בס"ד
קודם כל עלי לסייג את הכותרת הנ"ל שכוונתי היא אך ורק על עצמי. ואולי זה אף לא בא בסתירה לשירך היפה, אלא רק תחושות שעולות לי בעקבות שיחה שלי עם הספונסר.
במוצאי פורים היתה לי נפילה. לא הבנתי מדוע, אני הרי עם ספונסר עובד את השיטה ככל יכולתי, משתדל מאוד להיכנע ואף על פי כן נפלתי לאחר 18 יום. [וזה לא נעים לי לכתוב את זה כשאני רואה כאן בפורום אנשים ששומרים על נקיות כשנה ויותר, אבל אני עובד כעת על הכנות שלי]
בלית ברירה התקשרתי לספונסר ושאלתי אותו מה לא בסדר? מה הייתי צריך לעשות ולא עשיתי? [לא בהקשר של אשמה אלא יותר בכדי לדעת כיצד להימנע ממצב זה בעתיד] הוא עבר איתי על חוויות הפורים, סיפר לי מה זה פורים בשבילו, ובעיקר כיצד הוא מנסה לשמור על שלווה ביום הזה וזוהי נקודה חשובה מאוד, על כל פנים עבורי, להיות מודע לשינויים הרגשיים שיכולים לעבור עליי, ולהשתדל להימנע מהם. באם לאחר ההשתדלות להימנע, לא הצלחתי, להיכנע על אותן נקודות ספציפיות של חוסר שלווה.
אני יודע שאתה התכוונת להתרגשות כללית מהתכנית ומההצלחה שלה, אבל אני פשוט קצת אלרגי להתרגשויות, ויודע שזה לא עושה לי טוב. אותה עצה קיבלתי גם בימים נוראים, כמעט שהיה לי "ווסת הקבוע" לנפילה מייד במוצאי יום הכיפורים [זה מתחבר לנפילה במוצאי פורים, פורים כפורים], וזאת בעקבותכל ההתרגשות הגדולה שאחזה בי ביום הכיפורים. הייתי צריך לפרוק את המתח, והתאווה שימשה לי מקום מפלט בטוח לבריחה. השנה, ניסיתי שיום הכיפורים יעבור עליי כמו שבת רגילה, כמובן שקיימתי את מצוות היום, והתרגשתי מדי פעם בתפילה, אך בכוונה לא התאמצתי לצאת מגדרי, וכך עברתי את הימים הנוראים בשלום....חבל שלא עשיתי כך גם בפורים.... :-\
בשבוע הבא עלי לצאת למילואים, ואני מודע לכך שאצלי ימי מילואים הם חוסר רוגע. המפגש עם יהודים שאינם שומרי תורה ומצוות, וכן לעיתים תחושות נחיתות שלי ביחס לאחרים[בלי קשר לזהות הדתית שלהם] שהם יותר מצליחים ממני, מוכשרים ממני, שמחים ממני, וכן הלאה, יוצרים אצלי חוסר שלווה ורצון לברוח אל הסם. אני מתפלל שאהיה בשלווה וה' בטובו ישחרר אותי מרגשות אלו, ולא אזדקק לסם.... סליחה שהתפרצתי וכמובן אני שמח בשבילך ואפי' בהתרגשותך....