בס"ד
שלום לכל החברים הנפלאים כאן..
בפני ניצבת התלבטות, אני מתלבט היכן ללמוד (בהיבט של לימודים עם נשים)
אני נשוי פלוס בת (שנולדה בשבוע שעבר בשעה טובה)
לומד בישיבה ומתכנן להתגייס לצבא השנה או בשנה הבאה.
אני חושב כעת ברצינות על עתודה אקדמית
(מי שלא מכיר זהו מסלול בו בתחילה לומדים באוניברסיטה או מכללה על פי דרישות ובמימון הצבא,ולאחר מכן משרתים בצבא בתחום הנלמד)
רעיון זה עלה מזמן וגם אישתי תומכת בו, התחלתי להתכונן לזה כלומר עשיתי מבחן פסיכומטרי ושיפרתי בגרויות.
הרעיון היה שאלמד או תואר במתמטיקה או בביולוגיה בעוד שהמטרה הסופית היא להיות מורה באחד מהמקצועות האלה.
יש באוניברסיטה העברית בירושלים תכנית שנקראת עתידים בה עתודאים לומדים מקצוע מדעי ובנוסף מוציאים תעודת הוראה, לאחר מכן הולכים במסגרת הצבא ללמד בפריפריה.
אפשרות זאת היא הכי נוחה לי מבחינה גשמית..
הלימודים ממומנים פלוס אפשרות למלגת קיום, התחלת עבודה כמורה וצבירת נסיון בתחום במסגרת הצבא.
הרב שלי גם היה בעד, עד שסיפרתי לו על הנפילות באינטרנט, (בעקבות כך הוא הפנה אותי לכאן) כששאלתי אותו מה עם העתודה הוא אמר שלדעתו אסור לי ללכת לאוניברסיטה והמליץ לי ללכת למכון לב.
באוניברסיטה לטענתו יש בנות מאוד לא צנועות (לא רק בבגדים אלא גם התנהגות) הוא אמר שלאור המצב שלי לדעתו לא אוכל שלא להיכשל שם.
מכון לב הוא אכן מוסד לימודים נח, גם שם אפשר לעשות עתודה, יש שם לימודי קודש בבקרים, גברים בלבד, אך אין שם מקצועות שמעניינים, הדבר היחיד שארצה ללמוד שם אם אהיה חייב זה מחשבים, אבל זה כמעט לא בה בחשבון כל עוד יש דרך אחרת ללמוד מתמטיקה או ביולוגיה (הכי טוב בשילוב עם לימודי הוראה)
העלתי עוד אפשרות של לימודים באוניברסיטה הפתוחה שגם לה יש יתרונות וחסרונות שלא אמשיך לפרט כאן, אולי בהמשך..
אציין כי אני מגדיר את עצמי כמכור לפורנוגרפיה
אישתי יודעת את זה והיא שותפה מלאה להחלטותי
בעזרת ה' אתחיל ביום ראשון להשתתף בקבוצה בטלפון למתחילים בשיטת 12 הצעדים
השאלות שרציתי לשאול אתכם חבריי הן, מה אתם חושבים?
האם אפשר ללמוד היום באוניברסיטה מבלי להכשל לאנשים המוגדרים כמכורים?
האם יש כאן משהו שעבר משהו דומה?
האם אתם מכירים דרך אחרת ללמוד הוראת המתמטיקה או ביולוגיה לעל יסודי בצורה כשרה?
תודה למי שקרא עד לכאן
אגב חשבתי על אפשרות של חבר מחזק,
זאת אומרת למצוא משהו בעל בעיות דומות באוניברסיטה וכך לשמור אחד על שני מנפילות
מה אתם חושבים
בברכת שבת שלום והמון אהבה
העברי