הלוואי.
הלוואי שהייתי יכול להפסיק לרצות את זה, להפסיק לחשוק או לחלום על זה, להפסיק לדמיין שהפעם זה יהיה אחרת, שהפעם אני באמת אגיע לאושר וסיפוק, לחשוב כל הזמן על דרכים חדשות, על גירויים חדשים...
לכו בנים היקר, הצעד הראשון והמשמעותי ביותר בתהליך הגמילה שלנו הוא להבין שלפחות כרגע, באופק הנראה לעין, זה לא ייגמר.
אתה מבין, אנחנו מכורים, וכמו שאוהבים לומר ב12 הצעדים - אצל אלכוהוליסט אין כזה דבר 'לגימה ראשונה וזהו'.
השאלה היא אחרת לחלוטין - השאלה היא למה זה מפחיד אותי לומר - הקב"ה רוצה שזו תהיה ההתמודדות שלי, ברוך ה', אני מתקדם, אני שומר את הברית כבר 24 יום (במקרה שלי...), בסבב הקודם נפלתי הרבה יותר מהר, כך שהנה, יש כאן התקדמות...
ויש לי תחושה, שאנחנו נגעלים מעצמנו. אנחנו לא יכולים לומר לעצמנו - זה התפקיד שלי, זו העבודה שלי בחיים, לנסות לשמור את הברית ולא להיות בפורנו. זה נראה לנו מטורף, איך אנחנו, איך הנשמה הקדושה שלנו, צומחת מהתמודדות עם הפורנו? יותר מזה, אנחנו מרגישים שאנחנו להוטים וחיים בדיוק שם, מול המחשב, אז לומר לעצמנו - לא, באמת אני לא רוצה את זה, זה זיוף, כולנו מרגישים את זה, כולנו יודעים שאנחנו אף פעם לא מתפללים באותה העוצמה שבה אנחנו נמצאים בדקות שלפני הנפילה, אז מה נאמר ומה נדבר?
וכאן אנחנו מגיעים לנקודה השנייה, לא נופל היקר, אלוקים ברא אותך ואותי, זה נכון שיש לי תוכניות, שיש לי מחשבות ורצונות, שחלמתי שהחיים שלי יתנהלו באופן אחר, אבל הוא בחר לנווט אותם למקום הזה - להתמודדויות האלה, ואתה יודע, סך הכל הוא די בסדר, אלוקים, הוא משתדל לעשות לנו טוב ולעזור לנו - אז אולי גם מזה אפשר לצמוח? אולי בעצם ההתמודדות המטורפת הזו מולידה מאיתנו משהו? מחייבת אותנו להשתנות בצורה שאנשים רגילים לא משתנים מכיוון שהם 'מתעצלים' או 'בשגרה', לנו, אין שגרה. אנו חייבים להתחבר למקום הכי חזק והכי עוצמתי, כל פעם יותר חזק, כל פעם מחדש, או במילים אחרות - להתחבר לקב"ה באמת, לא מן השפה ולחוץ
ונקודה שלישית למחשבה: מה באמת אני מחפש, מה 'באמת' חסר לי. הרי ברור שאני מחפש יותר מאשר סתם תחושה פיזית, מהו הריק הזה, שאני מנסה למלא? מתי הוא מתעורר? מתי אני מרגיש שהוא לא מתעורר? לחשוב לעומק, לנסות להבין, לא לטייח, לא להשאיר את הבירורים ל'פעמים שיהיה לי זמן' כמו שאני עשיתי בשנים האחרונות. צריך לעשות את זה כאן ועכשיו, זה החיים שלנו, לא משחק כדורסל...
כואב אתך, ומקווה שאמצא בעצמי כוח להמשיך בהתמודדות
נתן