"לפי דר' סילקוורט, אנו אנשים חסרי שקט חסרי סיפוק ונרגזים... זה ה DNA של המחלה שלי, כל זמן שלא אחווה שינוי שם - לפי תוכנית 12 הצעדים, השינוי אפשרי בעקבות חויה רוחנית - אמשיך להיות חסר שקט סיפוק ונרגז. אחזור לשימוש, וזה בכלל לא משנה מהו." (ציטוט מסוד הכניעה)
בדיוק ככה! בכל פעם שאני מנסה לברוח אני מגיע שוב לתחתית, אני לא זז מהמיטה כל הלילה ומגלה ששוב בזבזתי לעצמי את היום, איבדתי שליטה על הניהול התקין של החיים, שלי. כאילו אלוקים, כוח גדול ממני, נותן לי איזה זפטה לפנים ואומר לי תתעורר, אתה צריך לזוז, לנוע, להתקדם.
וזה הסוד, בן אדם צריך להגיע לתובנות האלה לבד, אני חושב שבגלל זה היחס ב12 הצעדים הוא מאוד מאופק, אין כאן כלל וכלל מיסיונריות, זה יותר קרוב לרעיון היהודי, להערים קשיים על מי שרוצה להתגייר, מכור שמגיע ואומר שהוא מצא דרך טובה יותר שיהיה לו לבריאות...
אנחנו מגיעים לפה בגלל שקיבלנו שוב ושוב חבטה, אנחנו השק חבטות של החיים שלנו, שוב ושוב התחפרנו עמוק באדמה.
אין לנו מפלט אחר, אין לנו דרך אחרת... השינוי שאנחנו צריכים לעבור הוא חלק מתהליך שנועדנו לו... זה בDNA שעד שלא נתקן ונשנה את עצמנו המחלה תמשיך לשבש את הניהול התקין של החיים שלנו.
אז אם מישהו אומר לי שהוא לא מכור, אני כבר לא מתרגש מזה, אם הוא מכור, הוא לא יוכל להמשיך להכחיש את זה, הזפטות שהוא יקבל מהחיים יחזירו אותו שוב ושוב לאותה נקודת מוצא.
אני יודע בנתיים על עצמי, שאני צריך רק להיום, להיכנע, לזכור שאני חסר אונים והתאווה חזקה ממני כי באמת ניסיתי את זה כל כך הרבה.
ולעבוד על הפגמי אופי שלי, ולבקש את אלוקים.