לסריס החושך (איזה מן שם זה?)
אתה כותב בכאב, מתוך לבבך הבוער, הרשה לי לתרגם את דבריך לשפה שאני מבין:
אתה אומר: אני מרגיש מרושע, אני מרגיש שכל ייסורי גיהנום לא יכפרו על מה שעשיתי, אני מרגיש שלא מגיע לי להיות בבית כנסת, אני מרגיש שלא משנה מה אני אעשה אין דבר שיכול להוציא אותי מהטינופת הזו, או מהספיחים שלה. גם אם אני אחזור בתשובה, זה לא באמת, כי באמת אני שם, עמוק בבוץ. יהודים רגילים לא מחפשים פורנו, אבל אני...אם אני הייתי במקום אלוקים בטוח הייתי מעניש את עצמי, ובצדק.
ומצד שני, אתה אומר: אני לא רוצה את כל זה, זה נורא, זה מטורף, זה הזוי לחלוטין, כיצד אני, שאני יהודי שרוצה לעבוד את ה', נמצא במדורי גיהנום עלי אדמות...
מקווה שהצלחתי לשקף את דבריך, בטרם אגיב בעצמי אחזור על דבריו של זלמן - אם המחשבות שהעלית כאן עוזרות לך להתמודד, עד כמה שאני הולך לחלוק עליהם מכל וכל, הדבר אינו משמעותי - מכיוון שכל דבר שעוזר להתמודד הוא טוב.
עכשיו אגיב עליהם מתוך הכאב שלי, מקווה שתוכל להרגיש אותו בין השורות, ולהזדהות, ואולי גם לבחון את עצמך, האם באמת אתה עומד מאחרי דבריך:
אני לא מכיר אותך 'סריס החושך', אני מכיר רק את עצמי: התחלתי לאונן בגיל 13-14, 'גדלתי והתפתחתי' עם אינטרנט ספרים תמונות סרטים וכו', אני מתמודד עם ההתמכרות הזו למעשה כל חיי הבוגרים (אני בן 26 כיום), זה אף פעם לא עזב אותי. לפני הנישואים ובתחילתם הייתה תקופה מדהימה שחשבתי שזה מאחרי אבל כמו שאתה מבין וכמו שאני הבנתי בכאב, זה לא. חוץ מזה, אני אברך, לומד תורה, התפתחתי, למדתי לדבר עם הקב"ה, אני לומד להרגיש אותו מנהל את המציאות מסביבי, גורם לאשתי להתקשר אלי בדיוק לפני נפילה, גורם לתקלה באינטרנט בדיוק כשהייתי באמצע...פותח דלתות לחיים נקיים, נוכח בכל המציאות שלי, וככל שאני עובד יותר, אני רואה אותו יותר. הלימוד שלי מרגיש לי משמעותי, הקשר שלי עם אשתי מהווה מוקד של טהרה, ואני חי חיים שיש בהם תורה וקדושה. ובמקביל, אני חוזר ומדגיש, אני נופל ומתמודד עם התאווה המטורפת הזו.
תקשיב, יהודי יקר, מבחינתי, להגיד שאין משמעות לכל מה שאני עושה, להרחיק אותי מבית הכנסת, זה הרבה יותר מהלקאה עצמית, זה גזר דין מוות על החיים שלי
(לשמחתי מצאתי מזור רוחני לתובנות האלה בכתביהם של ר' צדוק ור' נחמן - אשר חוזרים ומדגישים שוב ושוב ושוב שהשוכן איתם בכל טומאתם מכוון דווקא אלינו, המכורים. וכדי לשכנע אותך אצטט מספר שורות מ'משיבת נפש' של ר' נתן המוקדשות ממש לעניין זה : "לפעמים נדמה להאדם השומע או מעין בספרים ורואה ההתחזקות שחיזקו אותנו הצדיקים...והודיעו לנו שאין שום יאוש בעולם, ואפילו אם נפל כמו שנפל ר"ל, אעפ"כ ה' איתו ועמו ואצלו וסמוך לו כי מלוא כל הארץ כבודו...אך מחמת חלישות הדעת שיש לו ממעשיו שאינם טובים כי ידע אינש בנפשה ונדמה לו שהוא גרוע מן הכל ולא עליו נאמר דברים הללו, הגם כי הצדיקים בארו בפרוש שהם מדברים אפילו עם הגרוע שבגרועים, אף על פי כן נדמה לו כאילו הם רוצים רק לפתותו...ולכנוס עמו בדרך פשר בעלמא כדי שלא יפול עוד יותר...אבל האמת הוא יודע בנפשו פחיתותו ושפלותו והשם יתברך רחוק ממנו מאוד וכבר אבדה תקותו חס וחלילה וכיוצא בחלישות ונפילות כאלו שרוצה הבעל דבר להסיתו ולהדיחו מדרך האמת...")
