שלום הקשבה,
יש אנשים שהפחד שלהם משתק, יש אנשים שהפחד שלהם גורם להם להיכנס חזק בקיר שממולם.
נראה שאתה שייך לסוג הראשון, אני לשני.
מגיל צעיר יש לי דבר אחד דומיננטי מאוד בחיים שלי - הספק. אותו ספקר ארור שבגללו הגעתי לכל מיני מצבים הזויים ועודני חווה מצבים כאלו היום.
אבל בכל פעם שהייתי צריך להתמודד עם הפחד שלי מלהחליט או מהפחד שלי מדברים אחרים - בחרתי לא להשתתק אלא לעשות דברים אחרים:
סמים קלים, סמים קשים יותר, אוננות, פורנו, מסיבות, שיכרות - ובעיקר בעיקר סתם להמשיך לתפקד על "ניוטראל": להיכנס לעוד מערכת יחסים,
להמשך לעבוד מבוקר ועד ליל....לתפקד כאילו כרגיל אבל בידיעה ש"הנה זה אוטוטו מתפוצץ" ובסוף הכל התפוצץ....
כל שבוע מתחיל עם הבטחות לשינוי בהרגלי החיים, התזונה, החיים - בימי ראשון בערב כבר עברתי על כל מה שהבטחתי, בשני שכחתי שהבטחתי,
בשלישי וברביעי חגגתי את "החופש", בחמישי התעצבנתי על עצמי ובשישי הרגשתי לבד - ואז שוב הבטחות בכל מוצ"ש. ככה החיים שלי נראו כל כך הרבה שנים.
אלו לא חיים כאלו דרמטיים, זה קורה להמון אנשים שיודעים שיש משהו בחיים שלהם שהם רוצים לתקן אבל לא עושים עם זה משהו - הם מ-פ-ח-ד-י-ם!!!
אצלך, זה נשמע כי הפחד הוא חלק מאוד מוחשי בחייםץ אצל אחרים הם לא מרגישים פחד, אבל הם פוחדים מאוד להשתנות, להסתכל בתוך עצמם.
על-פניו הכל נראה נפלא: רכב קטן וחדש, הולכים לעבודה עם חליפה, נכנסים לבנין ללא חלונות ויושבים מול המחשב ומרוויחים מלא. החלום הרטווב של ימינו.
אבל בפנים, לא כולם מרגישים טוב.
אנשים נכנסים לחתונה, עושים ילדים, אבל הם מעולם לא התמודדו עם הפחד שלהם אז הם "נכנסים בראבק" בעצמם, ממררים לאישה את החיים ומרביצים לילדים.
אולי לא תמיד מרביצים, אבל עיתים זה פשוט שהם מסתובבים בבית עם הכעס הפנימי העצום על עצתמם ומשדרים דיכאון וכאב בין כל הסובבים.
אין ספק שאתה זקוק לעזרה חביבי, אבל לפחות הגעת לנקודה שאתה מודע למה שקורה איתך.
אני חייתי המון שנים ב"יהיה בסדר"ם ושום כלום לא הסתדר. אני מכיר אבות שמביאים הביתה פרנסה טובה ויש בית יפה, אבל לא מסוגלים להתמודד עם הצרכים הנפשיים של הילדים - הם פשוט נכנסים לאוטו ביום א' נוסעים לעבודה וסוגרים את כל התריסים במוח - לא רוצים להתמודד ומכאיבים לילדים.
מה שאני מנסה לומר לך זה שכל אחד מתמודד עם הפחד שלו בצורה אחרת.
אניי מנסה בשנים האחרונות לחפור עמוק ולהבין מאיםה זה נובע ולנסות ולעצור את השימוש בכל מיני חומרים מזיקים.
הבעיה הגדולה שלי שאני נורמטיבי לאללה. אני חכם מספיק כדי להשתמש ולפתפקד בצורה כזו שאני מסוגל ל"עבוד" על עצמי ועל הסביבה שהכל בסדר.
אף אחד לא יודע איזה סטיות חולניות הגשמתי ואיזה סטיות עוברות לי בראש כי אני מתפקד ורגיל והכל בסדר.
אתה מרגיש פחד, אני לפעמים התחננתי להריש משהו מעין זה. משהו שיעזור לי לשים ברקס לפעמים.
מעבר לכך, יש לי תחושה שאני קורא את מכתבך שאתה מצמודד עם משהו גדול מאוד ומורכב מאוד.
אני חושב שטוב מאוד שהגעת לכאן, אבל זה נשמע לי שאולי כדאי שתשקול עזרה - מישהו מיקצועי ששיעזור לך לסחוב את עצמך לקודה טובה יותר בחיים.
אני לא חושב שכולם צריכים פסיכולוגים ואני לא חושב שכולם צריכים לחפור לעומק...אני חושב שבהחלט פורום כזה ותוכנית ממה שמוצא כאן יכולים לעזור לרבים.
אבל יש מקרים (כמו אצלי) שצריכים קצת יותר עזרה, גם אם זה לזמן מוגבל.
אתה לא אשם שיש לך את הפחדים הללו, ומה הטעם בלהאשים את עצמך בפחדים הללו. יותר חשוב וכדאי להתאמץ לעזור לעצמך.
אתה אמנם נולד לבד ומת לבד, אבל אף אחד לא אמר שאתה צריך גם לסחוב את כל החיים שלך לבד עם עצמך. יש לך זכות לקבל עזרה ולהיות טוב לעצמך.
מגיע לך להיות טוב לעצמך. תעזור לעצמך. תפנה למישהו שיעזור לך. מגיע לך!!!!
חיבוק גדול,
תכתוב עוד - אתה כותב יפה.
חזקחזק