סוד היקר.
כתבת ואצטט אותך ברשותך
כאוב יקר - הבנתי אותך טוב מאוד. ובכל זאת, תן לחבר שלא מכיר אותך ולא את הסיפור שלך לקרוא את ההודעות הראשונות שלך מהיום שנכנסת לכאן ותשאל אותו מה הוא מבין. אם הייתי פורום שבו מצנזרים מה שנכתב נגד הצעדים - ההודעות שלך היו מצונזרות
אני מגיב לדבריך "סוד" לא בגלל שיש לי צורך להסביר את עצמי. אלא רק בגלל שיש לנו כנראה נקודת מבט שונה בהקשר כזה או אחר. ואת אותה נקודת מבט רציתי בשורות אלו להעלות ולברר.
הגעתי למסקנא זו רק בגלל העובדה שאם אחד כמוך מבין מדברי שדיברתי נגד הצעדים, המסקנה שלי מכך, היא שיש לנו נקודת מבט שונה כפי שכתבתי. ואותה רציתי לברר, עליה ארצה לשוחח כאן איתך ואחרים.
נקודה מבט זו יכולה להיות שונה בתפיסה שלך ושלי 1] לעבודת 12 הצעדים 2]לתועלת בעבודה זו
1] עבודת 12 הצעדים
כמי שלא עבד את כל 12 הצעדים לא אוכל לאמר לאי מי, ש12 הצעדים לא עבדו בשבילי! ולכך לא כתבתי\אמרתי כך מעולם!!
כן, פיתחתי חיים רוחניים במידה כזו או אחרת, כן חייתי לפי עקרונות רוחניים שבסיסם היא תכנית ההחלמה המוצעת לאנשים כמוני,
אבל עבודת הצעדים מרישא עד גמירא, כלומר מצעד 1 עד צעד 12 [ועד בכלל] לא עבדתי ולא יישמתי. עבודת הצעדים כפי שמוצעת בספר הגדול ובנספחיו, עבודה זו מעולם לא השלמתי.
כניעה, ויתור, מסירת רצונותי לאלוקים וכו' הם הרעינות הרוחניים שמתבטאים ב12 צעדים. אבל 12 צעדים הם 12 צעדים!
לא אוכל לעבור התעוררות רוחנית כתוצאה מעבודת 11 צעדים כפי שנאמר בצעד ה12, אם לא עברתי את
כל אבל כל 11 הצעדים הקודמים לצעד ה 12. ומשכך לא אוכל לאמר לך או לאחר כי 12 הצעדים לא עובדים בשבילי כי אני פשוט לא עבדתי אותם
בדיוק כמו שמי שלא ביצע את
כל, אבל כל 12 הצעדים. לא יוכל לספר לא לי ולא לאף אחד אחר, כי 12 הצעדים עובדים בשבילו, כי הוא פשוט לא עבד אותם.!
הוא נקי? יופי שמייח בשבילו. אבל 12 הצעדים הוא לא עשה,
הוא לא עבר התעוררות רוחנית בכדי שיוכל לספר לאחרים עליה כפי שנדרש בצעד 12
מאחד שכן עבד את כל הצעדים.
צעד 12 הוא למי שעבר התעוררות רוחנית אחרי עבודה של 11 צעדים קודמים. ולא למי שלא.
אני מאמין לביל וחבריו, ולכך, אני מאמין שאכן יש כאלו שעברו התעוררות רוחנית, אבל אני גם מאמין להם
שמי שלא עבד את כל אבל כל 11 הצעדים לא עבר התעוררות רוחנית שיכול הוא לספר לי עליה כפתרון לבעייתי.
אם הוא יספר לי מה עובד בשבילו, מבחינתי הוא כמו אחרים שמספרים ש-לרקוד עם טיטול כל מוצאי שבת, או לשבת במקוה בחצות ליל תשיעי בתשיעי שיוצא בתשיעי עובד בשבילם.
ייתכן שהסיבה שהבנת ממה שכתבתי שהצעדים לא עובדים עבורי, היא כי אתה תופס אחרת ממני את הרעיון שכתבתי. ואם לא, כנראה שצדקתי שפשוט לא הבנת אותי. זה קורה גם לאנשים מאד חכמים
2] התועלת של ביצוע הצעדים
לא ארחיב בהם כי הרי לא ביצעתי אותם, לא אצטט את הכתוב בספרות כי אתה והחברים פה יודעים לעשות זאת טוב ממני.
אבל כן אתמקד בנקודה בסיסית וחשובה לטעמי ודעתי.
בספר הגדול כתוב על אותו עיוות נפשי שקיים במוחו של האלכוהוליסט שבגללו הוא חסר אונים מול הלגימה הראשונה, כן! כבר לפני שהוא לגם ונהיה אלרגי.. אותו דחף שיש לו לשתות, אותו חוסר הגנה שיש לו מול הרצון ה"משוגע" כפי שכינוהו שם.
ובזה ורק בזה מתמקד הספר הנ"ל בפיתרון 12 הצעדים. כדי לקבל הגנה מאותו עיוות, דחף, שגעון.
כי בעבודת הצעדים המכור עובר שינוי פסיכוטי מנטאלי שנדרש בשביל להחלים כפי שביאר זאת ידידנו הרופא בחוות דעתו בריש הספר.
ועל זה כתבתי וגם עכשיו אכתוב. כי את ההגנה הזו שהבטיחו האלכוהוליסטים הגנה זו היא מהא-ל הגדול והנורא, שברצונו יגן וברצונו שלא יגן, ו
אלוקים כפי שאני מבין אותו, לא מתייעץ לא עם ביל ולא עם בוב.
כן, כנראה שזו הדרך היחידה שמוכרת כמועילה בחסדו לתת את ההגנה הנדרשת. אבל בדיוק כמו כל טיפול אחר בשדה הרפואה שמוכר כטיפול יחיד ומועיל לרבים, יהיו כאלו שזה לא יועיל להם.
למה? כי רופא כל בשר ונפש מרפא וירפא את מי שהוא החליט ובחר לרפאות, וכך הדבר נכון גם בהקשר למחלה ארורה זו שבגללה הכרנו כאן ואפילו הספקנו להתווכח
אז זהו שזו דעתי ואותה דיברתי, ולא, לא בגלל שאני כאוב כתבתי ואמרתי את מה שאמרתי וכתבתי