יוסף יצחק
דבר ראשון כל הכבוד על השיתוף ועל הנכונות. ברוך הבא בשם ה'.
אבל תגיד לי יקירי זה מציאותי בכלל להפסיק?
התאווה חזקה מאיתנו עשרת מונים.
אפילו השבועות שעשיתי לא החזיקו מעמד, כשבא לי התקף תאווה.
יש לך אולי שיטות שאני לא מכיר, איך אני יצליח לקיים את ההבטחות שלי לעצמי?
איך אתה יכול להבטיח לעצמך שזו פעם אחרונה שאתה חוטא?. כל פעם שהבטחתי לעצמי שזו פעם אחרונה למחרת באה עוד פעם.
זה הרי מייאש נורא. לא עדיף כבר להתייאש?
אני, כשהבנתי שהמלחמה היא בלתי פוסקת, פשוט התייאשתי.
האמת שככה אני חשבתי עד לפני חודשיים. עד שמצאתי את האתר הנפלא הזה של 'שמור עיניך'. ברגע שמצאתי את המקום המיוחד הזה, מצאתי מרגוע לנפשי הסוערת.
פתאום גיליתי שאני לא היחיד שלא מסוגל להפסיק. גיליתי שיש עוד אנשים שעובררים את הסבל הזה. וההפתעה הגדולה שלי היתה שיש אנשים שמצליחים. ראיתי כאן אנשים שכבר 5 שנים לא נפלו. מבחינתי זה הרי דבר לא מציאותי בכלל. אני אפילו יום אחד לא הצלחתי לשמור על עצמי נקי.
הבנתי שיש פה שיטה מיוחדת. משהו מיוחד שלא שמעתי עליו אף פעם. שיטה שעובדת. בדוק, ומנוסה.
התחלתי לחפור קצת לאנשים. רציתי לדעת איך הם הצליחו להפסיק. מה שהם סיפרו לי עניין אותי מאוד. הם סיפרו שיש דבר כזה שנקרא 12 הצעדים. כל צעד שאני עושה ברצינות ועל פי הכללים, מקרב אותי יותר אל ההחלמה. השלושה צעדים הראשונים הם צעדי עזרה ראשונה. ויתר הצעדים הם כבר כמו ניתוח להוצאת הטינות ופגמי האופי הרבים שקיימים אצלי.
שמעתי על קבוצות טלפוניות, על קבוצות חיות, על שיתוף אנשים שגם מתמודדים עם אותו קושי שלי. שמעתי ועשיתי. מאז אני משתתף יום יום בקבוצה טלפונית, אני מצהיר שם על ימי נקיות, ומספר על הקשיים שלי. אני משתתף בקבוצות חיות, שם אני רואה אנשים אמיתיים שמתנדנדים איתי על אותה הסירה.
כל פעם שקשה לי אני מתקשר לחברים ומשתף על הקושי. למדתי גם שאני יכול לדבר עם בורא עולם. עם אבא הגדול שבשמים. אני יכול למסור לו את תאוותי, כי אני הרי בחוסר אונים מוחלט מול כל מה שקשור לתאווה, לטינות, ולפגמי האופי הרבים שקיימים בי. אני לבד לא מצליח להשתלט על כלום. איבדתי שליטה על חיי.
לקחתי לעצמי חונך אישי, שמסביר לי בדיוק איך אני צריך לעבוד עם התוכנית. יש לי ספרות שאני קורא אותה יום יום בעיון. בקיצור התחלתי ללמוד החלמה.
וזה עובד. מאז שנכנסתי לכאן, והתחלתי לעשות את הצעדים ברצינות, אני נקי. וזה נס עצום. חסד אלוקים. לא מובן בכלל. בן אדם שלא הצליח לשמור על עצמו יום אחד נקי, ואני לא מדבר על שמירת העיניים, אלא על דברים חמורים מזה פי כמה וכמה. והנה אני כבר 55 יום נקי. היש נס גדול מזה? יש מישהו ששומע על זה ולא רוצה לנסות?
זה הכל יקירי. אני ממליץ לך בחום, את מה שהמליצו לי בחום.
תיקח, תטעם, תתאהב.
מבטיח.
בהחלמה
יעקב
נ.ב אני לא יודע אם מה שהתאים לי מתאים גם לך, את זה אתה תחליט. מה שאני כתבתי זה דברים שהתאימו לי. אם נראה לך שזה מתאים גם לך, אני ישמח לפרט ולהרחיב. אם לא, קח אותם בערבון מוגבל
היה שלום, חבר יקר.