חברים יקרים, כפי המצויין בספר הגדול לפעמים כדאי 'לתקוף בעיה מהאגפים'... לאורך השיח עם דורון נקטתי בכוונת מכוון במילים אחרות מהרגיל ולא בכדי, תחושתי היתה שהוא ספציפית נזקק לרמת שיח אחרת ולכן אמשיך בקו הזה, ולא, זה לא 'ניתוח' שלו בלבד, אני רואה תועלת וערך לומר את הדברים המוכרים במילים נוספות. אענה לדורון ואתייחס גם לשאר הנושאים שהועלו וביניהם ע"י כאוב.
דורון, לאוך ההחלמה זכיתי להיות ספונסר של אנשים שונים בעלי רקע סוציו אקונומי מגוון, כולל ממשפחות נהדרות (אגב, גם משפחתי נחשבת לנהדרת משובחת ומיוחסת) בעלי מעמד חברתי וכלכלי הולם, ביטחון רב ודימוי עצמי גבוה (עכשיו אני מבין מאיפה צמח האורך שלך) זה לא אומר שאין סיבה פנימית, אחד ועוד אחד לא יכול להיות ארבע אלא אם יש כאן עוד שני נעלמים.
אצל רובנו 'הנעלמים' הללו אכן הם הבריחה, וכדאי לגלות אותם מכמה סיבות, העיקרית שבהן היא שאז יהיה אפשר לנקוט בשינוי בגישה והפסיק לברוח. אבל האמת היא שזה לא כך אצל כולם. דברי כאוב נכונים, הוא מכיר כמוני חברים שנולדו עם כפית של כסף בפה ולא חסר להם (לכאורה) מאומה. אבל גם אצל חבר'ה כאלו אני שמתי לב שיש נעלמים, זה שהכל היה טוב לא באמת אומר שהכל היה טוב.
הן בגלל שבמציאות הם לא קיבלו את מה שנזקקו להם. כי המרכים הרגשיים נפשיים היו שונים. והן בגלל שברגע שהכמיהה אכן התפתחה, האינטראקציה הבין אישית עם הסביבה קיבלה מימד אחר, של אישיות התמכרותית, אז נכון שהכמיהה התחילה ככמיהה שאין מפניה הגנה בלי סיבה יוצרת, אבל ההמשך היה אוסף סיבות נוספות של יחסי אנוש שהעכירו עם הזמן.
קשיים בולטים שמקשים על מכור לחיות באופן נורמטיבי הינם שקרים - חוסר כנות, חוסר אחריות - האובססיה במקום הראשון, ולמרות התפקוד הסביר האנרגיה המושקעת בהסתרה ובהתכחשות לא פעם נוטלת מהמכור עם כפית של כסף את החיים עצמם.
בהחלמה.