יש פה שני דברים שגויים ובעייתיים במאמר הזה, לפי דעתי (תגידו אם אתם לא מסכימים).
כמובן הפרספקטיבה של אבישי, אך גם התגובות שלכם.
אחת האידיאולוגיות של התוכנית היא שכולם פה שווים. כולנו מכורים. ואנחנו צריכים לעזור פה אחד לשני. לא לצעוק פה על חבר. התפקיד שלנו, כמו שכתוב בצעד 12 הוא להעביר את המסר הלאה לאחרים, שיבינו מה רע בהתנהגויות האלה, שצריך לשפר אותן ואיך לשפר אותן, באמצעות התוכנית.
שכחתם שגם אתם מכורים/הייתם מכורים? שכחתם מזה להיות שקוע בתאווה?
אין ספק שהמילים של אבישי נאמרו ממש ע"י התאווה. למי מכם לא היה איזה רגע שהתאווה התלה בו והוא אמר לעצמו "מה אני עושה בתכנית הזו? מה רע בזה?" וכמובן כמו שאבישי אמר "זה טבעי. ה' ברא אותי עם זה".
אבישי. תשב עם עצמך קצת ותחשוב. קודם כל, האם זה באמת טבע הבריאה כמו שאתה אומר? כי ממה שידוע לי, לא סתם היהדות אומרת שכל הקטע של הנצרות שישו נולד מהאוויר, הוא בלוף אחד גדול. טבע הבריאה הוא שגבר מתייחד עם אשתו. זה הטבע. היצר הזה מיועד להתייחדות של גבר ואישה. אוננות כפייתית וצפייה בפורנו זה לא ממש הטבע. זו דרך עקיפה לשימוש ביצר המין.
גם עזוב את החלק התורני המחשבתי. בחלק הת'כלס. משהו פה לא בסדר. שום דבר, גם אם הוא הדבר הטוב והחיוני ביותר, לא טוב בביצוע אובססיבי וכפייתי. למשל, אני מכיר אישה שאהבה מאוד לאכול פירות, בעיקר שזיפים. זה ידוע שגם פירות, הדבר שלכאורה מאוד בריא ויש בו רק טוב, מלא בסוכר. לאכול יותר מדי זה לא טוב.
אז כמו שאתה בטח הבנת, האישה היתה שמנה. (חשוב לציין שהיא לא אכלה שום ג'אנק).
אז איך שלא תסתכל על זה, הן מהצד הכפייתי החייתי שבזה, הן בצד הרעיוני של התורה, אפשר להבין שזו לא התנהגות נורמלית.
גם אם אתה עדיין לא חושב כמוני, אני בטוח שאתה באמת מבין בתוכך שזה לא בסדר. אחרת מה אתה עושה כאן בפורום? זה לא פורום סקס, זה פורום שמיועד לאנשים שרע להם בתאווה והם לא רוצים לחזור לשם.
שוב, אם מישהו לא מסכים עם מה שכתבתי, שיגיד. זו דעתי האישית.
לפני שקראתי את התגובה שלך, הגבתי בצורה לא כל כך נעימה לאבישי (מחקו את זה כבר..).
אתה בהחלט צודק ואני מסכים איתך.
אגב, כבר התחלת את 12 הצעדים?