דוד123, אני מבין אותך מאוד מאוד!
גם אני בהתחלה חשבתי שאולי אני לא מוכר. אני בסך הכל מתמודד.
לאט לאט הבנתי שלכל דבר יש סיבה. למה אני נופל בזה למרות שאני לא רוצה? למה אני לא מסוגל להגיד לא כמו שאני אומר לא לחילול שבת ולשאר העבירות?
ועוד יותר, אני מסוגל להתגבר על יצר גדול מאוד בהמון דברים, אני אפילו מסוגל לעשות דברים ממש בניגוד לרצוני בכל תחום בחיים אם אני חושב שאני צריך לעשות זאת, אבל בכל הקשור לתאווה, אני חסר אונים. אני נופל ונופל לא משנה כמה אני לא רוצה.
נכון, לכולם יש רצון גדול בעניין זה וכולם יכולים ליפול, השאלה למה נופלים. אם זה מרצון גדול- זה ברור. אבל אם אתה נופל ולא נהנה יותר ואתה אחרי זה עצוב פעם אחר פעם, זה כבר לא קשור לרצון, אתה לא רוצה ליפול, אתה סובל ובכל זאת חוזר לזה, כנראה שיש סיבה אחרת.
כנראה שזה נובע ממשהו פנימי עמוק, איזה חסרון, איזה ניתוק מעצמך ומה' ואתה מנסה להתחבר ע"י התאווה.
כאשר הבנתי את זה, הבנתי שאני מכור. האם המצב שלך דומה?
אני בעיקר מזדהה עם מה שכתבת על הפחד מההתמכרות. להודות בזה זה מאוד קשה.
עוד יותר קשה לחיות את זה, לחיות עם ההרגשה שאני שונה, אני מכור ואני לא נורמלי. לחיות עם הצורך בטיפול.
היום היה לי ממש קשה עם זה! הרגשתי רע עם זה. אני אוהב להרגיש הכי טוב והכי חכם, איך ייתכן שאני לא נורמלי?
אני מאוד תחרותי וחייב להיות תמיד מקום ראשון בהכל, אני גם די מצליח במה שאני עושה ויש לי אגו מאוד מנופח, אז איך אני לא נורמלי?!
הרגשתי ממש רע עם זה. בנוסף, אני לא נקי. אז למה אני צריך גם לסבול את הנפילות וגם את ההרגשה שאני לא נורמלי? העדפתי באותו רגע לעזוב את התוכנית להחליט שאני נורמלי ולהתמודד עם הנפילות (לא מתוך מחשבה שאצליח, אלא מתוך מחשבה שלפחות לא אסבול מהמחשבה שאני לא נורמלי).
אבל ב"ה, יש ריבון לעולם שרוצה בטובתנו ומוביל אותנו אל האור.
היום הרגשתי לא טוב, היו לי כאבי בטן, ב"ה!
כל כמה זמן הייתי צריך לרוץ לשרותים. לפעמים פעם בכמה שעות ולפעמים כל כמה דקות.
ופתאום הבנתי שזה בדיוק כמו המחלה שלי, בדיוק כמו ההתמכרות.
כשם שאני לא מתבייש מהעובדה שאני לא מרגיש טוב ויש לי כאבי בטן ואני לא שולט לגמרי על היציאות שלי וחייב לרוץ לשרותים, כך אני לא צריך להתבייש מכך שאני מכור ואני צריך לברוח ולרוץ לתאווה.
וכשם שאני מכיר במחלתי הזו, כך גם בזו. וכשם שאני מתאמץ ואוכל רק מה שמותר לי ואוכל דברים מיוחדים כדי להחלים ממחלתי הזו, כך אני צריך להימנע מדברים מסויימים ולעשות דברים מסויימים במחלתי הזו.
אני לא נורמלי גם כאשר יש לי כאבי בטן וגם כאשר אני מצונן, זה אבל לא צריך לגרום לי להרגיש רע!
נכון, כאשר מדובר במחלה רצינית כמו סרטן יש פחד גדול להודות במחלה, זה יגרור טיפול קשה שאנו לא מעוניינים בו.
ב"ה, הטיפול במחלה שלנו, בהתמכרות, הוא הכי פשוט בעולם! בנוסף לזה, זה לא דורש מאיתנו כאב, אלא להפך! זה גורם לנו רק אושר, בניגוד לניתוח שגורם הרבה סבל.
בנוסף לכל זה, לא מדבור על טיפול שאנו לא מעוניינים בו, מדובר על טיפול שאנו הכי מעוניינים בו בעולם! זהו טיפול שעוזר לנו בהתמודדות עם החיים, זהו טיפול רוחני שמקשר אותנו לעצמנו ולה', יכול להיות יותר נפלא מזה? הרי כולנו היינו מעוניינים בטיפול כזה גם ללא המחלה! אז למה פתאום בגלל המחלה אנחנו מפחדים ממנו? אנחנו אמורים להרגיש בדיוק הפוך, בגלל המחלה יותר לרצות אותו כיוון שהוא גם ירפא אותנו!
בהצלחה לנו!
לילה טוב, נקי ומלא החלמה לכולנו!