ברוכים הבאים, אורח

קרי ביום כיפור!!!!!!!
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: קרי ביום כיפור!!!!!!! 29 צפיות

קרי ביום כיפור!!!!!!! לפני 2 ימים, 20 שעות #156576

• פיניוני
  • רצף ניקיון נוכחי: 107 ימים
  • דירוג זהב

אז כן זה קרה לי לצערי....
בין מוסף למנחה חטפתי שינה קצרה (יש אצלנו קצת הפסקה...) והתעוררתי תוך כדי שיוצא לי... (כל כך לא הגיוני, גם כבר שנים לא יצא לי באמצע היום, וגם המראה שממנו זה קרה היה בעל אופי הומואי שזה כלל לא מושך אותי...), וככה
התפללתי מנחה ונעילה מתוך טומאה, כי גם אם הייתי רוצה ללכת לטבול בים כיפור כהוראת רבים מגדולי החסידות (אני חסיד), לא היה לי כל כך איפה, וגם אם היה מקום אחד, איך הייתי יכול לבוא להתפלל עם זקן רטוב?! (זה היה צמוד למנחה) ולסחוט ברור שאסור...
כתוב בשולחן ערוך: "ידאג כל השנה כולה", מה אתם אומרים? צריך לדאוג? לא להתייחס? מה כן?????

תגובה: קרי ביום כיפור!!!!!!! לפני 2 ימים, 12 שעות #156581

אני לא מול הספר עכשיו, אבל כמדומני שכתוב עוד משהו בשו"ע שם.
בכל אופן אני חושב שלאנשים כמונו לא בריא כל כך לדאוג כל השנה..

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: קרי ביום כיפור!!!!!!! לפני 2 ימים, 7 שעות #156586

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 948 ימים
  • דירוג פלטיניום

אחי היקר והצדיק
יצא לי לקרוא ולברר על זה בעקבות זה שזה קרה לי גם בעבר. 
וראיתי שהרבי הצמח צדק מביא בשם בעל התניא שמדובר רק בצדיקים שזה קרה להם ללא שום חטא והרהור ולכן הם צריכים לדאוג. ובנוסף מביא שם שהוא שחק ממי שנכנס מזה למרה שחורה. 
בנוסף יש שיחה של הרבי מילובאוויטש מעניינת מאוד על הרואה קרי ביום כיפור. הרבי מדבר שם שזה סימן לאדם לעשות תשובה מאהבה שזוהי תשובה נעלית יותר… בעצם זה הזמנה להתרוממות הרבי מסביר שזה הכוונה לדאוג. 
עכ״פ אם תרצה ללמוד את זה ולהיות רגוע זה נמצא בליקוטי שיחות חלק י״ז שיחת פרשת אחרי מות השיחה השניה מתוך שלש. 
עכ״פ מה שאמר מתחיל שוב מדוייק אנחנו לא אנשים שמתאים לנו לדאוג זה לא יעזור לנו לנקיות. ואני בטוח שזה גם תכסיס של היצר להכניס אותנו למרה שחורה. 
וממני אני רוצה לומר לך שה׳ רואה שאתה מתאמץ ומשתדל והוא מעריך אותך על כל ניסיון שאתה מתמודד שיהיה לך ברור שהוא אוהב אותך ויתן לך שנה מתוקה ונקייה.
אל חשש
בהצלחה אחי אוהב וצריך

תגובה: קרי ביום כיפור!!!!!!! לפני 1 יום, 21 שעות #156588

כתוב גם שזה יכול להיות סימן טוב "יראה זרע יאריך ימים".
במקרה שלך, אחרי תקופה כזאת משמעותית של התקדמות, אני סמוך ובטוח שזה המצב.
מתמודדים רבים מספרים שהם לא רואים קרי בגלל כל הנפילות היזומות הרבות, וכשזה חוזר לקרות זה עבורם אפילו סוג של סימן להתקדמות.
בכל אופן, זכור לי ששמעתי בשם החזון אי"ש שבימינו אין לזה כל משמעות. חיפשתי ומצאתי מכתב של הסטייפלער בעניין זה (קריינא דאיגרתא קסה): "מכתבו קבלתי והנה לא ידאג כלל וכלל, כי דברי חז"ל אמורים למי שארע לו ר"ל שלא מחמת טבעו כלל, וכגון נשוי ובן ארבעים ויותר עמוס בתורה ויראת שמים אשר המקרה נשלח לו מן השמים בגזירה מיוחדת, אבל אנשים צעירים וכל שכן כשאינו נשוי הדבר פשוט וברור שאירע הדבר מחמת טבעו שהרהר לפני זמן מה או שהיה בקשוי, כי אפילו הרהור מלפני איזו שבועות גורם סוף סוף לזה, וכן מבואר הדבר בתשובת צמח צדק מליובביץ ז"ל חלק הו"מ בסופו נדפס שער המילואים ושם סי' ס"ד בשם הגה"ק בעל התניא ז"ל שהיה שוחק מאנשים שנצטערו על זה, כי דברי חז"ל הם דוקא לאנשים גדולים מאד שאין להם מצד הרהור כלל ע"ש היטב. והדבר ברור שאין כאן לא ידאג כל השנה ולא מובטח לו לאחר השנה וכו' וכבר נשאלתי בזה שנה אחר שנה מאנשים שנצטערו מאד וביררתי שאין כאן בית מיחוש כלל, וכל שכן בבחור שאינו נשוי".

אני רפאל מ-GYE. אנחנו פה בשבילכם! מספר הטלפון שלי הוא 058-7004152. אתה יכול להתקשר או לשלוח הודעה (SMS או ווצאפ), ונתאם שיחה בזמן נוח לך. אתה יכול גם לכתוב לי מייל: shmor.help@gmail.com
אשמח לשמוע ממך ולעזור ככל האפשר!
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.36 שניות

Are you sure?

כן