שלום חברים,
היום, אחרי יותר משנה בתכנית, אני מאמין שיש לי הסתכלות טובה יותר על נושא "ההתמכרות" לשמור עיניך ובפרט לפורום.
בתחילת הדרך, אחרי שקבלתי חוסר אונים גדול והחלטתי ללכת על התכנית הנפלאה הזו, הייתי המון בפורום, בקשר עם חברים ובקבוצות.
עם הזמן היו תקופות שהייתי כאן הרבה, היו תקופות שלא הייתי בכלל, והיו תקופות שהייתי יותר והיו תקופות שהייתי פחות.
האם הזמן והכוחות שאני משקיע בשמור עיניך זו עוד התמכרות?
העתקתי לכאן את הפרוש למונח "התמכרות" מויקיפדיה:
התמכרות היא מצב של תלות פסיכולוגית, ובחלק מהמקרים גם גופנית, בחומר או בפעילות כלשהם. התמכרות מתאפיינת בהתנהגות כפייתית שנועדה להשיג את אותו גירוי, אשר ממשיכה גם כאשר היא מובילה להשלכות שליליות ובאה על חשבונם של צרכים חשובים אחרים, פסיכולוגיים וגופניים כאחד (לדוגמה שינה או יחסים חברתיים).
התמכרות מאופיינת כהתנהגות כפייתית, שההגדרה שלה היא:
מחשבה החוזרת על עצמה ללא שליטה ולעיתים גורמת לביצוע פעולות בכפייתיות. (מתוך ויקימילון)
אז בואו נראה, האם מה שאני עושה כאן, בטלפונים או בקבוצות זו התנהגות כפייתית?
אני חושב שזה רחוק מאוד מזה.
אני למדתי שאובססיה זה דבר שאני ממשיך לעשותו אפילו אם אין לי סיבה טובה לכך
הרי אני נמצא כאן בשביל מטרה ברורה מאוד - להחלים.
ואפילו אם נגיד שזו כן התמכרות ואני החלפתי התמכרות בהתמכרות,
אני מעדיף ביום קשה אחד לאכול גלידות כל היום בכפייתיות מאשר ליפול לתאווה.
אבל רק רגע !!!
איך הגעתי בכלל להתעסק בשאלה הזו?
אשתי תפסה אותי על חם מול אתרי פורנו וכך נשלחתי לשמור עיניך ורק בזכות חברים טובים שמצאתי כאן הגעתי למקנה שאני מכור והגעתי להחלמה.
אשתי חשבה שזהו, נגמרו ההתמכרויות.
ופתאום היא רואה אותי מול הפורום, מול הטלפון והולך לקבוצות בכזו "אובססיביות".
ואז היא שואלת: "גיוועלד !!! החלפת התמכרות בהתמכרות ???"
מעניין מאוד שהיום אחרי שהכפלתי ושילשתי את פעילותי בתכנית, אשתי כבר לא מתלוננת על אובססיביות.
ותאמינו לי, אם הייתה שם אובססיביות, היא הייתה ועוד איך מתלוננת.
ההסבר הוא פשוט, אשתי כבר מבינה יותר את הצורך שלי בתכנית לכל מרכיביה ולכן אין כאן אובססיביות ובלי אובססיביות אין התמכרות.
זו היא דעתי האישית.
בהחלמה