ברוכים הבאים, אורח

האם לעודד או לבקר את עצמי
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: האם לעודד או לבקר את עצמי 42 צפיות

האם לעודד או לבקר את עצמי לפני 1 יום, 22 שעות #154864

ראיתי שאחרי שאני נופל אני צריך לחמול על עצמי כי סך הכל אני התמכרתי בגיל צעיר כי לא ידעתי איך להתגבר ואף אחד לא עזר לי בענין... אבל השאלה האם זה לא יגרום לי לזלזול בחטא ולעוד נפילות בלי תחושת אשם כי הרי אני לא אשם?

נערך לאחרונה: לפני 1 יום, 22 שעות על ידי אברהם איש.

תגובה: האם לעודד או לבקר את עצמי לפני 1 יום, 13 שעות #154868

חבר יקר ואהוב,
אני למדתי שמצד אחד אני צריך לקבל את ההתמכרות שלי, ולא להיכנס לרחמים עצמיים,
אך מצד שני, אני לא יכול להגיד לעצמי שאני מכור וממילא אני אמשיך לעולם להמשיך להשתמש, כי הרי קשה לי ואני לא אשם וכו'....
ולכן אני עושה כל יום את הפעולות של 12 הצעדים, שזה דבר שלמרות שאני לא אשם ואני לא מצליח להתגבר, אבל זוהי דרך שנותנת לי כלים שלבסוף על ידם אני נשאר נקי ושפוי.
כך שמצד אחד אני מקבל את ההתמכרות שלי ולא נכנס לרחמים עצמיים, ומצד שני אני עושה את מה שאני כן יכול לעשות, ומה שעוזר לי למרות הקושי.

בהצלחה רבה

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: האם לעודד או לבקר את עצמי לפני 4 שעות, 23 דקות #154872

• nbym
  • רצף ניקיון נוכחי: 3 ימים
  • דירוג זהב
אברהם איש. אח יקר!
מה שאתה מעלה כאן הוא אחד המקומות הכי עדינים במסע הזה.
שאלה באמת מקסימה.
היא לא סתם שאלה טכנית של “איך נכון לחשוב”, אלא התלבטות אמיתית שלך שמנסה לשלב בין הרצון להיות נקי וקרוב לה’, לבין הרצון להיות בריא בנפש ולא לשבור את עצמך.
חשוב לי לציין שהשאלה עצמה משדרת כנות ורצינות, וזה כבר אומר שאתה נמצא בתהליך טוב. איזה כיף!

כשקוראים את מה שכתבת, שומעים בין השורות שאתה מבין שהיה חסר לך הרבה בגיל צעיר. כתבת על ידע, כלים, תמיכה. אתה לא אומר את זה כתירוץ אלא כתיאור מציאות.

יחד עם זה, עולה אצלך החשש שאם תתייחס לעצמך ברחמים, זה אולי יקהה לך את התחושה שזה לא בסדר, או יגרום לך ליפול שוב בלי תחושת אחריות. זה פחד טבעי, מוכר, ומאוד לגיטימי. הוא בעצמו מראה שאתה לא מחפש הנחות. אתה מחפש אמת פנימית.

לעניות דעתי, הדבר היפה הוא שחמלה עצמית לא צריכה לסתור אחריות. היא לא אומרת “לא קרה כלום”, היא גם לא אומרת “זה לא חשוב”.

היא רק מחליפה את הדרך שבה אתה מגיב לעצמך אחרי נפילה!

במקום לדרוס את עצמך ולהכניס את עצמך לייאוש, אתה נותן לעצמך להרגיש אנושי. אתה אומר: “נפלתי, זה כואב לי, ואני רוצה להבין מה הוביל לזה כדי לא לחזור לשם”. זה לא לוותר על הסטנדרטים שלך, זה פשוט מאפשר לך לקום ולא להישאב למעגל האשמה.

מבחינה דתית וגם מבחינה פסיכולוגית, ברור שאדם לא משתנה מתוך שבירה. בושה עצמית יכולה להיראות כאילו היא “מחזקת את היראת שמיים”, אבל בפועל היא מייצרת ניתוק מעצמי ומהקב"ה. כשאדם מרגיש שהוא “מקולקל”, הוא לרוב מרים ידיים. לעומת זאת, כשאדם מרגיש שהוא שווה, שהוא טוב במהותו, שהוא יכול לצמוח. זה נותן לו כוח לעשות שינוי אמיתי. זו גישה שגם מכבדת את עצמך, וגם מכבדת את המציאות הנפשית ואת הנשמה שלך צדיק.

כדי לדעת אם החמלה שלך לא הופכת להיות תירוץ, אפשר לבדוק מה קורה אחרי נפילה. אם החמלה גורמת לך לקום, להתחזק, לקחת אחריות רגועה ולנסות שוב, היא בנויה בכיוון יותר בריא. אם אחרי שאתה מרחם על עצמך יש בך עדיין רצון להתקדם ולהתרחק מהמקום הזה, סימן שאתה לא מחזק את החטא אלא מחזק את עצמך.
נראה מהכתיבה שלך שאתה במצב טוב.

