ברוכים הבאים, אורח

מה עושים עם דייטים
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: מה עושים עם דייטים 114 צפיות

מה עושים עם דייטים לפני 1 שבוע, 1 יום #152765

אני מתמודד כבר שנים והיה לי עליות וירידות בתחום הזה, ועד שהצלחתי טיפה לאזן הגעתי לצהל ואז מלחמה ומצב של סיכון שרק גרם לי רצון לפרוק עוד ועוד...
ברוך ה' השתחררתי והתחלתי לצאת לדייטים, הכל טוב ויפה אבל הבעיה שאני לצערי עדיין לא מצליח להפסיק..
האם אני צריך לספר לה על מה שאני ראיתי? האם רק אחרי החתונה לספר? האם לא בכלל? כי מצד אחד לא נעים לי שהיא לא תדע דבר כזה כי זה בסוף פוגע גם בה זה שאני הייתי/יש נפילות בפורנו ומצד שני נראה לי שזה יגרום לה לעזוב אותי...
אז האם לספר ומתי? ואיך? 
אשמח לעזרה

תגובה: מה עושים עם דייטים לפני 1 שבוע, 1 יום #152769

• al0202
  • חבר חדש

אח יקר בתור נשוי שמודרך על ידי רב 
אין צורך לספר על הנפילות שלך זה לא מועיל 
וגם בתור נשוי אדרבה היא לא צריכה לראות את החולשות שלך 
הדרך ארוכה ומופתלת אל תשכח שלא משנה מה קורה תמיד לקום עוד יום ועוד יום ובסוף לאט לאט דברים ישתנו רק תתמיד אח יקר אוהבים שיהיה בהצלחה

תגובה: מה עושים עם דייטים לפני 1 שבוע, 1 יום #152776

• nbym
  • דירוג זהב

היי חבר יקר. שאלות מאוד חשובות.
מחזק מאוד את דברי al0202

תרשה לי להרחיב.
תשמע, קודם כל חשוב שתדע שאני ממש מעריך את הדרך שאתה עובר ואת זה שאתה שואל את השאלות האלו. זה מראה שאתה לוקח את החיים שלך ברצינות ושאתה באמת רוצה לבנות קשר טוב ובריא. זה לא מובן מאליו, במיוחד אחרי כל מה שעברת – צבא, מלחמה, כל הקשיים שהיו בדרך. זה לא קל, אבל אתה פה, מתמודד, וזה כבר המון.

עכשיו לגבי מה שאתה שואל – האם לספר לה על זה או לא.
אז בוא נשים את זה על השולחן....
לעניות דעתי אתה לא צריך לספר לה על מה שהיה בעבר שלך. מה שחשוב זה לא מה שהיה, אלא מה שאתה עושה היום ומה הכיוון שלך לחיים. אם אתה עובד על עצמך, לוקח אחריות ומתקדם, זה מה שבונה אותך כאדם ובסופו של דבר גם את הזוגיות שלך.

תחשוב על זה רגע – לספר לה על העבר שלך, במיוחד אם זה עדיין כואב לך, לא תמיד יעזור. היא לא יכולה להבין לחלוטין את המקום של ההתמודדות שלך ובמיוחד בתור גבר. זה לא משהו שמחזק את הקשר בהתחלה, וזה גם עלול להרתיע אותה סתם בלי שהיא תבין עד הסוף מה עובר עליך. זה לא עניין של להסתיר או לשקר, אלא לדעת מה מתאים לשתף.

בסופו של דבר, אתה לא בא לקשר כדי להוריד עליה את כל המשקל הזה של ההתמודדות שלך. זה משהו אישי שאתה עובד עליו, ואחרי שתתייצב ותתחזק בזה, לא בטוח שיהיה לזה מקום בכלל בזוגיות שלכם. מה שחשוב זה שתמשיך בדרך שלך, תעבוד על עצמך ותגיע לקשר ממקום שלם ובטוח. כשאתה תגיע ככה, לא תהיה סיבה שהיא תרגיש שמשהו חסר לה.

לכן, במקום להיכנס ללחץ מהשאלה אם לספר או לא, תתמקד בעצמך. תמשיך לבנות את עצמך, להתמודד כמו שאתה עושה עכשיו, ותגיע לזוגיות ממקום של כוח. כשאתה בטוח בדרך שלך, זה מקרין החוצה, וגם היא תרגיש את זה. אתה יכול להיות בטוח שהיא תעריך את מי שאתה, בלי צורך להכניס אותה לכל הפרטים של מה שהיה.

