נטישת היקר,
הסיבה ששאלתי רשות זה כי אנו דנים בפגמי אופי ולא רציתי חלילה להישמע כאילו אני מנתח את פגמי האופי שלך. וזאת למודעי שעל עצמי הנני מדבר.
הסבירו לי ואחרי זה מצאתי את התובנות הללו בתוך המניעים של חיי, שההתמכרות מורכבת מ3 חלקים. מחלה רוחנית, נפשית ופיזית.
אדם נורמלי, שואף למילוי = משמעות = רוחניות. הוא חי בתוך מערכת ומתוכה הוא שואב את האושר השלווה הערך והתענוג = נפשי \ רגשי. וזה נותן לו תחושת היי פיזית.
לי המערכת נדפקה בכל 3 החזיתות.
השאיפה שלי לרוחניות היא חזקה יותר מלאנשים רגילים. אני צמא יותר רעב יותר... יש בי כמיהה געגועים ורומנטיקה יותר מלאדם רגיל. הנשמה בחיפוש תמידי...
האיזונים הנפשיים שלי חלשים יותר משאר בני אדם. אני נעלב מהר, לוקח כל דבר אישי וישר ללב, צריך צומי נואשות ואישורים מהסובבים שאני קיים...
ולבסוף יש לי אלרגיה למין. מה שלרוב בני האדם זה סתם כיף, אצלי זה משגע את המערכת ונותן תחושה של טעם החיים. זה משתלט לגמרי על מרכז הבקרה של המוח.
כתבתי על זה פעם -
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=3501.msg36519#msg36519
ולכן, אחרי שהבנתי שהתאווה היא רק פיתרון. לא הבעיה עצמה. אלא פיתרון טעותי שנותן לי את הדמיון והפיצוי! פיצוי על כל העוול שנגרם לי...
יוצא שהבעיה היא בעוול שנגרם לי. בציפיות שנהפכו לאכזבות. הלנקתי פוסט נפלא בנושא.
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=3882.msg40087#msg40087
עיקר היובש וההרגשה הדפוקה היא מהריקנות. הריקנות היא לא תוצאה של האוננות. אתה העדות לכך. היובש הוא מרצון להתמלאות וללא הצלחה.
ישנם רק 2 דרכים אפשריות להתמלאות. או בלקיחה, או בנתינה.
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=3622.msg37567#msg37567
אם אני שואף להתמלאות מלקיחה, אז כל פעם שהמבצע נכשל, ולא קיבלתי את שרציתי, ונפגע לי האגו, האגו שמבין שמגיע לי פיצוי.. אז אני דורש פיצוי.
בדרך כלל הפיצוי הכי משמעותי וכייפי ובזכרון צרוב ששם האושר = תאווה.
אמנם יש כאלו שינסו להתמלאות באוכל, קניות, הימורים, סמים, אלכוהול, אני אישית בתחילת השבוע ניסיתי לקחת ולהתמלאות ולפצות את עצמי במשחקי מחשב.
אבל התוצאה עגומה. כי נדפק לנו מנגנון ההנאה. כשאני לוקח לעצמי, אני מזין את הגישה של האגו שהיא המובילה לתאווה.
כי כשאני מנפח את הגישה של לקחת = אגו אני בעצם מעיף את אלוקים מהחיים שלי. אני אומר רצוני ייעשה ולא רצונו ייעשה.
ובלי אלוקים יש בי כזו ריקנות וחוסר משמעות לחיים שאני חייב דחוף להחיות את עצמי = שוב תאווה.
וזה אצלי הקשר בל ינתק בין אגו לתאווה.
אני מרגיש שטיפה הארכתי. אבל הדברים ממש חשובים. ואצלך זה כרגע מחדד מאוד את הנקודה. כי לכאורה אתה במצב אידיאלי שבעולם!
גם נהנה ממפנטזיות ואוננות, וגם לא משז"ל אז את החטא אין כאן. אז לכאורה אתה אמור להיות מבסוט, הרי זה החלום. 90 יום של להנות מהתאווה בלי נפילות!!!
אלא מה, כנראה שזה לא הנקודה. כנראה שהנקיות היא לא מטרה אלא אמצעי. אמצעי להיות שפוי יותר, ואז למצוא את אלוקים מהר יותר.
לסיום הדברים, אתה שואל, למה אני לא מרגיש נקי?
אציע לך לקרוא את 2 החוברות הדקות של תוכנית ההחלמה. הקריאה הרי לא מחייבת. אם לא תתחבר, לא קרה כלום. אבל חבל יהיה לחיות את החיים ביובש המדבר אם אכן יש כאן מעיין מתחת לחלונך. יש כמה פעולות פשוטות (פשוטות, לא קלות) שעוזרות לי להתמלא.
אבל אולי כדאי להתחיל בקריאת הספרות. הספר הגדול והספר הלבן.
מאחל לך כל טוב שבעולם, ושתרגיש אושר וחיבור ותתמצא את אשר נפשך חושקת בו באמת.
אוהב
הושיעה