ברוכים הבאים, אורח

האם זה לתמיד?
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: האם זה לתמיד? 593 צפיות

האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51043

• מייק
  • דירוג כסף
שלום לכם חברים, אני מידי פעם מבקר פה באתר ואולי צריך להגביר את ההחלמה שלי באמצעות הכלי הנפלא הזה שנקרא שמור עיניך.
אני נמצא ב SA כבר כשנתיים ונקי באסירות תודה רק להיום 167 יום.
לפני שנה הייתי נקי חצי שנה ונפלתי.
אני באופן אישי עובד את התכנית באופן מלא, שזה אומר לפחות 4 מפגשים בשבוע, כתיבה יומית כל בוקר, קבוצה טלפונית כל יום, טלפון לספונסר, מפגש שבועי עם הספונסר, קשר טוב עם חברים, וכמובן עבודת הצעדים (אני אוחז היום בחסד אבא אוהב בצעד 9).
ועם כל זה אני מוצא את עצמי אחת לתקופה מסויימת מועד או נופל בצורה קשה, אתמול הייתה לי מעידה מאד חזקה (אחרי שקט של חודשיים), ובנס לא אוננתי...
אני מדבר עם הספונסר שלי על "מה הייתי צריך לנהוג אחרת" ומגלה שבשבוע האחרון הייתי די בדיכאון וכנראה זה גרם לי לרצות לברוח.
הבעיה, שבעבר הייתי מאושר ואומר לעצמי, יופי מיכאל, עלית על הנקודה, בפעם הבאה זה לא יקרה כי הרי תדע שהדבר הזה והזה גורם לך לרצות לברוח, אבל היום אני בתחושה של יאוש, כי הרי תמיד יש משהו מסויים שעלול לגרום לי לרצות לברוח ותמיד אני ימשיך להגיד לעצמי, (או שהספונסר יגיד לי) שבאסירות תודה הפעם עלינו על הנקודה ובפעם הבאה יש לי את הכלים למנוע את המעידה או הנפילה, הבעיה שבפעם הבאה תהיה נקודה אחרת לגמרי...
בקיצור, אני מיואש לגמרי, קשה לי מאד לקבל את עצמי, אני ממש שונא את עצמי ואת החיים האלה בצל המחלה הארורה....
ובכל זאת, שמח שיש לי היכן לפרוק את המטען הענק הזה...

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51045

• משוחרר12
  • רצף ניקיון נוכחי: 975 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • שלב ב'
שלום מייק.

מאחל לך שלווה ורוגע ושרק דברים טובים יקרו איתך.

אני אף פעם לא הבנתי מה אני מחפש שם. הספונסר שלי אחרי הנפילות שלי שאל אותי מה בדיוק חיפשתי ומה הי'ה לפני כדי לדעת מה גרם לי לזה.

אבל יחד עם זה, איך שאני מבין את התכנית החיפוש אחרי "מה גרם לנפילה / מעידה" הוא דבר משני, הוא לא הדבר העיקרי.

הסיבה העיקרית לנפילה היא כי אנחנו מכורים (מי שמכור כמובן) ומה שאצל כל אדם נחשב כיוצא מן הכלל אצלנו זה הכלל, ואם אצל אדם נורמלי, לא מכור, זה יוצא מן הכלל לצפות בפורנו או להשתמש, אצלנו זה יוצא מן הכלל כשאנחנו עוברים גל של אובססי'ה מטורפת ולא נופלים.

[אני מניח שאחרי שנתיים של השתתפות פעילה אתה יודע את הדברים, סליחה, אבל הכתיבה עוזרת לחדד את הדברים גם בשבילי עצמי].

אני עכשיו בתקופה של 'קריז' ואני יודע שאני יפול. מתי בדיוק אני יפול, ואיפה ואיך תתרחש הנפילה אני לא יודע, אבל לא ליפול פירושו שה' עשה איתי חסד ונס והציל אותי מהרגילות הטבעית האובססיבית שלי. אם הוא יחליט שהפעם הוא לא עושה לי נס, אפול. למרות זאת הקב"ה עושה נס עם הרבה חברים ובכללם גם איתך ונותן להם הרבה הרבה ימי נקיות שזה אומר הרבה חסדים והרבה ניסים.

כך שבמקום לחפש מה גרם לנפילה, צריך אולי לחשוב על חסדי ה' הגדולים והעצומים ימים רבים כל כך לעמוד לימין אביון, חלש, ומכור, להושיעו.

אח"כ מתאים גם להיכנס לעובי הקורה כדי לעשות את העבודה הפנימית.

הצלחה רבה. 