והכי חשוב שתזכור חבר יקר – העבר שלך לא מגדיר אותך. מה שחשוב זה הכיוון שלך, העשייה שלך, והאדם שאתה הופך להיות. ואם אתה תעבוד על עצמך ותתחזק, זה מה שהיא תראה וזה מה שיבנה לכם קשר בריא וחזק. אתה בדרך הנכונה, וזה מה שחשוב באמת.

נערך לאחרונה: לפני 1 שבוע, 1 יום על ידי nbym.

תגובה: מה עושים עם דייטים לפני 1 שבוע #152793

• כנוע
  • רצף ניקיון נוכחי: 138 ימים
  • דירוג פלטיניום

שלום חברים,
אני חושב שזה שאלה כבדת משקל שלא נכון לענות עליה באופן כללי גורף ונחרץ.
לעניות דעתי זה תלוי בהרבה פרטים ורק התייעצות עם אדם מנוסה יכולה לעזור לך לקבל החלטה.
אני אסביר את עצמי.
אם לדוגמה מדובר בבן אדם שמגדיר את עצמו כמכור ואם נקבל שזה מחלה, האם יהיה נכון להסתיר מהמועמדת לנישואין איתך שאתה סובל ממחלה? 
אם היה מדובר בבת או באחות שלנו האם גם אז זה היה נראה לנו דבר תקין שיסתירו את זה ממנה?
al0202 כתבת שהתייעצת עם רב. ההתייעצות היא אישית למקרה הספציפי שלך.
אתה כותב שאתה נשוי, זה מצב שונה לגמרי...
אליאלי היקר עצתי היא שתיצור קשר עם מישהו שמבין בנושאים אלה מטפל או אפילו חבר ותיק ומנוסה ותסביר לו בדיוק עם מה אתה מתמודד ותתייעץ איתו האם לספר ואם כן מה ואיך לספר.
בהצלחה רבה ובתפילה שד' יאיר את עינינו לפעול נכון!

עֲנֵה עָנִי שְׁפַל כָּל הַשְּׁפָלִים        וְשָׂא חֶטְאוֹ מְקַבֵּל הַתְּפִלּוֹת
וְהַאֲרֵךְ נָא בְּרַחֲמֶיךָ שְׁנוֹתָיו         וְצַוֵּה כָּל שְׁאֵלוֹתָיו לְמַלֹּאת
וְתַחְשׁוֹב כָּל תְּפִלּוֹתָיו קְטֹרֶת          לְפָנֶיךָ כְּקָרְבָּנוֹת וְעוֹלוֹת
וְהָאֵל הַמְּקַבֵּל הַתְּפִלּוֹת       שְׁמַע קוֹלִי אֲשֶׁר יִשְׁמַע בְּקוֹלוֹת

תגובה: מה עושים עם דייטים לפני 4 ימים, 23 שעות #152804

אהלן חברים וואלה רק עכשיו אני רואה את מה שכתבתם:)
ואת האמת אני סיפרתי לה אתמול בדייט והיא קיבלה את זה דווקא די בסדר ואמרה שזה בהשגחה כי בדיוק בתחילת שבוע חברה שלה סיפרה לה שמי שהיא יוצאת איתו שיתף והיא לא יודעת מה לעשות אז הם הלכו לרב שאמר להם שזה הקושי אצל בנים וזה מצוי גם בעולם הישיבות וזה כמו צניעות אצל בנות, אז היא דווקא קיבלה את זה די סבבה..
הבעיה היא שאני אמרתי לה שיש לי התמודדות אבל זה די מאחורי ושמאז צהל אני עובד להפסיק לגמרי ואני מאמין שאפסיק..
הבעיה היא שעכשיו אני בשיא הפסקה שלי (זה כולה 5 ימים וזה השיא בשנתיים האחרונות) ואם אני אפול מה אני אעשה לשתף אותה?! כי הנה לא הצלחתי לצאת מזה באמת?!
ומה אני רוצה לחיות חיים בשקר עם אשתי לעתיד בעזרת ה', וזה עוד נושא שגם קשור אליה..
אשמח לייעוץ מה לעשות?!

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.45 שניות

Are you sure?

כן