאתה לא בסביבה?
יצר הרע: יודע מה? סבבה. אני איתך. היום הולכים על זה בכל הכח. אבל אם לא תצליח, אני אחכה לך בסיבוב, ואז תראה איך כל התפילות, הלימוד, התהילים, וכל ה"מעשים הטובים" שאתה עושה לא שווים כלום, כי זה מי שאתה והגיע הזמן שתודה בזה.
אני: אין בעיה.
דיון עם השותפים כעבור כמה שעות...
אני: נו?? מה אתם אומרים?? עומד בזה או לא?
יצר טוב: אשריך צדיק. אמרתי לך שזה רעיון מעולה.
יצר הרע: חכה "צדיק". היום עוד לא נגמר.
ואני, שולח בו מבט כועס, מפנה את הגב וממשיך הלאה. אני לא אתן לו לשבור אותי. לא היום. אולי מחר. אבל היום זה היום שלי!!!! היום אני שולט!!!!