אתמול נפל לי אסימון נוסף בשרשרת האסימונים של 12 הצעדים. פתאום קלטתי שאני צריך להאמין באופן מוחלט ללא סייגים, שאני מעולם לא חטאתי, שמעולם לא היתה לי יכולת הבחירה. כי אם אני מאמין שהיתה לי בחירה, אני מאמין שיש לי כח, אפילו קטן, ואם אני מאמין שיש לי כח אני לא יכול להודות באמת בחוסר אונים, ואם אני לא יכול להודות באמת בחוסר אונים אני לא יכול לעשות באמת את התכנית, ואם אני לא יכול לעשות את התכנית באמת אני לא יכול לעשות אותה בכלל, כי חצי עבודה לא מביאה חצי תוצאה וכו'.
מה השתנה בהבנה אתמול? כבר קודם ידעתי בליבי שכח הרצון שלי מול התאווה היה תמיד חלש, אבל התחושה שלי היתה שעדיין היה לי איזשהו כח בחירה, שיש לי כן אחריות כלשהי ולו קטנה ביותר על מה שנעשה, כי כך הורגלתי לחשוב במשך שנים, זה מה שלימדו אותי, זה מה שכתוב בספרים, זה חלק מהחינוך הדתי שלי.
מה שהתחדש שלי, זה שהתחלתי להפנים ולא רק לצטט משפטים, שאין לי כל אחריות על מה שנעשה, פשוט לא יכולתי לנהוג אחרת, אלוקים מנע ממני את הכוחות שיאפשרו לי לנהוג אחרת, וכל מה שעשיתי היה רצונו המוחלט ללא סייג.
קשה לי לכתוב את המילים האלו, יקח לי זמן להאמין בהם באמת ובתמים, אבל האמת שאני כבר מרגיש שזה נותן לי החלמה, ובניגוד למה שחששתי שעלול לקרות, לפחות עכשיו,זה לא גורם לי להרגיש חופשי לעשות מה שאני רוצה, אלא דווקא להתחבר יותר לאבא שבשמים ולקבל ממנו את הכוחות הבלתי מוגבלים שהוא יכול לתת לי.
נ.ב. 2 הערות שחשוב לי לשתף בהם, וגם אולי הם יכולות לעזור לעוד חברים. 1. אתמול דיברתי עם חבר יקר ותיארתי לו מעידות שאני חווה, והוא אמר לי שלא אצל כולם המעידות הן שוות, כלומר יתכן שמה שאצל אחד נחשב כמעידה, אצל אחר בגלל אופיו לא נחשב למעידה. ניקח את המקרה הפשוט של מבט ראשון מבט שני ברחוב, יכול להיות מישהו שהמוח שלו עובד מהר יותר ,חד יותר, ובשבילו הבטה שהיא מעבר לשבריר שניה הראשון היא מעידה. ויכול להיות משהו עם סגנון חשיבה איטי ומחושב יותר שאצלו המעידה מתחילה במבט בשנייה השלישית או הרביעית. לקחתי את זה ממנו ואני עוד צריך לנתח את זה עם הספונסר אבל הרגשתי שיש פה נקודה נכונה.
2. סוד הגדיר באחד הפוסטים על דברים שמרוקנים אותו ודברים שממלאים אותו. הוא כתב שלעיתים הוא כותב או מדבר על התכנית דברי חכמה שאחרים מתפעלים מהם אבל אותו זה מרוקן, ודווקא שיתופים על חולשות ממלאים אותו. לקחתי ממנו את העיקרון של מדידת התחושה האם מה שאני הולך לעשות-לחשוב-לתכנן- לדבר , בהקשר לתכנית, ממלא אותי או מרוקן אותי, וזה עזר לי בכמה רגעים במהלך הימים האחרונים.