ברוכים הבאים, אורח

להפוך את המר למתוק
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: להפוך את המר למתוק 10 צפיות

להפוך את המר למתוק לפני 4 שעות, 38 דקות #156303

כבר קרוב לעשרים שנה שארגון GYE מסייע לאלפי מתמודדים ברחבי הארץ והעולם. לצד העבודה בשטח, אנחנו בוחנים כל הזמן את התוצאות, כדי לבדוק מה באמת עובד לאנשים. לאורך השנים, שלושת הדברים שהוכיחו את עצמם כמועילים ביותר הם: מוטיבציה, תכנון וקשר. ובראשי תיבות: מתו"ק. זו גם הסיבה לכך שבאזור האישי שלכם באתר GYE, שלושת הדברים האלה הם היחידים שמופיעים בתפריט הראשי. במדור זה נעסוק בכלים הללו, לצייד בהם את הנפש ולהפוך את המר למתוק. מכאן גם שמו של המדור: "מָתוֹק לַנֶּפֶשׁ" (משלי טז, כד). השבוע נתייחס בצורה כללית לחשיבותו של כל אחד מהם, ובשבועות הבאים בעזרת ה' נרחיב את היריעה בהסברים, דוגמאות, תרגולים וסרטונים.

מוטיבציה

המוטיבציה היא הדלק שמניע את ההתקדמות שלנו, וקשה עד בלתי אפשרי לנצח בלעדיה. על כך כתב בעל התניא (פרק כ"ו) משל ידוע: כאשר שני אנשים נאבקים להפיל זה את זה, מי שנאבק מתוך עצלות וכבדות, הוא זה שייפול, גם אם הוא גיבור יותר מחבירו. ו"ככה ממש בניצחון היצר". אי אפשר לנצח אותו מתוך "עצלות וכבדות הנמשכות מעצבות… כי אם בזריזות הנמשכת משמחה ופתיחת הלב"! הזריזות הזו היא המוטיבציה לנצח.

תכנון

להיות מופתע הוא אחד התרחישים הכי גרועים בכל מלחמה, ובכלל זה גם במלחמת היצר. הלחץ שאנחנו נתונים בו מאלץ אותנו לאלתר פתרונות שלא חשבנו עליהם עד הסוף, ולא כל כך עובדים. אבל אם נהיה כנים עם עצמנו - בדרך כלל, ההפתעה היא לא באמת הפתעה. אם נתבונן, נגלה שיש מכנה משותף להרבה מהנפילות שלנו: הן נוטות להתרחש באותם מקומות, באותן שעות ובאותם מצבים נפשיים.כדי להצליח במאבק שלנו, אנחנו צריכים לחפש את הפתרונות מראש, בשעה של יישוב הדעת, ולא להיזכר לחפש אותם רק כשאנחנו כבר מוצפים דחפים לחצים ופחדים. צריכה להיות לנו תוכנית ברורה: מה אני עושה כשזה מתחיל? לאן אני הולך? למי אני מתקשר? כשאני יודע היטב מה לעשות במצב מסוים, הסיכוי שלי להצליח גדול משמעותית. לא תמיד מי שמפסיד בקרב הוא חלש. לפעמים חסרה לו רק תכנית פעולה נכונה.

קשר

חז"ל אמרו שבשעת יצר הרע אין מי שמזכיר את היצר הטוב (נדרים לב, ב). כשהיצר הרע תופס את הבמה וצורח בקול רם, היצר הטוב יורד למחתרת ומגיב בקול ענות חלושה. כשאנחנו מתמודדים לבד, אנחנו נמצאים בתוך בועה סגורה עם התאווה. במצב כזה, קלושים הסיכויים שלנו להתמיד ולנצח במאבק לאורך זמן. אך כשאדם נוסף שותף למסע שלנו, התמונה משתנה לחלוטין! זה לא רק מגביר את המוטיבציה לנצח כדי שנוכל לשתף אותו בהצלחות, אלא גם ובעיקר נותן לנו מישהו לפנות אליו בעת צרה. הוא יכול להיות זה שיזכיר לנו בקול רם וברור את מה שהיצר הטוב שלנו מנסה ללחוש. את הרצון האמיתי שלנו.

בעזרת ה' נרחיב לגבי שלושת היסודות האלה בשבועות הבאים. עד אז, אם תרצו, אפשר לקשר אותם לשלושת הדברים שעליהם העולם עומד (אבות א, ב): על התורה, על העבודה, ועל גמילות חסדים. ה"תורה" היא המוטיבציה, ההבנה למה אני נמצא כאן, ה"עבודה" היא המאבק עצמו, וכמו כל עבודה יעילה היא כוללת בתוכה ירידה לפרטים ותכנון נכון. ו"גמילות חסדים" היא הקשר. יציאה מהבדידות ויחסי גומלין עם אחרים - לעזור להם ולהיעזר בהם.
אני רפאל מ-GYE. אנחנו פה בשבילכם!
מספר הטלפון שלי הוא 058-7004152.
אתה יכול להתקשר או לשלוח הודעה (SMS או ווצאפ), ונתאם שיחה בזמן נוח לך.
אתה יכול גם לכתוב לי במייל shmor.help@gmail.com
אשמח לשמוע ממך ולעזור ככל האפשר!
נערך לאחרונה: לפני 4 שעות, 36 דקות על ידי רפאל-gye.
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.36 שניות

Are you sure?

כן