ברוכים הבאים, אורח

להכניס את כולם למעגל
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: להכניס את כולם למעגל 4 צפיות

להכניס את כולם למעגל לפני 5 שעות, 47 דקות #156631

הקוראים שלנו ברוך ה' מגוונים, ומגיעים מכל הזרמים והחוגים של היהדות הנאמנה. אבל מן הסתם, ולא משנה לאיזה מגזר אתם שייכים - אתם מכירים את התופעה הבאה, שאופיינית במיוחד לשמחת תורה: האווירה מתלהטת ומעגלי הריקודים סוערים, אבל יש כמה אנשים שיושבים בצד, שכרגע לא מתאים להם להיות חלק מהמעגל.

הם אולי לומדים, או נחים או מדברים ביניהם. יכול להיות שקודם הם רקדו, יכול להיות שגם אחר כך ירקדו. אבל עכשיו - לא! השמחה ממשיכה לעלות על גדותיה, עד שאחד הרוקדים הנלהבים ניגש אל אותם "יוֹשְׁבֵי צִידֵּי בֵּיתֶךָ". הוא מושך אותם פנימה, חצי בעל כורחם, ולא עוזב עד שאותו חיוך של מי שנשבה כבר בקסם הריקוד - מאיר גם את פניהם. כמובן שהדבר מגביר מאוד את השמחה של כולם.

מי שהיטיב לתאר את התופעה הזו בכתביו היה רבי נחמן מברסלב (ליקוטי מוהר"ן תניינא כג). אלא שהוא לא נשאר ברובד הפשוט של הדברים. כידוע, כל אדם מישראל הוא עולם מלא (סנהדרין לז.), ובעקבות כך הסביר רבי נחמן, שאותה תופעה יכולה להתרחש לא רק בציבור, אלא גם בתוך נפשו של אדם יחיד. אבל רגע, איך בדיוק זה קורה? מה, אני אמור למשוך את עצמי לתוך המעגל?

גם כשאני שמח, בדרך כלל השמחה לא לגמרי שלמה. יש בתוכי חלקֵי נפש שעדיין "יושבים בצד", ולא נוטלים חלק בריקודים. כל מיני רגשות שליליים שעדיין לא פתורים למרות השמחה הגדולה: דאגות ופחדים, אשמה ובושה, או ערך עצמי נמוך. רבי נחמן מדריך, שחלקי הנפש השמחים שרוקדים באמצע, צריכים לגרור פנימה את חלקי הנפש העצובים שיושבים בצד.

על כך הוא דורש את הפסוק "שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה יַשִּׂיגוּ וְנָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה" (ישעיהו לה י) - "שֶׁהַשָּׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה יַשִּׂיגוּ וְיִתְפְּסוּ אֶת הַיָּגוֹן וַאֲנָחָה, שֶׁהֵם נָסִים וּבוֹרְחִים מִן הַשִּׂמְחָה - לְהַכְנִיס אוֹתָם בְּעַל כָּרְחָם לְתוֹך הַשִּׂמְחָה". רק כך, בריקוד של כל כוחות הנפש, השמחה תהיה שלמה!

ואיך כל זה קשור אלינו? כולנו מגיעים ל-GYE עם רצון והחלטה לעשות שינוי. אבל לא תמיד כל חלקי הנפש שלנו שותפים להחלטה הזו. לפעמים יש בתוכנו קולות שעייפים או מפחדים משינויים. כדי שהשינוי יהיה שלם ועמוק, ויחזיק מעמד לטווח ארוך, אנחנו לא יכולים להשאיר אותם בצד. צריך לגשת אליהם בסבלנות, לנסות להבין מה מעכב אותם מלהצטרף, ולמשוך אותם אלינו, לפעמים קצת בעל כורחם, מתוך אמונה גדולה. רק כשכל כוחות הנפש שלנו רוקדים ביחד, שמחת ההתקדמות תהיה שלמה!

מאמר זה התפרסם במסגרת העלון השבועי שלנו - "רק חזק ואמץ!"
לקבלת העלון במייל - shmor.help@gmail.com
לארכיון הגיליונות - gyenewsletters.netlify.app/archive/

אני רפאל מ-GYE. אנחנו פה בשבילכם! מספר הטלפון שלי הוא 058-7004152. אתה יכול להתקשר או לשלוח הודעה (SMS או ווצאפ), ונתאם שיחה בזמן נוח לך. אתה יכול גם לכתוב לי מייל: shmor.help@gmail.com
אשמח לשמוע ממך ולעזור ככל האפשר!
נערך לאחרונה: לפני 5 שעות, 41 דקות על ידי רפאל-gye.
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.34 שניות

Are you sure?

כן