אקדים ואומר שעושים כאן עבודה נפלאה, מדהימה, וכל כך יפה - שאי אפשר שלא להתפעל מכל הפורום המיוחד הזה.
אבל כאוב היקר, לפי מה שהבנתי ואני רואה כל ציטוט של משהו יהודי או כל שיטה שיכולה לנגוד את 12 הצעדים- יכולה לפגוע בחסידי 12 הצעדים ועל כן היא לא רצוייה בפורום לפי חסידי אותה שיטה.
כך הבנתי וכך נראה שנוהגים ההולכים לפי 12 הצעדים.
אני מקבל בדיעבד את הרעיון של פורום "מנודים" ששם יועברו על הפוסטים והאשכולות שמכילים דברים שאינם בקנה אחד עם 12 הצעדים או שדורכים על פצעיהם. ואותם חסידים לא יוכלו לראות פוסטים שלא מתאימים לשיטתם, כמובן שזה דיעבד, אבל בשביל שלום בית עושים הכל.
אני אישית מה שעובד אצלי כרגע זה שילוב של לימודי יהדות מעודדים בנושא, קריאה בפורום, שמיעת שיתופים בטלפון, לאחרונה גם שיחה טלפונית עם אחד מחברי הפורום, וגם האשכול של 90 יום.
אני מאמין שיש עוד הרבה שעובד להם שילובים שונים של שיטות.
כך גם דרכי בחיים לשלב לימוד של ברסלב, חב"ד, מסילת ישרים, והרב קוק - זה עניין של אופי הנשמה של כל אחד.
בברסלב בלי שעה התבודדות אי אפשר להיות יהודי כשר
בעולם הליטאי בלי לימוד גמרא לא שייך להיות בן תורה
בחב"ד בלי התקשרות לרבי אי אפשר להצליח באמת
ככה זה כל זרם יש את הכללים שלו.
אבל יש נשמות אחרות שנהנות לאכול מה שמועיל להם, ולכבד את כל הזרמים.
גם זה וגם זה לגיטימי העיקר לא לפסול זרמים אחרים.
נכון ששיטת 12 הצעדים היא יותר מוחלטת, אומרת לך שבלי ספונסר ובלי כל מיני דברים נוספים זה לא ילך כלל. זה מובן והגיוני. כמו שאני מבין את הטוטאליות של חסידי חבד או ברסלב או הטוטאליות הליטאית - ששם מלמדים שזו הדרך ואין בילתה, וזה עוזר לכל חסיד להרגיש בצדקת דרכו.
אבל לא כולם כך, כי אנחנו עם ישראל.
אם יוחלט שיאושרו רק פוסטים שהם לפי דרך 12 הצעדים וכל משהו אחר אינו מתאים לפורום - יש למחוק מחוקי הכניסה לפחות את החוק הבא:
סעיף 2 מחוקי הכללים הכתובים של מקימי הפורום
הפורום של GYE מקבל בברכה יצירתיות וקשת רחבה של עמדות כל עוד אלה נמצאים בתוך מסגרת החשיבה של התורה, או לפחות אינם עומדים בסתירה לה.