ברוכים הבאים, אורח

שיתוף
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: שיתוף 46 צפיות

שיתוף לפני 1 שבוע, 2 ימים #155816

• timik99
  • חבר קבוע

שלום לכולם, 
אני נמצא באתר כבר קרוב לשנתיים לדעתי, אולי אפילו קצת יותר. היו לי תקופות יחסית ממושכות שלא נפלתי לצפייה בפורנוגרפיה, והיו תקופות קצת יותר קשות. 
לאחרונה, בגלל כל מיני תהליכים ודברים לא צנועים שנחשפתי עליהם (כמו ברשתות חברתיות אותן מחקתי) התחילו והתחזקו הדחפים שלי לצפות בפורנוגרפיה ובתכנים מיניים באופן כללי. זה נורא קשה, ואני מרגיש שאני די לבד בעניין הזה ולא מרגיש שזה משהו שאפשר לדבר עליו בחופשיות. אז אני מתמודד ומרגיש עם זה קושי, כמו רכב שנתקע בבוץ ומנסה להתקדם אבל לא מצליח. 
שמעתי שיר לאחרונה שנורא אהבתי והוא נקרא 'מכור', נורא אהבתי אותו פעם אבל לא בגלל המילים או הנושא. ועכשיו לאחר דחף די חזק שרק רציתי שיעלם שמעתי את השיר ושמעתי את המילים של הפזמון שפעם לא בדיוק הבנתי את המסר שלהן. והמילים אומרות כך 'הנצח הזה הוא חולף'. ופתאום אני מבין שהכוונה במילים האלה זה להתקף של דחף שמגיע, והדחף מרגיש כמו נצח עד שהוא עובר, מה שבסופו של דבר עשוי להביא לנפילות. 
אז אני מאחל הרבה אור וטוב לכולם ושנצליח בדרך ולהתמודד עם הקשיים והדחפים שלנו בצורה הטובה והאנושית ביותר. 

תגובה: שיתוף לפני 2 ימים, 9 שעות #155848

• nbym
  • רצף ניקיון נוכחי: 19 ימים
  • דירוג זהב
תודה על השיתוף. מאוד התחברתי למה שכתבת, ובמיוחד איך שהצלחת לתאר קושי כל כך אישי.

המשפט האחרון שלך ממש נשאר איתי: "שנצליח בדרך ולהתמודד עם הקשיים והדחפים שלנו בצורה הטובה והאנושית ביותר". בעיניי יש במילים האלה הרבה עומק. כי לפעמים כשמדברים על נקיות, במיוחד סביב הנושא הזה, זה יכול להישמע כאילו המטרה היא להפסיק להיות בני אדם. לא להרגיש, לא לרצות, לא להיאבק, לא ליפול. אבל האמת היא שאנחנו בני אדם, ודווקא משם מתחילה העבודה.

אני מאוד תומך במושג קדושה נורמלית לעניות דעתי, היא לא קדושה של פחד מעצמי. היא לא בנויה על בהלה מכל דחף, ולא על תחושה שכל קושי אומר שמשהו בי מקולקל. קדושה נורמלית היא היכולת לפגוש את החיים כמו שהם, עם הגוף, הנפש, הדחפים, הבדידות והנפילות, ועדיין להאמין שיש בי טוב, שיש בי רצון נקי, ושאני יכול לבחור שוב.

מאוד נגע בי גם הדימוי של הרכב שנתקע בבוץ. כי לפעמים זה באמת מרגיש ככה. לא שאתה לא רוצה להתקדם, אלא שאתה מנסה ויש תחושה שלא מתקדמים. יש רצון, יש מאמץ, אבל משהו תקוע. ובמקום כזה אדם צריך הרבה חמלה, לא הלקאה עצמית. הוא צריך יד מושטת, נשימה, סבלנות, וכלים שיעזרו לו לצאת לאט לאט. ממש בדמות האתר הזה והפורום.

וואלה, לא הכרתי את השיר. התובנה שלך על "הנצח הזה הוא חולף" ממש חזקה. באמת דחף יכול להרגיש כמו נצח. ברגע שהוא מגיע, הוא מצמצם את כל העולם לנקודה אחת. כאילו אין עבר, אין עתיד, אין ערכים, אין דרך, יש רק את הלחץ הזה עכשיו. אבל כמו בגלישת דחפים, גם הדחף הכי חזק הוא גל. הוא עולה, הוא שוטף, הוא מבלבל, אבל בסוף הוא יורד. עצם הזכירה הזאת יכולה לפתוח פתח של תקווה בתוך הרגע הכי קשה.

בעיניי יש בזה משהו מאוד מרפא. לא לומר לעצמי "אין לי דחפים", ולא לומר "אם יש לי דחפים אז אני אבוד", אלא לומר: יש עכשיו גל. זה קשה, זה אמיתי, אבל זה חולף. ואני לא צריך לפתור את כל קשיי החיים עכשיו. אני רק צריך לעבור את הרגע הזה בצורה הכי טובה והכי אנושית שאני יכול.

במילים אחרות, לא להפוך את ההתמודדות לזהות. אדם יכול להיות בתוך מאבק ועדיין להיות אדם טוב. הוא יכול להרגיש דחפים ועדיין להיות מחובר לקדושה. הוא יכול ליפול ועדיין לרצות בטוב. הרצון שלך, הכאב שלך, המודעות שלך והכנות שבה כתבת, כל אלה מעידים שקיים בך רצון לתקן.

לכן כל כך אהבתי שלא כתבת שנצליח להיות מושלמים, כי קדושה אמיתית נבנית מתוך מסע בין קושי להצלחה. מתוך זה שאדם אומר לעצמו, אני לא מלאך, אבל אני גם לא מוותר על עצמי. אני אדם בתהליך, ואני רוצה ללכת לכיוון טוב יותר.

מאחל לך שתמשיך להחזיק בתקווה הזאת. שגם ברגעים שבהם הכול מרגיש תקוע, תזכור שיש תנועה גם בצעדים קטנים. שגם כשהדחף מרגיש כמו נצח, הוא חולף. ושגם בתוך ההתמודדות, יש בך נקודה טובה, בריאה וקדושה שלא נעלמת.
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.31 שניות

Are you sure?

כן