'סריס החושך' היקר - מבחינתי כל ההתבחשות הזו בחומרת העוון, בעובדה שכמעט ואין לו כפרה על פי הזוהר, בטומאה שהוא משרה, היא עצתו של היצר הרע, או ליתר דיוק - זוהי תולדה של היאוש שלי. שהרי באמת, עמוק בלב, אני יודע שאני לא יכול לעצור, שאני מכור. אז הנה, אם כתוב בזוהר שאני טמא ושאין לי כפרה, זה מגיע לי, ואני ממשיך לאכול את עצמי עד מוות, לבכות ביאוש, ולאבד כל זיק של פעילות חיובית שעוד קיימת בחיי.
אתה מבין, סריס החושך, בשביל אדם מכור, לא רלוונטי לדבר על החומרה של העוון, אני יודע שהוא חמור, אוהו, כמה שאני יודע, הרבה יותר טוב מרוב הרבנים שמדברים עליו, שמעולם לא הרגישו את הקריעה הנוראית הזו, את תחושת הבגידה באישה, את הטמטום והסיאוב הזה...אוהו, בשביל זה אני לא צריך ספרים. ואני אפילו אגיד לך עוד משהו - אם זה מה שהקב"ה אומר לי, 'אל תעשה ולא מעניין אותי כלום, ולרשע אמר אלוקים מה לך לספר חוקי', אז עם יד על הלב, אני נוטש. לא, שלא תבין אותי לא נכון,אני יהודי דתי, ברור שאני אמשיך לקיים מצוות. אבל הכל יהיה מבחוץ, הקב"ה אמר לי שאני רחוק, אז מה זה משנה אם אני מהדר בניקיון מחמץ? אני רשע, זהו, סגור נעול וחתום.
אז 'סריס החושך', הגעת לפורום שיש בו מכורים. אני לא יודע היכן אתה נמצא בנושא הזה, אני מקווה שבמקום יותר טוב משלי, שהאמירות של 'הנגלה' של התורה יכולות לחזק אותך. אבל מבחינתי, השפה שאתה מדבר היא פשוט לא רלוונטית. אני מחפש איך להיות נקי 'רק להיום', אני בכלל לא מדבר על לא ליפול אף פעם. אני מסתפק בלנסות לא ליפול היום, ואולי מחר, ומי יודע אולי אפילו גם מחרתיים. תשוטט קצת בפורום, תראה את הגאווה שאנשים כותבים כאן 'אני נקי שלושה ימים', ותחשוב שוב: האם המסרים הרוחניים שאמרת עוזרים להם או מחלישים אותם? ובפנייה אישית - האם האמירות האלה עוזרות לך באמת לשמור את עצמך יום יום? או שאולי הם חלק מההלקאה העצמית שלנו, מתחושת הבושה והכישלון, ולמעשה מהווים חלק מהבעיה ולא חלק מהפיתרון.
לסיום, אני אגיד לך שני משפטים שחצובים מתוככי הכאב שלי: לא משנה מה אתה תגיד, לא משנה מה כתוב בספרים הקדושים, אני לא הולך לוותר על הקשר שלי עם אלוקים, אני אצעק, אני אבכה, אני אשתוק, אבל אני אאחז בו בכל נימי נשמתי. אתה מבין, מה שבשביל אדם אחר הוא 'בונוס', בשבילי הוא סם חיים. בלא הקשר אתו, בלא התחושה שהוא מחבק אותי, שיש לי משמעות בהתמודדות הזו, רק להיום, שהוא מוביל את חיי למקום חיובי, איני יכול לשרוד אפילו לא את היום הזה.
מקווה שאריכות הדברים סייעה לעיכולם.
בכאב
נתן