אתמול הייתי באירוע שנתי בו אני משתתף קבוע, אירוע שכמות התאווה שניתן לצרוך בו יכולה להספיק לכל קהילת המכורים שלנו להרבה מאוד זמן, ובכל זאת, למרות הכל - נשארתי נקי, מחובר ובלי ללגום תאווה. אז אם זה לא נס - אני לא יודע מהו נס. ואת הנס הזה יכול לחולל רק אלוקים.
האירוע הספציפי הזה בולט אצלי במיוחדות שלו כיון שהוא אירוע שנתי, כך שאני יכול להשוות בקלות את עצמי היום למצב בו הייתי לפני שהגעתי להחלמה. הענין הוא שהחלק של התאווה היה כל כך בולט אצלי באירוע, עד שבשנה שעברה כאשר דיברתי עם אשתי על ההשתתפות בו, היא העירה שאולי לא כדאי לי בגלל מה שהולך שם (לבסוף לא יכולתי להשתתף מסיבה טכנית). והנה השנה, אני חוזר למקום הפשע ומושאי התאווה לא נעלמו, אבל אני מרגיש אדם אחר לגמרי.
עוד קודם שנכנסנו לאולם, הודיתי בפני אשתי שאני חסר אונים מול התאווה, וביקשתי מאלוקים שיתן לי את הכח להיכנע ולוותר, כי ידעתי שאם אני נכנס למלחמה - אני מפסיד במאת האחוזים. אין מצב בעולם שאני, המכור למין ולתאווה, יכול להילחם נגד עצמי ולא להסתכל ולא ללגום מהתאווה, זה פשוט לא שייך אפילו לא בתור סיפור בדיוני. מה שכן יכול לעבוד עבורי זה להיכנע לחלוטין ולתת לאלוקים לעשות את זה בשבילי.
וזה עבד בצורה מדהימה. נכנסתי בחשש ואחרי כמה דקות אמרתי לאשתי שאני מרגיש נפלא וממש לא מנוהל מהתאווה שמסביבי. זה היה כאילו אלוקים שם אותי במצב אחר לגמרי בו אני נמצא בתוך איזה בועה. מצד אחד אני רואה את התאווה מסביבי, ומצד שני אני לא מסתכל, מוריד את העיניים ולא לוגם את המראות לתוך הראש שלי. אבל זה לא היה מלחמה בה אני נאבק שלא להסתכל, ממש לא. זאת היתה הרגשה אחרת לגמרי, כאילו אני הסכמתי רק לוותר, ואת שאר העבודה עשה מישהו אחר עבורי.
הרגשתי את מה שכתוב בספר הגדול (ספר הבסיס לתכנית 12 הצעדים לגמילה מהתמכרות) בסוף הפרק "עבודה עם אחרים", שאין לנו בעיה להיות בכל מקום שיש בו תאווה, כל זמן שאנחנו עונים בכנות על שתי שאלות: א. האם אני מחפש תאווה במקום (או לפחות "לסחוב הנאה" מכך) או שיש לי סיבה טובה להיות שם. ב. האם אני על קרקע רוחנית מוצקה. כיון שעניתי על שתי התשובות בצורה משביעת רצון, לא היתה לי כל בעיה להיות שם, ואלוקים שמר עליי מפני עצמי.
אז כן, לאדם שיש לו נסיון עם סקסוהוליסט זה נראה כמו התגרות במזל אבל זה לא. הנסיון מוכיח לנו כל יום שכל תכנית החלמה המבוססת על הגנה מפני הפיתויים לאדם החולה - תיכשל. ניסינו את זה אלפי פעמים וזה אף פעם לא עבד. לעומת זאת אם אני שומר על סדרת צעדים פשוטים יחסית (לא בהכרח קלים), אין לי צורך בהגנה מפני הפיתויים כיון שישנו אחד ולו מלא הכח, והוא מגן עליי - מי יתן ואמצא אותו כעת.