ברוכים הבאים, אורח

האם יש בינינו קו זהה?
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: האם יש בינינו קו זהה? 60 צפיות

האם יש בינינו קו זהה? לפני 1 שבוע, 1 יום #155750

• פיניוני
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • חבר ותיק

זו שאלה שנשאלת אצלי כבר הרבה זמן, ואני חושב שאכן יש בינינו (בין רובינו בכל אופן) קו זהה.
לקו הזה קוראים "אנשים בעלי רגישות עמוקה ביותר" (ההגדרה מספר "פילים בחנות חרסינה" - מאד מומלץ).
וביתר פירוט: אנחנו בעלי אינטליגנציה רגשית גבוהה, אנשים עם ראש גדול שמכירים את העולם, מדרכנו לנתח כל מה ומי שבא אתנו במגע וגם אם אנו לא רוצים בכך..., אנשים בעלי מוסר עצמי ומצפון גבוה ומדרכנו לחשוב תמיד האם עשינו מעשה נכון או שלא, אנו תמיד חושבים על מה שחשבנו/עשינו/חשבנו לעשות...., מדרכנו להרהר ולנתח חוויות שעברנו לעתים קרובות, אנו תמיד חושבים על משמעות בחיים ומה אני רוצה מעצמי...,  אנו אנשים ש"חיים" על מצבי רוח- אנו יכולים ליפול למצבי רוח גרועים במיוחד, רובינו סוחבים על עצמם איזשהו חסך מילדות/נערות, אף פעם לא נסתדר עם מערכות ממסדיות ותמיד נצטרך את הספייס שלנו..., אנו תמיד נרצה להרגיש את הייחודיות שבנו ואפילו אם זה יהיה משונה בחברה- זה לא כזה מעניין..., יש לנו רעיונות ותובנות מאד מקוריים וייחודייים,  כשנעזור לאחר נתמלא בסיפוק עצום- אולי זה הדבר שאנו הכי אוהבים לעשות....  וכן הלאה.
אני חושב שהמקום הזה של החיפוש אחר משמעות הוא זה שהכניס אותנו בגיל כה צעיר למעגל האוננות שזהו ניסיון להתחבר למשהו עמוק ואישי, ומשם המשכנו הלאה לפורנו בניסיון להתחבר למשהו..., ולכן גם כל כך קשה לנו להיגמל מזה, כי כמה שנבין שזה הורס לנו את החיים, עדיין מחר נהיה במצב רוח ירוד שמכניס אותנו- בעלי הרגש לסחרור, והופ אנחנו שם שוב....
מעניין אותי האם אתם מסכימים איתי, אשמח לתגובות....

נערך לאחרונה: לפני 1 שבוע, 1 יום על ידי פיניוני.

תגובה: האם יש בינינו קו זהה? לפני 6 ימים, 21 שעות #155760

• nbym
  • רצף ניקיון נוכחי: 9 ימים
  • דירוג זהב
פיניוני, קראתי את הדברים שלך והרגשתי שהם באים ממקום כן מאוד. נראה שלא רק כתבת ניתוח על אנשים אחרים, אלא משהו שנשמע כמו היכרות מבפנים עם הכאב, עם החיפוש, ועם התחושה שיש כאן משהו עמוק יותר מהרגל לא טוב או מנפילה נקודתית.

אני מתחבר מאוד למה שכתבת על אנשים שמרגישים בעוצמה. יש אנשים שהחיים לא עוברים לידם. כל חוויה נכנסת פנימה. כל מילה מקבלת משקל. כל טעות הופכת לשיחה פנימית ארוכה. הם שואלים את עצמם מה זה אומר עליי, למה אני כזה, האם אני במקום הנכון, והאם אני באמת חי כמו שאני רוצה לחיות.

וזה דבר גדול, אבל גם לא פשוט בכלל.

אדם רגיש לא סובל רק מהקושי עצמו, אלא גם מכל המשמעות שהוא נותן לקושי. הוא לא רק נפל, הוא שואל מה זה אומר עליו. הוא לא רק היה במצב רוח ירוד, הוא שואל למה זה קורה לו שוב. לפעמים הכאב שבא אחרי הנפילה קשה יותר מהנפילה עצמה.

לכן אני חושב שיש הרבה אמת במה שכתבת. אצל חלק מהאנשים כאן ההתמודדות אינה רק מול דחף או הרגל, אלא מול נפש שמחפשת חיבור, עומק, חום, שייכות ומשמעות. נפש שלא מצליחה להסתפק בחיים טכניים. היא רוצה להרגיש שהיא חיה באמת.

יחד עם זאת, הייתי אומר בעדינות שאולי הרגישות אינה בהכרח הסיבה שאדם נכנס למעגל הזה. יכול להיות שהיא דווקא הסיבה שהוא לא מצליח להשלים איתו. יש אנשים שיכולים לחיות עם סתירות פנימיות בלי לחשוב עליהן יותר מדי. אבל אדם שמחפש אמת וניקיון פנימי מרגיש חזק מאוד את הפער בין מי שהוא רוצה להיות לבין המקום שאליו הוא בורח כשהוא חלש.

