[חלק 2 מתוך 3]
קראתי באיזה מגזין על סדנאות זוגיות מיוחדות לבעלי כדורים. זה אמנם עלה הרבה כסף אבל התמורה נראתה שווה. לימדו אותנו שם לשפר את הקשר לעוג שלי, לזכור כמה אני זקוק לו וכמה הוא מיטיב אתי. לקבל את השיגעונות שלו, ודווקא כך הוא יירגע וירגיש יותר ביטחון ופחות צורך לשלוט בי. עשיתי מה שאמרו לי ובאמת זה עזר לזמן מה. אבל בסוף גיליתי שעוג רק עסוק בהשוואות עם הכדורים האחרים בסדנה, וכל הזמן גוער בי למה אני לא מטפל בו היטב כמו שאחרים מטפלים בכדורים שלהם.
בוקר אחד, קמתי מהמיטה בהחלטה נחושה להיפטר מעוג. הוא עדיין היה מנומנם (הוא נוהג להתעורר רק בצהריים) וסחבתי אותו למסגר שהכרתי. הוא מומחה גדול בתיקונים, ואני נותן בו אמון מלא. ביקשתי בלחש שינתק ממני את עוג. המסגר התכופף, בחן את החיבור לרגל שלי שעה ארוכה עם כל מיני מכשירים, וניסה כלי עבודה שונים. התקווה הלכה וגאתה בי. התחלתי לפנטז על הכסף שאקבל ממכירתו של עוג לסוחר מתכות יקרות, ועל הדברים היוקרתיים שאוכל לקנות באמצעותו. דמיינתי את רב המכר שאכתוב – יקראו לו "האיש שמכר את העוג וקנה פרארי". אבל לבסוף המסגר הזדקף, מזיע כולו, והניד בראשו בכאב. "אני מצטער", אמר, "זה מחובר חזק מדי. אם אתה רוצה להיפטר ממנו תצטרך לחתוך את הרגל".
הייתי המום. עד שהייתי מוכן לסלק אותו אחת ולתמיד, ועכשיו אומרים לי שזה בלתי אפשרי. "אבל מה אעשה?" שאלתי בקול שבור "אני לא יכול יותר אתו. הוא עוד יהרוג אותי!". המסגר נתן בי מבט ארוך בעיניו החכמות, ולבסוף אמר לי "תראה, היו אצלי כבר אנשים עם בקשה דומה לשלך. אני לא יכולתי לעזור להם, אבל שמעתי שהם הקימו קבוצה שבה הם עוזרים זה לזה". "איך הם מצליחים לעשות מה שאתה לא מצליח עם כל הכלים שלך?" תמהתי, "גם אני ניסיתי להבין, אבל זה למעלה מהשגת אנוש. לך, תנסה. מה אכפת לך? אה, ועוד דבר: זה לא הולך להיות קל. אם אתה מתכוון ללכת לשם כדאי שתהיה מוכן לעשות הכול, אבל הכול, כדי לפתור את הבעיה".
נשמע קצת מוזר, אבל לקחתי פרטים, הודיתי למסגר מכל הלב וחזרתי הביתה. שמחתי שעוג עדיין ישן, ולא היה מודע למה שקרה פה. אחרת היה עושה לי את המוות.
למחרת הצעתי לעוג לצאת לטייל בעיר. בלי שישים לב כיוונתי את צעדינו למקום המפגש של הקבוצה. קשה ללכת עם עוג. בכל זאת כדור בקוטר מטר וחצי שמתגלגל לו לאטו, מתעכב לבלוע כל דבר נוצץ בדרך. הכי קשה היה במדרגות בדרך אל הקבוצה. עוג לא הבין לאן אני סוחב אותו אז אמרתי לו שאני חושב שיש שם כמה נוצצים נדירים במיוחד בשבילו. נראה לי שהוא חשד, כי הוא לא שיתף פעולה כל כך. הגעתי מתנשף כולי למקום המפגש, ובקושי הצלחנו להיכנס בפתח.
