ברוכים הבאים, אורח

האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי?
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? 177 צפיות

האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152975

• justinian
  • רצף ניקיון נוכחי: 7 ימים
  • חבר חדש

מזה הרבה זמן אני מרגיש שאני בשל לקבל על עצמי קבלה שאינה זמנית אלא משהו גורף, עד 120. אבל אני למוד אכזבות ולכן מנסה שהקבלה תהיה משהו לא מוחלט. בשלב זה של ״ניקוי רעלים״ ארוך שעשיתי, אני מרגיש בשל להיות בטוח שאני יכול להמנע מפורנו קשה (הארדקור) לכל החיים. האם יש טעם בקבלה כזו? קראתי קצת באינטרנט ואומרים שם שאין כמעט הבדל בנזקים של השימוש בפורנו רך לשימוש בקשה. לכאורה זה נשמע מוזר, הרי ה״רך״ נראה כמעט בלתי מזיק. וקראתי שם שאדרבה, בגלל שיש לו היבט שנראה שזה סתם משהו קטן הוא חודר יותר עמוק להתמכרות, דווקא מ״קשה״ בן אדם עשוי להגעל ולמאוס ולעזוב. כלומר, מצד האובססיביות וכל זה - אין הבדל מה התכנים.
אני מתלבט: כרגע אני בתקופה שאני לא משתשמש בשום דבר, לא רך ולא קשה - לא עכשיו, ומבחינתי לא בעתיד. אבל אין לי בטחון להמשיך בזה לנצח כך, כבר התאכזבתי מעצמי יותר מדי פעמים. כדאי עכשיו לכל הפחות לקבל קבלה שיש לי סבירות מאוד גבוהה שתחזיק מעמד לנצח - אבל היא חלה רק כלפי קשה? או שעדיף להשאיר את הדברים ככה ואם נופלים - נופלים עד הסוף, אבל לפחות לא להתמכרות יותר ״ערמומית״?

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152976

• justinian
  • חבר חדש

הבהרה: הכוונה שלי לא להפסיק בתוכן הבוטה ולהשאר ברך, אלא להגיע כעבור זמן למצב שאני לא משתמש גם ברך. 
ההתלבטות שלי היא בטקטיקה של המלחמה, האם נכון להשתלט קודם על שטח מסוים ומשם להלחם על השטח הבא. אבל המטרה האסטרטגית היא להיות נקי 100%.
האם בשביל להפסיק לגמרי יש טעם ל״תפוס כפי יכולתך״ ומה שאתה יודע שתוכל להתחייב לקחת. או שזה משהו שמפיל אותך להתמכרות שיותר קשה להפטר ממנה ועדיף לי לא להבטיח כלום?

נערך לאחרונה: לפני 1 חודש על ידי justinian.

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152977

• אברהם איש
  • רצף ניקיון נוכחי: 2 ימים
  • חבר ותיק

אני לא מומחה ולכן לא יכול לענות על השאלה בצורה אמיתית, אבל כל התקדמות אפילו הקטנה ביותר מבורכת

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152979

לא יודע אם זה יעבוד לך. לי זה לא עבד.
אם זה יכול להזיק יותר, אין לי מושג. אולי זה יכול להראות יותר מה המצב שלך עם התאווה. זאת אומרת תוכל לבדוק עי"ז האם יש לך כח מול התאווה או שאין לך כח.
אני למדתי שזה או הכל או כלום, אכן תמיד היו לי קווים אדומים שאותם לא עברתי, אבל זה לא עזר לי, כי גם הייתי מוזיז את הקו האדום למקום אחר, וגם עד הקו האדום השתמשתי מספיק בשביל לסבול.
הבעיה שלי היא לא שימוש מסויים, אלא העיסוק סביב תאווה, ולכן גם אם אשאר בחדר לבן וריק בלי חלונות ובלי שום מדיה ושום דבר, עדיין ההתמכרות שלי תמשיך להיות פעילה, אם לא אעשה את הפתרון שעובד לי בחסדי ה' הגדול.

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152982

• gibor100
  • רצף ניקיון נוכחי: 47 ימים
  • דירוג זהב

אני לא יודע כל כך לענות
אבל אולי כדאי שתבדוק אם זה לא עוד איזה סוד של
יצר הרע כזה שאומר לך בא תראה את הרך
במקום הקשה
לפי דעתי זה רק יכול להתדרדר חזרה למקום קשה
יותר

אני מבין את הקושי הזה
ואני גם מכיר את זה

ואני חושב שאם עד עכשיו הפסקת גם להשתמש 
ב"רך"
אז כדאי שתמשיך עם זה

אוהב המון אחי
בהצלחה 

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152985

• justinian
  • חבר חדש

ברור שאני אמשיך עם זה.
השאלה היא שאני מרגיש שיש לי כח לקבל עזיבה של קשה *לנצח* *לעולם* - לא לתקופה. על הרך יש לי ספק ואני מפחד לקבל דברים שלא יצליחו. השאלה אם שווה לקבל את הקבלה הזו, כי אני מרגיש שהפעם זה לא יתפשל. או שאין טעם

