ברוכים הבאים, אורח

הכל או כלום
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: הכל או כלום 24 צפיות

הכל או כלום לפני 1 יום, 14 שעות #155117

• miko123
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • חבר חדש

יש את הבעיה של הכל או כלום במסע בכלל, ויש את מה שמפריע לי כרגע, שזה בכל התמודדות קטנה.
ברגע שתפס אותי דחף, ונכנעתי לו רק טיפה, כלומר הסתכלתי על תמונה אחת, סרטון אחד, לא פורנו אפילו, אז אני יודע שזה נגמר. נפלתי. אני נכנס לכלא תודעתי כזה ואין סיכוי שאצא ממנו היום, וזה אומר כמה נפילות לפחות, בטוח יותר מאחת. הדבר היחיד שכאילו עושה ריסטארט זו השינה בלילה, יום חדש. 
מישהו מזדהה? אשמח לשמוע עצות ותובנות בנושא
אשריכם ישראל שנלחמים על התודעה, על הטהרה, על הגוף על השכל ועל הנפש.

נערך לאחרונה: לפני 1 יום, 13 שעות על ידי miko123.

תגובה: הכל או כלום לפני 21 שעות, 9 דקות #155118

זו חלק מהטקטיקה של היצר. הוא מנסה לדכא את האדם שאם כבר חטא אזי איך יתפלל במנין ואיך ילמד תורה? וככה הוא גורם לאדם להתרחק כביכול. לכן לא להיבהל. להתרחץ פיזית (מקלחת או מקווה), לרחוץ את הנפש באמירת תיקון הכללי. 
רק שים לב. אם יש מחזור של נפילות, אזי כל זה לא יעזור לך לטווח ארוך. כלומר בגדר עזרה ראשונה ולא ליפול ליאוש זה יעזור. אמנם כדי להיגמל יש לחווט את המוח מחדש ולשבור את דפוס ההתמכרות (תקרא קצת על התמכרות ודופמין במוח). מה שאני אישית ממליץ לעשות: נדרים של קדושה מוגבלים בזמן. אתה נודר לא לצפות ב... למשך סך ימים שתוכל לעמוד בו. לדוגמא 3-6 ימים. קצת לפני תום הזמן תחדש את הנדר שוב וכמובן אך ורק לתקופה ריאלית. לא לחודש או שנה. וככה תבנה לאט גמילה מההתמכרות. וכמובן כל יום לקרוא תיקון הכללי. ואם אפשר מקווה אז עוד יותר טוב. בשיטה הזו אפשר לחווט מחדש את המוח ולהפוך את הגמילה למשהו בר ביצוע. 

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.25 שניות

Are you sure?

כן