ושם עמדנו שנינו המומים. היו שם עוד המון אנשים כמוני, עם כדורים נוצצים בגדלים שונים. אצל חלקם הכדורים היו תזזיתיים יותר, ואצל אחרים פחות. "עוג", סיננתי בלחש, "יש פה כדורים יותר גדולים ממך. איך זה שתמיד ניצחנו בתחרויות?". "טיפשון", ענה לי עוג. "נראה לך שהייתי נותן לך ללכת לתחרויות שיש בהן כדורים גדולים ממני? חחחח... נכון שאני גאון?" טוב, כבר אמרתי לכם שעוג פשוט פסיכי.
אחד החברים ניגש אליי בצעד קליל (איך הוא עושה את זה? הכדור שלו נראה די כבד) ובירך אותי לשלום. הוא מיקד את עיניו בי ולא בעוג. "ברוך הבא! תודה רבה שבאת! אתה החבר הכי חשוב בקבוצה". עוג ממש התנפח ונצץ למשמע הדברים. "תו... תודה" מלמלתי, "אתה יכול להסביר לי מה בדיוק אתם עושים פה?" "בשמחה. בוא שב, נדבר".
אז הלכנו, עוג ואני, והתיישבנו לידו. עוג נראה כאילו חטף סטירה. כנראה התבייש מכל הכדורים הנוצצים. אני הסתכלתי בעניין על כל האנשים בחדר. הם נראים שמחים ורגועים, אבל כל הכדורים האלה שלידם... איך הם שורדים?
"אז מתי מגיע השלב שאתם... נו, אתה יודע... חותכים...?" (לא רציתי להכעיס את עוג)
החבר הבין מיד "חותכים? אנחנו לא חותכים שום דבר"
"אז מה אתם כן עושים?"
"תראה, ניסינו המון דרכים להיפטר מהכדורים שלנו. כל אחד שנמצא פה", הוא החווה בידו על האחרים, "ניסה כל מה שהיה יכול. ניסינו לחתוך, לשבור, לנתץ, לייבש, להתיך, להקפיא, להרעיב, להאביס, ללכלך, למוסס, לקדוח, לפורר, לקבל, לבלוע, לחבק ואפילו להתעלם, ובכל זאת", הוא נאנח, "בכל זאת שום דבר לא עזר. אדרבה, נראה כאילו אחרי כל ניסיון הכדור שלנו רק תפח ונעשה יותר משוגע. אז החלטנו לוותר".
"מה? שלחו אותי לפה כדי לקבל פתרון. אם כך אני סתם מבזבז את זמני", התחלתי להתרומם מהכיסא.
"חכה רגע", הפציר בי החבר, "יש לנו פתרון, והוא אפילו עובד נהדר, אבל צריך קצת סבלנות להבין אותו. יש לך?"
האמת שהייתה לי, אבל עוג כבר התחיל להתנועע בעצבנות. "טוב, דבר קצר. אני ממהר".
"אין בעיה", חייך אליי החבר, "כמו שאמרתי, הפתרון שלנו הוא לוותר. החלטנו להפסיק להילחם בכדורים הנפוחים שלנו, ולהתחיל להביט כלפי מעלה".
בואנה, חשבתי, הבנאדם הזה מסובב על כל הראש. אבל זו הצגה טובה, עוג ואני נוכל להריץ על זה קטעים אחר כך. "אוקיי, ומה אז?" שאלתי בנימוס.
"כשאנחנו מביטים כלפי מעלה, אנחנו לא מסתכלים על הכדור שלנו, וזה כבר משפר את מצבנו. אתה מבין, הדבר שהכדור שלנו הכי מתחיה ממנו, זה שאנחנו מביטים בו".
כמובן, מיד הסתכלתי על עוג, ועוג הסתכל עליי. ראיתי את דמותי הגדולה והכבירה נשקפת אליי מן כדור העגול והמבריק, אבל לראשונה ראיתי שם עוד משהו. ראיתי משהו רעב, כמעט נזקק, במבט של עוג. שבתי להביט בחבר והוא חייך אליי.
"אתה מבין עכשיו על מה אני מדבר? נסה כמה דקות בלי להביט על – איך קראת לו? עוג? – ותראה מה יקרה"
[המשך בתגובה הבאה]