ברוכים הבאים, אורח

תשובה שקיבלתי מאחד מגדו"י (הליטאיים) לקראת ר"ה
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: תשובה שקיבלתי מאחד מגדו"י (הליטאיים) לקראת ר"ה 97 צפיות

תשובה שקיבלתי מאחד מגדו"י (הליטאיים) לקראת ר"ה לפני 2 שבועות, 1 יום #154496

• davos
  • רצף ניקיון נוכחי: 63 ימים
  • חבר חדש
אֵין לִי קַו יָשָׁר לַשָּׁמַיִם, וְלָכֵן אֲנִי רַק יָכוֹל לִכְתֹּב לענ"ד.

הקב"ה בָּרָא כָּל אֶחָד עִם הַנִּסְיוֹנוֹת שֶׁלּוֹ. והקב"ה מָלֵא רַחֲמִים וּמַכִּיר הַקֹּשִׁי שֶׁל כָּל אֶחָד וְאֶחָד. נֶאֱמַר בְּפִרְקֵי אָבוֹת "וְאַל תְּהִי רָשָׁע בִּפְנֵי עַצְמְךָ". עַיֵּן שָׁם בַּמְּפָרְשִׁים, נִלְמַד מִשָּׁם שֶׁכָּל אֶחָד צָרִיךְ לְהַאֲמִין בְּעַצְמוֹ, וּבְעֵרֶךְ עַצְמִי וְעַד כַּמָּה הוּא אָהוּב אֵצֶל הקב"ה. בָּרוּר שֶׁמִּי שֶׁקָּשֶׁה לוֹ וּבְכָל אֹפֶן עוֹמֵד לִפְנֵי הַנִּסָּיוֹן הַשָּׂכָר שֶׁלּוֹ לַעֲמִידָה בְּנִסָּיוֹן הוּא בְּלִי סוֹף. אָז בָּרוּר שֶׁיֵּשׁ לְךָ שָׂכָר גָּדוֹל עַל הַמִּלְחָמָה וְעַל הַזְּמַנִּים שֶׁהִצְלַחְתָּ. מְבֹאָר בִּיסוֹד הַתְּשׁוּבָה שֶׁכָּל יוֹם צְרִיכִים לִרְאוֹת אֶת הַחַיִּים שֶׁלְּפָנֶיךָ וְלֹא לְהִתְעַסֵּק בֶּעָבָר, אִם מִתְעַכְּבִים עַל הֶעָבָר אִם אֶפְשָׁר לְקַדֵּם לֶעָתִיד. אָז אֲנִי חוֹשֵׁב שֶׁאַתָּה לְהִסְתַּכֵּל קָדִימָה, לִצְבֹּר כּוֹחַ, לְהַאֲמִין בַּכּוֹחוֹת שֶׁל עַצְמְךָ, לָדַעַת שהקב"ה מָלֵא רַחֲמִים, וְהוּא יוֹדֵעַ הָרָצוֹן הַפְּנִימִי שֶׁלְּךָ. וְיִתָּכֵן שֶׁהַתְּפִלּוֹת שֶׁלְּךָ יִתְקַבְּלוּ יוֹתֵר מֵאֲחֵרִים, שהקב"ה מַכִּיר הַקֹּשִׁי, וְאֶת הַהַצְלָחוֹת שֶׁלְּךָ. 

נערך לאחרונה: לפני 2 שבועות, 1 יום על ידי davos.

תגובה: תשובה שקיבלתי מאחד מגדו"י (הליטאיים) לקראת ר"ה לפני 2 שבועות #154498

• חיים אמיתיים
  • רצף ניקיון נוכחי: 265 ימים
  • דירוג זהב

תודה רבה על המכתב
אני נוטה להאמין שהוא מאמין במה שהוא כותב, והוא באמת חושב שיש לאנשים כמונו שכר גדול ויתכן שהתפילות שלנו יתקבלו יותר מאחרים,
לי אישית קשה לחיות באמונה כזאת, למרות שאני מאמין בזה באמונה שלמה,
בקשר למה שהוא כתב שצריך לראות את החיים שלפנינו ולא להתעסק בעבר, 
יש ספר בשם ועדים מהרב שלמה הופמן בענין ההתמודדות עם החטא, שם הוא מאריך בנושא שלא צריך להתעסק עם החטא אלא להסתכל קדימה, הוא מביא מקורות מהאור החיים הגר"א ועוד, מאד מעניין,
אני חושב שיש בזה שתי בעיות
1. ההתעסקות עם החטא גורמת לחלישות הדעת, תחושה שאני לא שווה ולא יכול, וקשה להתקדם מתוך זה,
2. ההתעסקות עם החטא, היא בעצמה סוג של טריגר, שעלול להוביל לנפילות חוזרות,

תגובה: תשובה שקיבלתי מאחד מגדו"י (הליטאיים) לקראת ר"ה לפני 2 שבועות #154501

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 600 ימים
  • דירוג פלטיניום

חזק ביותר 
אין צורך להתעסק עם החטא צריך להתמקד בתשובה מתוך אהבה 

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.27 שניות

Are you sure?

כן