ברוכים הבאים, אורח

האם באמת יש טעם להיאבק?
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: האם באמת יש טעם להיאבק? 129 צפיות

האם באמת יש טעם להיאבק? לפני 1 חודש, 1 שבוע #154136

• כרוב
  • רצף ניקיון נוכחי: 5 ימים
  • חבר חדש

שלום לכולם
בשנה וחצי האחרונות אני בהתמכרות חזקה מאוד לפורנו ואוננות. ניסיתי את הכלים של האתר פה, ניסיתי לקבל מוטיבציות וטיפים מכל מיני מקומות, למדתי המון דברים על עצמי דרך ההתמודדות.
ועדיין, אני מרגיש שיש לי הרבה דברים שמפריעים לי בחיים, ואם זה נכון מה שאומרים, הם ייפתרו אם אני אצליח להתמיד לא ליפול.
יחד עם זאת, אני הולך כבר שנתיים למטפל. המטפל שלי מאמין שאוננות זה לא בריא לגוף וגם לא לנפש, ואעפ"כ כל פעם שאני מתלונן על העניין הוא דואג להזכיר לי שהאוננות/פורנו זה לא הבעיה. זה רק הסימפטום. כמו כל התמכרות אחרת, זה בריחה מהחיים.

אז מצד אחד, לפי מה שהאתר ושאר המקומות שמטיפים להתגברות על היצר, אסור להפסיק להלחם אף פעם.
מצד שני, לפי המטפל שלי שאני מאמין לו ובוטח בו, זה רק סימפטום.
אני מודה שהרבה פעמים הצלחתי להתגבר על היצר והגעתי למקום מבלבל של "אוקיי, מה אני עושה עכשיו?" ומשם נפלתי שוב כאילו לעולם לא הצלחתי, לדוג':
כשהתחלתי לצאת לאתרי פורנו מחוץ ליוטיוב, נבהלתי והתקנתי סינון. ואז... מה עכשיו? זה החזיק חודשיים וחצי ואז נפלתי בחזרה.
עוד דוגמא, כשהצלחתי פעם אחת במשך שבוע שלם לאונן רק פעמיים (!), הרגשתי - אוקיי... טוב. מה... שנחזור ליפול? (התשובה: כן).

אז לסיכום -
מה דעתכם?
1. האם המאבק הבלתי מתפשר בפורנו ואוננות מוצדק, או שמא צריך להבין מה גורם להם ולטפל בו?
2. מה עושים כשמצליחים?
גם אם אין לכם מה לומר מוזמנים לתמוך, תודה

תגובה: האם באמת יש טעם להיאבק? לפני 1 חודש, 1 שבוע #154138

• חיים אמיתיים
  • רצף ניקיון נוכחי: 223 ימים
  • דירוג זהב
היי
לדעתי צריך לעשות את שתי הדברים במקביל
א. לבדוק מה גורם לו ולטפל בו
ב. להמשיך להיאבק
כלומר, המאבק בפו' הוא לא קרב אגרוף, ביסודו הוא עבודה פנימית יסודית שאמורה לעזור,
ועדיין כמובן שצריך להתמודד עם דחפים ביום יום, ועם זה צריך להמשיך תמיד.
את השאלה השנייה לא בדיוק הבנתי
מה עושים כשמצליחים?
מנסים להמשיך להצליח
מה הבעיה?

תגובה: האם באמת יש טעם להיאבק? לפני 1 חודש, 1 שבוע #154142

נשמה אתה!
תודה רבה על השיתוף הכן.

דבר ראשון, כלל ראשון בקשר בין מטפל למטופל - להגיד הכל!
אז אני מזמין אותך לעלות איתו את התהייה הזו יחד איתו, לראות מה יש לו להגיד ולאן זה ייקח את השיח ואת המחשבה שלך.

דבר שני אני אמשיך את מה שאמרו פה מעליי - 
כשרוצים להסיר התנהגות ממכרת, העבודה היא בשני המישורים. זה ההתנהגותי וזה הנפשי.
הרבה פעמים התנהגות ממכרת יושבת על מקומות בנפש שמבקשות מענה שנענה על ידי ההתנהגות.
אך אם יש ההתנהגות הממכרת מזיקה לנו - אז אנחנו מבקשים לטפל גם בסימפטום וגם בעומק.
ושניהם צריכים לעבוד ביחד ובהרמוניה ולא אחד על גבי השני.

דבר שלישי - מה עושים כשמצליחים?!
חוגגים!
תקבע לך דברים שאתה אוהב שיגיעו לך כאשר תצליח בהצלחות קטנות!
זה ידרבן אותך להמשיך.
כי דברים של הנפש מקבלים מענה ע"י התנהגויות, לא?

בהצלחה איש יקר!

אלון לוי,
צוות תוכן GYE

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.29 שניות

Are you sure?

כן