שלום לכולכם יקירי,
התאווה לפחות אצלי, מתעוררת באופן יזום בזמנים שיש לי צורך לברוח. התאווה היא סוג של בריחה אל הדימיון, אל עולם שכולו הנאה צרופה, עד שהבועה מתפוצצת. אצל אנשים אחרים הסימפטומים של התאווה הם קצת שונים, אבל כולם מודים שההימשכות אחרי התאווה בשלבים הראשונים היתה כתוצאה מתיסכולים שונים. והתאווה היום מתעוררת אצלם דווקא בזמנים של לחץ ותיסכולים.
למה אנחנו כל כך מתוסכלים?
תארו לעצמכם חברה חילונית בה מטפחים ילדים מגיל 0 להיות מיליונרים. כל המגמה של ילד בחיים זה לא לקבל עבודה טובה, לא להקים משפחה, לא להוציא תואר באיזה מקצוע, לא לקבל תפקיד מוביל בצבא, רק דבר אחד להיות מיליונר, לא פחות.
כמובן, שאם ירשת מליונים זה לא נחשב, אתה צריך להתחיל הכל מכלום, ולהפוך בעצמך למיליונר.
נו, כמה לדעתכם יצליחו? מיליונית האחוז? כנראה צדקתם. אבל אותה חברה תמשיך בשלה. לטפח ילדים להיות מליונרים מגיל 0. רק תיהיה מיליונר, למען השם. תביא קצת כבוד לאמא.
אוקיי, עכשיו בא נסתכל על כל הילדים שמנסים להיות מליונרים. לוקחים הלוואות, פותחים עסק כושל, לוקחים עוד הלוואות, מנסים שוב, מסתבכים בשוק האפור, מגלגלים מפה לשם. יש לאדם כזה יום בלי תיסכולים? אין מצב! בDNA שלו הוא מובנה שאם הוא לא מילינור אז הוא LOOSER . מה יעשה, יברח לסמים, או לאלכוהול או אולי לתאוות המין.
על מה דברים אמורים?
הסטטיסטיקה העצובה מלמדת שבעיית ההתמכורת לתאווה היא בעיה שנפוצה מאוד בציבור החרדי או החרדי לאומי. אנילא רוצה עכשיו להכנס לדיון על החינוך המיני הלקוי לפעמים. את זה אני משאיר לחכמים ממני. אני רוצה לדבר על התיסכולים אותם אני חווה יותר מדי פעמים. יותר מדי נפילות נגרמו לי לא בגלל תיכסולים פיזיים, אלא בגלל תיסכולים רוחניים. יום שלא התפללתי שחרית במניין, היה טריגר טוב לבריחה. נתקלתי בת"ח שיודע יותר ממני, וזה גרם לי להתכנס לעצמי בדיכאון.
כולנו גדלנו עם שאיפה אחת ויחידה, להיות גדול הדור הבא!! או לפחות ראש ישיבה חשוב, ואם לא אז לפחות ר"מ בישיבה ליגה ד'. אין לך הצלחה בלימוד? אתה לא יודע ש"ס? אתה לא מצליח לשבת יום שלם בכולל? או אפילו סדר אחד? ידידי, אתה כנראה LOOSER.
אני לא רוצה לזרוק אבן לבור שממנו אני שותה ומשקה את ילדי מים. הציבור החרדי החדיר את חשיבות הלימוד לDNA שלנו. בתי מדרשות מלאים כל היום, בעלי בתים קובעים עיתים לתורה ביום ובלילה. בלי תורה אנחנו כדג בלי מים. לא צריך להוכיח את זה. מי שגדל כחרדי, מרגיש את זה בוער בעצמותיו.
אשרינו שזכינו!
ואם לא זכינו? מה יהיה עלינו?
האם זה מקור בלתי אכזב לתיסכולים? להרגשת חוסר הצלחה? להרגשה של חוסר מימוש עצמי? האם זה שיש לי עבודה מצוינת, אשה טובה, ילדים מוצלחים לא מספק אותי? האם הצמאון להצלחה בתורה הורג אותי מבפנים?
אולי הגיע הזמן, לבחון את עצמינו, האם השאיפות שלנו להיות מילונרים ברוחניות, הם שאיפות מוגזמות? האם השאיפות שלנו מהחיידר, או מהישיבה קטנה, שמזמן לא התממשו, עדיין מלוות אותנו בתוך תוכינו? האם השאיפות שלנו להיות בעלי בתים ת"ח עצומים קצת חורגות מהמציאות?
אולי לא חייבים להיות מליונרים ברוחניות, בשביל לחיות טוב. אולי מספיק להיות יהודים טובים שקובעים עיתים לתורה בהתמדה. אולי מספיק רק לדעת חלק מהש"ס. אולי אפשר להיות אדם ישר וטוב גם אם אני לא ממש צדיק נסתר?
אולי, רק אולי , השאיפות הלא ראציונליות להיות עובדי ה' באמת, גרמו לנו להיות עובדי ה' די בכל "אתר ואתר"
הקב"ה, סליחה על דברי הכפירה..