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152988

• gibor100
  • רצף ניקיון נוכחי: 47 ימים
  • דירוג זהב

ברור שכן כדאי לקבל
בפרט אם אתה בטוח שהפעם זה לא יתפשל
לך על זה אחי

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152989

• אלוןצ
  • רצף ניקיון נוכחי: 31 ימים
  • מנהל

שלום נשמה יקרה 

הייתי עוצר רגע לפני קבלה כזו או אחרת ומתבונן - 
למה אתה לא מאמין שתצליח?
מאיפה מגיעה המחשבה הזו?
ממה אתה מפחד?
קודם כל תהיה בנקודה הזו שאתה אומר- אני לא אצליח.
מאיפה זה בא? מתי המחשבה הזו הגיעה?

אחרי שתתבונן על עצמך ותראה מה המקור של הפחד מאי ההצלחה וההשארת פתח קטן - אז תוכל להתמודד ולראות מה התכנית המתאימה לך. 

בהצלחה רבה אח יקר

אלון, 
צוות תוכן GYE

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 1 חודש #152995

• justinian
  • חבר חדש

לא אמרתי שלא אצליח, אני רק לא *יודע* שאצליח. לעומת זאת יש דברים שברור לי שאני יכול להצליח בהם לגמרי.

למה אני לא יודע אם אצליח בכל הקופה? זה פשוט: ניסיון העבר לימד אותי לא להלך בגדולות. 
תמיד כשאמרתי ״מה לי ול*** הזה?״ וחשבתי שזה מאחרי, זה לא היה מאחרי.
תמיד שלקחתי צעדים מדודים ומוגדרים היטב כמו תקופות ארוכות של המנעות, זה עזר.
אני מסיים עכשיו שנה נקיה - זה הרי הישג לא מבוטל לשיטה המדודה. כבר אפשר לומר שהוא מראה משהו על הצלחה לעמוד במשימות הולכות וגדלות. 
בטווח זמן ארוך, אני דווקא כן מאמין שאצליח ב-100%. אני פשוט עוד לא הגעתי לשם.

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 4 שבועות, 1 יום #153015

• ניריוסף
  • רצף ניקיון נוכחי: 56 ימים
  • מנהל

מצטרף לכל הדברים החכמים והרגישים שנאמרו מעליי.

ומוסיף הערה טכנית - שאם תחליט כן ללכת על הקבלה החלקית, ולא המלאה - 
תגדיר לעצמך סעיף - שאם אתה מזהה סימני אזהרה - שאתה אולי מתחיל כמעט איכשהו בטעות יכול להיות - להדרדר,
שבסופו של דבר, בעוד יום - שבוע - חודש, אתה תיפול,
אז כדאי לעצור ולעשות חושבים. כי אז זה סימן שהקבלה החלקית לא הועילה לך. וצריך לחשוב על משהו אחר.

יש גם את הגישה של "כל יום רק להיום", מכיר? כותבים על זה הרבה בפורום.

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: האם יש טעם להפסיק רק תוכן מסוג הבוטה לגמרי? לפני 4 שבועות, 1 יום #153019

• justinian
  • חבר חדש

אני חושב שלא הצלחתי להבהיר את ההבדל בין קבלה חלקית למלאה.
אין לי בחירה כרגע לקבל קבלה מלאה. אני לא משתמש בפורנו כבר קרוב לשנה, ואני גם מתכוון להמשיך כך, אבל זה לא נקרא אצלי קבלה זה יותר דומה ל״רק להיום״ אם תרצו, רק בשינוי של ״רק להשנה״.
לקבל פירושו לדעת בידיעה ברורה שזה לא הולך לקרות. וכרגע הכח שצברתי מאפשר לי לקנות רק את הקבלה החלקית - בזה יש לי וודאות שאני אוכל לעמוד. אין לי מזומנים בשביל לקנות את הקבלה המוחלטת בשלב זה, אני יכול להמשיך לנסות להגדיל טווחים של זמן אבל לדעת שכלום לא יקרה, אין לי אפשרות לדעת.
מכיוון שזה לא עומד על הפרק השאלה שלי היא לא אם לקבל קבלה מלאה או חלקית, אלא אם לקבל קבלה חלקית לתמיד או לא לקבל כלום, פשוט להמשיך כמו שאני עכשיו עם חלון זמן שהולך וגדל.
בכל אופן, כבר קיבלתי החלטה לקבל על עצמי לא לראות יותר סרטונים בוטים לעולם.
תודה לכולכם

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.42 שניות

Are you sure?

כן