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51047

שלום,
מזדהה עם הרבה פרטים בפוסט, במיוחד עם התחושה שה' שמר עלי מליפול, כעת אני יודע ממה להיזהר וכיצד, ואני מתחיל לבטוח בעצמי. עד ש...

אהבים!
"ופשוט הוא שאפילו אם יפקח האדם על עצמו, אין בכחו לינצל אלולי הקדוש ברוך הוא עוזרו, כי היצר הרע תקיף מאד" (רמח"ל, מס"י פ"ב)

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51048

אני עכשיו בתקופה של 'קריז' ואני יודע שאני יפול.

משוחרר!
לא יודע למה, אני דוקא לא יודע שתיפול.

יש אלוק' בשמיים שיודע מה אתה הולך לעשות, ודרך הישר היא לתת לו להנחות לנו את הדרך.

אל תילחם ב'קריז', תרפה ממנו. תשתחרר. זה למעלה מכוחותיך להילחם בו!
תן את המפתחות ל'קריז' הזה לאלוק'. הוא כבר יודע אם אתה צריך ליפול או לא...

תתקשר לחבר, תתקשר לספונסר, אלה ידעו להנחות אותך.

רוב ברכה
"ופשוט הוא שאפילו אם יפקח האדם על עצמו, אין בכחו לינצל אלולי הקדוש ברוך הוא עוזרו, כי היצר הרע תקיף מאד" (רמח"ל, מס"י פ"ב)

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51057

• מייק
  • דירוג כסף
תודה רבה משוחרר שהזכרת לי... לפעמים אני באמת שוכח שאני מכור, ואז באה התזכורת הכואבת, בכל אופן אני רואה חברים אחרים שמחלימים בלי לנגוע בתאווה ופשוט הלב יוצא לי מרוב קנאה....

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51073

• אסירותודה
  • רצף ניקיון נוכחי: 6040 ימים
  • מנהל
מייק ידידי היקר, אותי לימדו קצת אחרת ממשוחרר. בעמ' 33 בספר הגדול מתוארת החוויה של ספונסר עם הספונסי שלו לאחר הנפילה - "...בכל אחת מהפעמים הללו עבדנו איתו כשאנו כעוברים בקפדנות על כל מה שקרה"... וכפי שנכתב שם הסיפור הוא לא לחיות בתחושה שהנה הנפילה בוא תבוא. הפוך. היום לא. ויהי מה.

מי שחי חיים רוחניים, עסוק בפיתוח שלהם לא אמור להנהל מסביב לנופל נפלתי אפול ניפול, הוא מתרחק 'מבור הספיגה' והתאווה לא תוקפת אותו מדי יום או בכלל, כך זה בדרך כלל בחסדו הגדול של האבא האוהב שלי אצלי, וכך זה אצל כל הותיקים שאני מכיר. עצתי לך היא לפתח את החיים הרוחניים שלך הלאה, לדבוק בשינוי עוד, להשקיע למענו, לבחון מה עוד ביכולתך לשנות ועל כל השאר להתפלל לשלווה.

בהחלמה.
מכה אב התשס"ה הנס האישי שלי ממשיך, רק להיום. אפשר לקרוא עליו כאן

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51570

• מייק
  • דירוג כסף
אסירותודה ידידי, אולי דוקא בגלל שזה אתה אני שמח לקבל ממך את התגובה הזו עם המון תקווה בעיקר משום שבטלפון אף פעם לא הלך לי איתך... (בגלל פגמי אופי שלי כמובן, פחדים וכו').
אשמח מאד אם תפרט לי במה אני יכול להתקדם/להשתנות/להתפתח בחיים הרוחניים, ואסביר.
הגם שברור לי לחלוטין שיש לי המון במה להתפתח ולהשתנות, הייתי שמח לקבל עצה ספציפית אלי, אני מרגיש מאד מבולבל כשאומרים לי שאני צריך "להשתנות" הייתי שמח אם תחכים אותי מנסיונך אלו פעולות כדאי לי לאמץ?
ושוב, תודה על הכל.

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51574

• אסירותודה
  • רצף ניקיון נוכחי: 6040 ימים
  • מנהל
יש המון, בתור התחלה? תרים ת'טלפון...
מכה אב התשס"ה הנס האישי שלי ממשיך, רק להיום. אפשר לקרוא עליו כאן

בעניין: האם זה לתמיד? לפני 10 שנים, 10 חודשים #51801

• מייק
  • דירוג כסף
זה היה פחות מפחיד ממה שחשבתי, אבל בעיקר, משחרר,

לדעת שאני יכול לעשות משהו כנגד הפחד, ו....להישאר בחיים.
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.39 שניות

Are you sure?

כן