שלום, שמי יאיר ואני מכור.
אני לא בטוח במה שאני כותב אבל נראה לי שמה שהופך אותי למכור (ואני מניח שעוד הרבה מהמכורים) הוא פשוט רצון ענק, עצום להיות מושלם.
להיות טוב, תמיד, בכל מקום, "והייתם כאלוקים" לא במובן של כוחניות ושליטה, אלא במקום האמיתי של לעשות טוב!
ואני מוכן לעשות הכל בשביל זה, אני אלמד תורה, ואלמד תורה ואלמד תורה, ואעשה חסדים, ואתקן את המידות שלי, ואתייחס בכבוד לכל אדם
ואתפלל בכוונה כאילו כל העולם תלוי בתפילה שלי, ואעשה חשבון נפש, ואשתדל להיות חבר טוב, אח ובן יקרים, דוגמא אישית, אישיות לדוגמא, קורן, מקרין,
דורש מחזק אוהב תומך הכל!
ובכל זאת אני ממשיך ליפול, לעשות את הדבר היחיד שכתוב בפנימיות שאין לו כפרה!
איך?! אני באמת באמת רוצה רק טוב, אז איך אני נופל ונופל במשהו שאין לו כפרה? (עכשיו עולות לי מחשבות שאולי זה משהו ששבר את 'אחר', שרצה להיות טוב,
ושמע שאין לו תקנה. ואני מבקש סליחה אם חלילה הקטנתי ופגעתי באישיותו הגדולה)
אז בהתחלה, כואב ועושים תשובה, כי אין דבר שעומד בפני התשובה. וגם את דברי הזוהר הקדושים אפשר לתרץ. אבל כשזה ממשיך וממשיך
ולא מצליח לצאת מזה, מה קורה כאן?!?
זה פשוט לא הגיוני שאני שרוצה להיות דבוק בה' יתברך ובתורתו הקדושה- נמשך לזוהמה הזו, לשקר הנורא הזה. ואני מתנהג כמי שכפאו שד.
וגם עכשיו בהחלמה, בקבוצות בפורום ועם הספונסר, גם כשיש ימים טובים שאני מספיק הרבה דברים טובים, גם דברים שלא רציתי לעשות אבל ידעתי שאני
צריך לעשות אותם אני שוכב בסוף היום במיטה ולא קל לי להוציא חיוך. כי עוד לא תיקנתי את העולם. כי אני מסוגל ליותר, כי בעבר שלי יש כ"כ הרבה חטאים שזה לא מספיק. כמה שברים יש לי מהרצון הזה להיות מושלם. והרצון הזה נמצא בתוכי כמו החיים שלי עצמם. מה אפשר לעשות מולו? מה להתפלל שלא ארצה לתקן את העולם?
זה כמעט כמו להתפלל לא להיות דבוק בה'?
(לעניין ההתמכרות- הדבר הכי גדול שאדם יכול לעשות בעולם- הוא ליצור עוד אנשים כמוהו, "דרך הטוב להיטיב" ולכן הולדת ילדים היא הדבר הכי נפלא וקדוש שאדם
יכול לעשות, ולכן ההתמכרות של הרצון לשלמות ולתיקון העולם מביא לנפילות-להתמכרות דווקא בתחום התאווה ולא בדברים אחרים כמו אוכל,הימורים סמים וכו'.)
אבא, תן בי שלווה לומר את תפילת השלווה באמת. הרי הרצון שלי לתקן את העולם לא נותן לי אפילו לומר את התפילה הזו בשלווה כי יש בה קצת "ותרנות".
בבקשה, תן לי להבין בלי ליפול פעם נוספת ובלי לברוח מהחיים, שהחיים כמו שהם, הם הרצון שלך בצורה שאני לא יכול להבין. תן בי שמחה במעשים הטובים שאני זוכה לעשות. ותן בי עוד יותר שמחה על הדברים הרעים שאני לא עושה. שאני לא נופל כל רגע ושאני לא בורח.
תן בי אומץ להמשיך לעשות טוב גם אם זה לא יתקן את העולם ותן בי דעת להבין מה הכוחות שלי והיכן אני חולה.
תודה לך אבא אוהב!