ברוכים הבאים, אורח

שאלה מעשית מעניינת
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: שאלה מעשית מעניינת 102 צפיות

שאלה מעשית מעניינת לפני 3 שבועות #154628

• מתכבס
  • רצף ניקיון נוכחי: 58 ימים
  • חבר קבוע

אחד שאין לו בעיה של מעשים שליליים, ולא בעיה של צפיה בתוכן שלילי, אבל יש לו נטיה חזקה לדבר על הנושא כמה שיותר, האם זה נקרא מכור? או שזה משהו אחר?

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 3 שבועות #154630

זה מפריע לך ההתנהלות הזאת? אתה רוצה להמשיך אותה? אתה מנסה להפסיק ולא מצליח?

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 3 שבועות #154631

• מתכבס
  • חבר קבוע

ברור, שזה לא בריא לדבר על זה הרבה, אבל יש דחף פנימי, או רצון חזק לדיבורים אלו.

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 2 שבועות, 6 ימים #154633

אתה לא עונה לשאלות
שים לב תנסה לענות על כל שאלה
א.זה מפריע לך ההתנהלות הזאת?
ב.אתה רוצה להמשיך אותה?
ג.אתה מנסה להפסיק ולא מצליח?

מתחיל שוב - וצועד לאלוקים
הוא מאסטר אגדי כדאי לך לתת תשומת לב למה שהוא כותב.

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 2 שבועות, 6 ימים #154634

• מתכבס
  • חבר קבוע

א. כן, זה מפריע לי.
ב. בראש שלי אני לא רוצה להמשיך, אבל למעשה אני רוצה להמשיך כמה שיותר, רק אני להוט על דיבורים וקריאת כתבות וכל נושא שיש סביב ענין זה.
ג. שוב, כנ"ל, בראש שלי אני מנסה להפסיק, אבל למעשה אני לא מנסה להפסיק, אלא הפוך אני מחפש זאת.

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 2 שבועות, 6 ימים #154635

ג. אני ניסיתי כל מיני דרכים להפסיק, אם זה בהתחלה שיחות מוסר וכיוצ"ב, ואח"כ שבועות ונדרים, וכל מיני הבטחות, וכן רישומים של כל הנפילות שלי, כדי שאוכל לישב עם עצמי ולעשות חשבון נפש פעם בחודש או משהו כזה, ואז אפסיק להשתמש.
אתה ניסית משהו? או רק חשבת בראש להפסיק?

אוהב מאד
מתחיל שוב - וצועד לאלוקים

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 2 שבועות, 6 ימים #154637

• מתכבס
  • חבר קבוע

יש זמנים כמו זמני תשובה, שאני מנסה להפסיק, ולפעמים גם מצליח פחות או יותר.
אבל כשעובר ההתעוררות בדרך כלל, אני חוזר לזה, ולפעמים ממש בכל הכוח, ומחפש זאת, ולא רוצה אפילו להפסיק. וממילא גם לא מנסה. חוץ מחלק מהיום שבכל זאת יש איזה התעוררות בדרך כלל, 

תגובה: שאלה מעשית מעניינת לפני 2 שבועות, 6 ימים #154638

• מתכבס
  • חבר קבוע

אני נזכר עכשיו שהרמב"ם פ"ד ה"ד הלכות תשובה כותב, שיש כמה דברים העושה אותן אין חזקתו לשוב מהן, לפי שהם דברים קלים בעיני רוב האדם ונמצא חוטא והוא ידמה שאין זה חטא, וביניהם: המסתכל בעריות מעלה על דעתו שאין בכך כלום שהוא אומר וכי בעלתי או קרבתי אצלה, והוא אינו יודע שראיית העיניים עון גדול שהיא גורמת לגופן של עריות וכו'. 
וכ"ש שזה כך ברצון לדבר ולקרוא על עניינים אלו. כך שבעצם קשה להתאפק למי שיש לו דחף לזה, כי היצר אומר לו שאין זה כ"כ נורא.

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.62 שניות

Are you sure?

כן