הנקודה החשובה היא להבין שחמלה לא מוחקת את הערכים שלך. להפך, היא מאפשרת לך לחיות אותם בצורה יציבה יותר. התורה לא בנויה רק על פחד מעונש, אלא גם על היכולת של אדם להבין את עצמו, לקחת אחריות מציאותית, ולגדול צעד אחר צעד. כשאתה מרגיש שאתה עדיין רוצה טוב, עדיין כואב לך כשאתה נופל, ועדיין יש לך רצון לקום, אז החמלה רק מחזקת אותך ולא מחלישה.

בסוף, גם הצד הדתי וגם הצד הנפשי נפגשים באותה הבנה: שינוי אמיתי מגיע מתוך קימה, לא מתוך שבירה. מתוך רצון, לא מתוך ריסוק. וחמלה עצמית היא הכלי שמאפשר לאדם לקום שוב ושוב בלי לפרוש מהמאבק. אתה מראה שאתה מבין את זה, וזה סימן של בגרות.

בקיצור אחי, הדרך שאתה הולך בה היא דרך נכונה. אתה שואל שאלות אמיתיות, אתה לא מוותר על הערכים שלך, ואתה גם לא מוותר על עצמך. וזה השילוב שמוביל לצמיחה אמיתית, גם מבחינה רוחנית וגם מבחינה נפשית.
חזק ואמץ יקירי!
נערך לאחרונה: לפני 4 שעות, 20 דקות על ידי nbym.

תגובה: האם לעודד או לבקר את עצמי לפני 1 שעה, 9 דקות #154877

תודה לכולכם על התגובות המחזקות, אני פשוט רגיל כבר שנים רבות בהוצאת שז"ל 
שכבר זה נהפך לי להרגל

תגובה: האם לעודד או לבקר את עצמי לפני 55 דקות #154880

• nbym
  • רצף ניקיון נוכחי: 3 ימים
  • דירוג זהב
אברהם איש יקר,
המשפט שכתבת: “זה נהפך לי להרגל”, יכול להוות סימן להבנה עמוקה של המציאות שלך.
אני דווקא חושב שזה לא ביטוי של חולשה, אלא של מודעות. שים לב שאתה לא מנסה לייפות את המצב, ואתה גם לא מאשים את עצמך. אתה פשוט מתאר את מה שקורה, וזו התחלה של שינוי אמיתי.

חשוב לדעת שהרגל לא מגדיר מי אתה. הרגל הוא פשוט מסלול שהמוח שלך למד ללכת בו שוב ושוב, בדרך כלל מתוך קושי, מתח, בדידות או בלבול בגיל צעיר. זה לא מעיד על רוע, זה לא מעיד על כישלון מוסרי... זה מעיד על אנושיות. וכמו כל הרגל, גם זה הרגל שאפשר לשנות, לא איזו "קללה” ח"ו שנכנסה בך.

כשמבינים שזה הרגל ולא תאווה שאין לה גבול, כל המאבק משתנה. פתאום זה לא אתה נגד עצמך, אלא אתה מול דפוס אוטומטי שנבנה במשך שנים. זה מוריד את עוצמת הבושה, ומחזיר את היכולת לפעול ברוגע ובבהירות. ההרגל הזה הוא חזק כי הוא ותיק, לא כי אתה חלש.

החדשות הטובות הן שלא שוברים הרגלים בכוח אלא מחליפים אותם. לא מוחקים אוטומט אחד, אלא בונים לידו אוטומט חדש, בריא יותר, עד שהוא נהיה המסלול הטבעי. זו עבודה שמצריכה זמן, סבלנות וחמלה. בדיוק אותה חמלה שעליה דיברנו קודם, לא כדי “להקל” על החטא, אלא כדי לאפשר שינוי אמיתי.

והדבר הכי חזק שעולה מדבריך הוא הרצון שלך. אתה לא אומר “ככה אני וזהו”, אלא בין השורות אני מפרש את זה כך: “זה הרגל, ואני רוצה לצאת ממנו”. הרצון הזה עצמו הוא כבר תנועה של שינוי. הוא מראה שאתה לא תקוע, לא שבוי, אלא באמצע תהליך. תהליך של שחרור, של בניית מסלול חדש, של צמיחה.

כשהאדם מגיע למקום שבו הוא יכול לומר בכנות: “קשה לי כי זה אוטומט שנבנה בי במשך שנים”, בדרך כלל זה הרגע שבו הוא כבר בשל להתחיל לפרק אותו. וזו בדיוק הנקודה שאתה נמצא בה עכשיו. אתה צועד בדרך הנכונה, גם אם לפעמים היא מרגישה איטית.

תזכור!
הרגל של שנים לא נעלם ביום אחד. אבל כל יום שאתה קם, בוחר שוב, שואל שאלות, משתף, מתמודד, אתה כבר לא אותו אדם שהיית אתמול. יש שינוי. והוא הולך וגדל.

אתה בדרך טובה, אחי.
ואנחנו פה איתך בכל צעד!
נערך לאחרונה: לפני 51 דקות על ידי nbym.
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.36 שניות

Are you sure?

כן