בודאי
... כמובן שאני לא מתכוון שאדם כל היום יתעסק רק בכללים שלו. אבל יש לדעת שבלי משמעת חזקה וחשיבה מרובה לא יעזור כמה תורה שתלמד, ברגע שתיהיה מול מחשב עם אינטרנט רבים הסיכויים שתיפול :o.
לכן מצד אחד חשוב להתחזק באמונה. לדאוג לסדר יום של עבודה \ לימוד תורה אם אתה בחור ישיבה (וחשוב ללמוד עם חברותא, שלא תוכל לצאת מהסדר מתי שתרצה). ובזמנים הפנויים למלא בתחביבים כשרים \ ספורט \ וכדומ'. אפילו במשחקי מחשב או גלישה באתרים של דתיים.
העיקר שתדע בדיוק איך להגיב בכל מצב ואיך למלא את הזמן שלך בתכנים שלא יצריכו אותך להגיע לתכנים שלילים.
לכן אני גם ממליץ להכין רשימה שבה תרשום את כל הנפילות שלך שליד כל אחת תכתוב כמה זמן עבר מהנפילה הקודמת, מה אתה חושב ימנע ממך ליפול בעתיד במצב דומה
(לדוגמא, אם אתה שם לב שאתה נופל כשאתה עושה אמבטיה, תקבל על עצמך להתקלח רק בטוש, או תקבל על עצמך לבדוק שתוך 8 דקות יצאת מהמקלחת ).
לי יש רשימה של כל הנפילות שלי בשנה האחרונה (31 נפילות) וזה מדהים, כי כך אתה גם יכול לראות אם השתפרת (בשנים שעברו הייתי נופל עשרות פעמים בשנה שלמה וכשהייתי בגיל העשרה אני לא אגזים אם אומר שהייתי נופל מאות פעמים :'(!) וגם אתה יכול לעשות סטטיסטיקות, לראות אם יש ימים יותר מועדים, או כדומ' (כמו שבת, שאין סדר יום מסודר).
ההכי חשוב לקחת את זה ברצינות ולהבין שזה קודם לכל דבר אחר בחיים ויותר מכך, להבין שזה תהליך שיכול לקחת הרבה מאוד זמן! לכן חשוב לקחת אדם שילווה אותך בתהליך כמו חבר טוב (ב"ה אני אישית זכיתי בחבר שהוא פשוט מלאך! חברותא שלי לשעבר והוא תמיד מעודד אותי ועוזר לי).
בהצלחה לכולם!