בעיניי זו נקודה חשובה, כי היא משנה את המבט על האדם. במקום לראות רק אדם שנכשל, אפשר לראות אדם שכואב לו כי הוא עדיין מחובר לרצון טוב. עצם הכאב אינו רק סימן לחולשה. לפעמים הוא סימן שהלב עדיין חי, עדיין רוצה, ועדיין לא מוותר.

אני גם מזדהה עם מה שכתבת על מצבי רוח. הרבה פעמים הנפילה לא מתחילה ברגע אחד, אלא הרבה קודם. היא מתחילה בעייפות, בבדידות, בתחושת ריקנות, בכעס שלא יצא, באכזבה, או בתחושה שאף אחד לא באמת מבין. ואז האדם לא מחפש רק הנאה. הוא מחפש כמה דקות של שקט. כמה דקות בלי לחשוב ובלי להרגיש את כל הכובד הזה.

וזה מה שהופך את ההתמודדות למורכבת כל כך. אי אפשר לפתור אותה רק בסיסמאות של כוח רצון. כוח רצון חשוב, גדרים חשובים, שמירה חשובה, אבל אם בפנים נשאר כאב בלי מענה, רעב לחיבור, בדידות או תחושת חוסר מקום, הנפש תמשיך לחפש דרך לברוח.

לכן אולי חלק מהדרך החוצה הוא לא רק לשאול איך אני מפסיק לברוח, אלא גם ממה אני בורח. מה אני באמת צריך עכשיו. האם אני צריך קשר. האם אני צריך מנוחה. האם אני צריך לדבר עם מישהו. האם אני צריך להרגיש שיש לי ערך גם כשאני לא מושלם.

בעיניי זה חשוב מאוד. אדם רגיש צריך ללמוד לא רק להילחם בעצמו, אלא גם להיות איתו ברחמים. לא רחמים שמוותרים לו, אלא רחמים שנותנים לו כוח לקום. אשמה כבדה מדי לא תמיד מתקנת. לפעמים היא רק דוחפת לעוד בריחה. לעומת זאת, מבט אנושי ועדין יכול לומר לאדם, נכון, נפלת, אבל אתה לא הנפילה שלך. יש בך רצון טוב. יש בך עומק. יש בך נשמה שמחפשת דרך.

עוד נקודה יפה בדברים שלך היא הרצון לעזור לאחרים. אני חושב שזה לא מקרי. לפעמים דווקא מי שמכיר כאב מבפנים יודע לזהות כאב אצל אחרים. מי שהרגיש בדידות יכול להבין בדידות של מישהו אחר. מי שהתמודד עם נפילות יכול לדבר עם פחות שיפוטיות ויותר הבנה. במובן הזה, הרגישות שאתה מתאר יכולה להיות גם קושי וגם מתנה. קושי כשהיא נשארת לבד, ומתנה כשהיא מקבלת כיוון של קשר, נתינה, יצירה ואמונה.

מעניין אותי לשאול אותך האם אתה מרגיש שהרגישות הזאת היא בעיקר דבר שמכביד על החיים, או שהיא כוח שעדיין לא למדנו להשתמש בו נכון. אולי אותה נפש שנופלת חזק יכולה גם לקום חזק. אותה נפש שמרגישה ריקנות בעומק יכולה גם להרגיש קדושה, אהבה, חברות ומשמעות בעומק.

ועוד שאלה שמסקרנת אותי היא האם לדעתך הדרך החוצה מתחילה בעיקר בגדרים ושליטה, או דווקא בבנייה של חיים מלאים יותר. האם מספיק לסגור את הדלת למקום שאליו בורחים, או שצריך במקביל לפתוח דלתות אחרות, של קשר אמיתי, עשייה משמעותית, שיחה טובה, יצירה, לימוד, תפילה ותחושת שליחות.

בסוף, מה שלקחתי מהדברים שלך הוא שההתמודדות הזאת אינה רק סיפור של נפילות. היא גם סיפור של חיפוש. אדם מחפש חיבור, מנוחה, משמעות ואת עצמו. וכשהוא לא מוצא את זה במקום אמיתי, הוא עלול לחפש תחליף שמרגיע לרגע ומשאיר אחריו כאב.

לכן בעיניי הדברים שלך חשובים. הם מזכירים שמאחורי כל התמודדות יש אדם שלם. לא רק אדם שצריך להפסיק משהו, אלא אדם שצריך להתחיל לחיות יותר באמת. יותר מחובר. יותר שייך. יותר סלחן לעצמו. יותר נאמן לנקודה הטובה שבתוכו.
נערך לאחרונה: לפני 6 ימים, 21 שעות על ידי nbym.

תגובה: האם יש בינינו קו זהה? לפני 5 ימים, 3 שעות #155766

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 841 ימים
  • דירוג פלטיניום

פניוני חזק מאוד כל מילה בסלע ממש מתחבר 
ובנוסף גם כתבת את זה יפה

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.37 שניות

Are you sure?

כן