אח יקר ואהוב!
דבר ראשון חשוב לי להדגיש שאני עסוק כבר מס' שעות במחשבתי בשאלתך.
כיון שחלק מהנושא רגיש, לא רציתי לענות ב'שלוף'.
אנסה להתייחס בקצרה לשאלותיך.
1. מתפללים/קוראים תפילה כלשהי לפני כן? אם כן, מה? אשמח להפניות.
לא מכיר, אבל תחשוב על המנגינה שאתה הכי מתחבר אליה למילים 'מה מקוה מטהר את הטמאים אף הקבה מטהר את ישראל'.
2. חווים קשיים דומים או שאני מוזר? ברור שזה יושב על סוגיות עמוקות יותר, ובכל זאת.
כנראה יש איזשהו רגש או הנחה קדומה שמניעה את הדחף הזה. האם אתה מוזר? לא. האם כולם כמוך? גם לא. ישנו אחוז מסוים מהאוכלוסיה שעסוק בזה וכנראה גם מי שאינו ירא שמים מוטרד מזה.
3. מה אפשר לעשות כדי להפוך את החוויה ליותר מכוונת ונעימה, פחות מקווצת ומתוחה.
לדעתי, אתה ענית בעצמך על השאלה. האופן שבו אנחנו נפגשים עם המקווה רק ברובד החיצוני שלו בלי להבין את מה שהמקווה עושה לנו, יוצר את ההתכווצות והמתח.
4. אם תוכל להבהיר את המשפט- "מחשבות שלא עוזבות אותו לאחר מכן". מה הכוונה?
אם אחד הולך ורואה מישהו מוכר במקווה, ולאחר מכן התמונה מענגת אותו, יש בעיה. קיימת תופעה יותר בעייתית [לדעתי], שהבנאדם רואה מישהו מחכה איתו בתור של הגלגלת, וכבר עסוק בדמיונו בתמונה שהוא הולך לראות. וכשהוא רואה, זה בא אחרי תכנון. אז מה עושים? לא יודע. זו שאלה קשה מדי בשבילי. אולי לפתור תשבץ סודוקו הדורש ריכוז. בא נראה מה חברים נוספים אומרים.
5. "אל תחשוש שאתה חי באופוריה דמיונית. אם אתה לא מרגיש כך, כדאי לבדוק לעומק." - כנ"ל. מרגיש לי משפט חזק ועמוק. ביחס למה אתה אומר אופוריה דמיונית? לבדוק לעומק מאיזו בחינה ואיך?
בודאי ראית בעיתונים או במדיה אחרת תחקירים, כתבות, מאמרים וכו' למיניהם. ברובם, אתה יכול לשים לב שהמטרה סומנה מראש על ידי הכותב, וכל הראיות מובאות לאותו הכיוון. וכל הראיות הנגדיות מושתקות באופן מסתורי.
וכאן חשוב להבין, שאדם יכול לרמות את החברים, את אשתו, את ההורים. אבל יש מישהו שהוא לא יכול לרמות. המישהו הזה זה הוא עצמו. אדם יכול לעשות פעולה שמשרתת יצרים אפלים במסווה חיובי ובזה לשכנע אחרים. בשלב מסוים הוא מאמין לסיפורים שהוא עצמו יצר. ועל זה כתבתי שיתכן ואתה חושש על עצמך שאתה חי בדמיון כזה על הטבילה. ודעתי היא, שאם אתה מרגיש טוב, כנראה שזה באמת טוב.
אבל--- אם אתה לא מרגיש עם זה טוב, יש כאן משהו שטעון בדיקה.
אגב, ישנם נושאים שלא כל כך כדאי להעלות לדיון ציבורי. גם תחת שם אנונימי. אם יש לך שאלה ספציפית אלי, יתכן שעדיף לכתוב במייל. [הכתובת בחתימת ההודעות שלי]
אסאך הצלחה און גרויס'ן שטייגען מיט אסאך ריינקייט