כמו כל באי הפורום, גם אני הייתי בטוח במשך שנים ארוכות שהבעיה שלי היא הפורנו ושאר מרעין בישין בהם אני נופל. כשהייתי קצת מפורט חשבתי שהבעיה היא ש"אצלי" התאוות נשים חזקה מאוד, ושכח הרצון שלי חלש.
אבל אז להפתעתי הרבה גיליתי שכל התאווה היתה בכלל הפתרון ולא הבעיה!
לא מאמינים? גם אני לא האמנתי, אבל הנה מה שגיליתי לאט ובזהירות:
כל פעם שנפלתי, זה היה כפתרון לבעיה אחרת שהיתה לי, ולא היה לי כח או כלים להתמודד איתם ולכן ה"פתרון" הקל ביותר היה לברוח לפינה החמה והמוכרת של הפורנו.
הנה דוגמא: יש לי יום מבאס רצח בעבודה, אני יוצא לכמה דקות מהמשרד לקנות משהו וחוטף דו"ח על חניה אחרי תקופה ארוכה שלא זכיתי בזכות המפוקפקת הזאת. כשאני חוזר למשרד אין לי כח לעבוד, אני עצבני וכועס, מפוחד ומבוהל. אני יושב מול המחשב קצת ואז במהירות "מפצה" את עצמי במנת ריגוש ושליטה.
ריגוש כיון שכעת אני יכול לממש כל פנטזיה שיש לי, ושליטה כיון שכעת אני שולט במהלכים. אני יודע טוב מאוד שהסוף יהיה כואב, אבל זה לא מפריע לי כיון שכעת אני שולט במצב (והאמת שאני גם די נהנה באופן מזוכיסטי מההתרסקות בסוף. זה נותן יותר עוצמה ליום הדפוק...).
כעת אני משאיר את כל העולם בחוץ. את העבודה, את אשתי, את הדו"ח, את הבוס המעצבן - ה כ ל. עכשיו רק אני והפנטזיות שלי שיעשו כל מה שאני רוצה בלחיצת עכבר.
וזה לא רק במצב הזה. אם אני הולך אחורה לימי הבחרות בישיבה, אני יושב בשיעור מעצבן, משועמם ולא מבין כלום. כעת הבריחה שלי לעולם הדמיון והאוננות היא ברורה.
אז מה ראינו? שהתאווה היא הפתרון (השגוי) שלנו לבעיות שאין לנו דרך לפתור אותן! התאווה היא לא הבעיה שלנו.
לכן, הדרך להפסיק את ההתמכרות היא לא במלחמה עיקשת בתאווה (כי זה בכלל פתרון מעולה עבורנו) אלא בקניית כלים שאיתם נפתור את הבעיות האחרות שלנו וכך לא נצטרך "לפתור" אותן באמצעות תאווה. לכן ב 12 הצעדים לומדים איך להשתחרר מכעסים, איך להפסיק לפחד, ובעיקר איך להבין שה' מנהל את העולם ועדיף למסור לו את חיינו. כך, אין צורך יותר לפתור כל דבר - ובודאי שלא בדרכים שגויות.